Lol. Hero Brinkman verft z’n haar en vraagt een Poolse vrouw ten huwelijk

Met zwarte lokken op het hoofd ging de oud-PVV’er deze week op de knieën voor zijn Poolse geliefde.

Nou, Hero Brinkman – ooit de drinkeboer van de PVV-Kamerfractie – is weer helemaal happy in de liefde. Hij vroeg deze week namelijk zijn vriendin ten huwelijk:

“Oud-politicus Hero Brinkman heeft vrijdag in Den Haag zijn Poolse vriendin ten huwelijk gevraagd. […]

Brinkman leerde Monika Maczka vorig jaar kennen tijdens een tv-uitzending van Jeroen Pauw. ‘Na de uitzending hebben we elkaar ontmoet’, zegt Brinkman. Voor Monika was het liefde op het eerste gezicht: ‘Ik zei tegen een vriendin met wie ik daar was: hij wordt mijn man. Ik was gelijk verliefd.’

Monika Maczka werd in 2015 uitgeroepen tot Pool van het jaar. De kapster die sinds 2007 in Den Haag woont, heeft een nieuwe salon aan de Zuidlarenstraat in Den Haag. Dat was de plek waar Brinkman vrijdag op zijn knieën ging. Hij vroeg zijn Poolse vriendin ten huwelijk met een limerick: ‘Er was eens een meisje uit Polen, met haar zo zwart als kolen….’  Monika zei ‘ja’.”

Het was een feestelijk gebeuren, waar de voormalige plaaggeest van Geert Wilders verscheen met zwartgeverfd haar om zijn grijze lokken te verbergen:

Dat Brinkman een Poolse vrouw ten huwelijk vraagt, mag op z’n minst opmerkelijk heten. De oud-politicus was in een vorig leven lid van de PVV-Tweede Kamerfractie. Tot 2012. In datzelfde jaar lanceerde de partij immers het omstreden Polenmeldpunt, waar Nederlanders klachten over Oost-Europeanen konden achterlaten. Die grieven zou Wilders’ partij dan later overbrengen aan de Nederlandse regering met als doel het sluiten van de grenzen voor werknemers uit Midden- en Oost-Europa.

Na diens afgebroken loopbaan bij de PVV heeft Brinkman met de nieuwe partij DPK meegedaan aan de afgelopen Kamerverkiezingen, waar hij ronduit kansloos bleek voor een zetel. Tegenwoordig leidt Brinkman de Ondernemerspartij, maar lijkt daarmee nog lang niet genoeg bekendheid verworven te hebben om zich in 2017 op een terugkeer in de Tweede Kamer te mogen verheugen. Wél kan de politieman zich nu gaan richten op het organiseren van een bruiloft.

Ook een leuk feestje, toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. ceteris paribus

  Uiteraard wensen we ook Hero Brinkman ook veel succes met zijn jacht op de rechtse tokkie-kiezer. Het wordt gezellig druk aan de uiterste rechterkant van het politieke spectrum

 2. Ruud Steunassen

  Ceteris paribus u mag tokkie niet meer negatief gebruiken hoor.
  Premier Mark Rutte heeft beloofd dat hij de achternaam Tokkie niet meer zal gebruiken als hij het over aso’s heeft. Die belofte deed hij aan meneer Lion Tokkie, die zich daarover had beklaagd.
  Rutte noemde mensen die racistisch reageerden op Sylvana Simons ‘doorgeslagen tokkies’, maar dat was tegen het zere been van Lion Tokkie.
  De naam kent zijn oorsprong in het Portugees. Onder de naam Tuci kwamen Portugese joden in de Tachtigjarige Oorlog naar Nederland, legde Lion Tokkie eerder uit aan de Volkskrant.
  Rutte vergaloppeerde zich nog een keer, waarna Lion Tokkie hem er aan herinnerde en sindsdien spreekt Rutte de waarheid.

 3. Ruud Steunassen

  Van Polen meldpunt naar Poolse bruidstaartpunt.
  Het wachten is op de volgende bekering.
  Femke Halsema die haar kinderen weer terug brengt naar een zwarte school en haar oude Mercedes inruilt voor een elektrische fiets.

  1. Peter Selie

   Goed gezien Ruud, daar neemt deze opportunistische rat in het pak natuurlijk gelijk weer afstand van, wanneer het hem door de journaille gevraagd werd. Eigenlijk zou er een meldpunt voor loze beloftes, oneerlijke, graaiende en zakkenvullende politici in het leven geroepen moeten worden, ben bang dat de website van zo’n meldpunt binnen de kortste keren zou platleggen van de vele meldingen…

 4. Peter Selie

  Ach, ach, ach heeft het Nederlandse publiek het nóg niet door, dat dit soort pedante, narcistische, verraderlijke persoonlijkheidsgestoorde randdebielen keurig in het pak mee willen beslissen over de toekomst van “ons” land. krijg meteen weer een visioen en een Déja Vu van Jan Roos en zijn misselijkmakende en op verraderlijke leest geschoeide Kamer-kameraden op mijn netvlies, even een teiltje halen…

 5. Bromsnor

  Ik wens Monika en Brinkman het beste toe.

  Poolse mensen zijn zeer gezellig en gastvrij en vaak harde werkers.

  1. ceteris paribus

   En uiteraard ook veel succes in de politiek. De man heeft de potentie een zetelje van Geert af te snoepen en dat is ronduit landsbelang.

 6. Ni28

  Arme Monika weet nog niet hoe Brinkman opereert. Mogelijk is hij in private sfeer wat menselijker. Dus toch nog kans voor Monika?

 7. Seneca

  @Tim Engelbart
  Misschien is het u ontschoten, maar reeds in 2005 riep de SP een zgn. Polenmeldpunt in het leven. In 2007 sprak Norder (PvdA) over een tsunami van Polen. In 2012 opende PVV een zgn. Midden en Oost Europeanen meldpunt in het leveren toen pas, waren de rapen gaar. Dat Hero Brinkman negatief reageerde op dit meldpunt wordt verklaard door zijn grote hartstocht voor de Poolse Monika. Een meer professionele houding t.o.v. PVV zou door ondergetekende op prijs worden gesteld.

 8. Janalb

  Die persoon ceteris paringsdans begint uiterst irritant te worden ik stel voor om dit schepsel compleet te negeren vanaf nu.

  1. Julius

   Janalb, bespaar je de moeite. Er zijn je al velen voorgegaan met dit voorstel. Zijn bijdragen snijden dusdanig hout, dat valt niet te negeren. Zorg dat je goede argumenten hebt en je kunt hem wellicht tot zwijgen krijgen.

 9. Janalb

  Beste Julius,
  Het lijkt wel of je bewondering voor dit creatuur hebt, de toespraken van Adolf waren ook van een zodanig kaliber dat er 80 miljoen mensen natte dromen van kregen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.