Max Verstappen na waardeloze start zesde bij Grand Prix van Singapore

Geen categoriesep 18 2016, 16:00
Max Verstappen is er niet in geslaagd om een indrukwekkend resultaat neer te zetten in Singapore. En dat hij had hij eerst en vooral aan zichzelf te danken.
Het ging bij de start namelijk meteen al mis. Alle andere bolides schoten weg, maar Max bleef weer staan; net zoals dat bij de vorige Grand Prix (in Italië) ook al het geval was. Je vraagt je af hoe dat steeds weer kan. Let hij niet op? Is er iets mis met de auto? Was alles niet warm genoeg?
Hoe dan ook, Max kwam dus bijzonder langzaam weg waardoor hij in drie seconden tijd van plek 4 naar plek 8 ging. Vanaf toen wist iedereen natuurlijk dat het voor hem bijzonder lastig zou worden om nog terug te komen, hij zat namelijk vast achter auto's die weliswaar langzamer waren dan hij en dan de top vier voor hen, maar die toch snel genoeg waren om hem lange tijd achter zich te houden.
En dus was Max gedwongen om rondenlang het gevecht aan te gaan met Daniil Kvyat, van Toro Rosso. Het verschil met de rest van het veld werd groter en groter.
Pas in de tweede helft van de race liet Max zien dat hij toch echt een groot talent is, maar toen was het al te laat. In het strategische spel kon hij uiteindelijk nog slechts zesde worden, wat dieptriest was aangezien hij Sebastian Vettel -- die als 22e aan de race begon -- voor zich moest laten. Ook Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo en Nico Rosberg waren sneller dan de Nederlander.
De top drie was uiteindelijk Rosberg op één, 0,4 seconden later gevolgd door Ricciardo (die nog heel dicht bij een overwinning kwam), en Hamilton op de derde plek. Max kwam niet eens bij hen in de buurt, wat overigens niet alleen maar verklaard kan worden door zijn slechte start. Nogmaals, Vettel begon helemaal achteraan maar eindigde vóór Max.
We zullen er eerlijk over moeten zijn: Max stelde vandaag gewoon vreselijk teleur. Aangezien het niet de eerste keer is dat het resultaat tegenvalt moet hij onderhand misschien maar eens bij zichzelf en zijn topadviseurs ten rade gaan. Ricciardo verslaat hem steevast in de kwalificaties en ook in de races zelf. Nu is dat niet zo gek gezien Max' jonge leeftijd (hij moet nog 19 worden), maar hij beschouwt zichzelf duidelijk al wel als een mogelijke wereldkampioen. Misschien wel, maar dan moet hij nu wel doorgroeien en stappen maken in zijn ontwikkeling. Voorlopig kan hij Ricciardo, Hamilton en Rosberg namelijk niet de baas.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten