Na een vreselijke start beperkt Max Verstappen de schade toch nog: 7e plek voor het Nederlandse racetalent

Geen categoriesep 04 2016, 15:30
De Grand Prix begon niet bepaald op indrukwekkende wijze voor Max Verstappen. De coureur van Red Bull Racing kwam om de één of andere reden namelijk niet vooruit. Links en rechts schoten er auto's aan hem voorbij.
Hij begon als zevende aan de race, maar vier seconden later reed hij buiten de top 10. Een ware nachtmerrie. Hij wist dat de Renault motor van Red Bull zich niet zou kunnen meten met Ferrari en Mercedes, maar een top 10 plek had er toch echt (ruimschoots) in moeten zitten.
Nu werd dat opeens lastig, niet in de laatste plaats omdat Verstappens nieuwe concurrenten ook aardige bolides hadden voor op dit snelle circuit.
Zoals we al veel vaker hebben gezien bleef Max kalm. In plaats van boos op zichzelf te worden ging hij gewoon rustig aan de slag. De elfde plek werd een tiende, de tiende een negende, de negende de achtste... en toen, in de laatste ronden van de Grand Prix van Monza ging hij ook voorbij aan Perez. Verstappen was dus terug op de plek waarop hij aan de race begon.
Van tevoren was dat ongetwijfeld enigszins teleurstellend geweest -- hij had vast de strijd willen aangaan met teamgenoot Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas van Williams -- maar achteraf kunnen we zeggen dat het toch nog een prima resultaat is. Evenzo belangrijk is dat Max zich tijdens de race van zijn goede kant liet zien: geen rare inhaalacties, geen verdedigende stunts waarmee hij zich de woede van zijn collega's op de hals haalde.
Kortom, gezien de omstandigheden zonder meer een prima prestatie van Max. Op naar de volgende Grand Prix: laten we hopen dat er daar wél weer een podiumplaats inzit.
De race van vandaag werd gewonnen door Nico Rosberg die teamgenoot Lewis Hamilton op verrassende wijze voor bleef. De Duitse Mercedes-coureur had dat eerst en vooral te danken aan een afgrijselijke start van Hamilton. Net als Verstappen kwam de Brit gewoon niet van zijn startplek waardoor hij Rosberg, Vettel, Raikkonen en Ricciardo voorbij moest laten gaan. Door een één pitstop-strategie én doordat hij gewoon een superieur bolide heeft eindigde Hamilton uiteindelijk toch nog tweede. Daardoor staat hij nog altijd boven aan in het algemeen klassement, maar zijn voorsprong op Rosberg is wel gedaald naar een magere twee punten. Dat wordt de komende weken dus bijzonder spannend.
Sebastian Vettel kwam voor het eerst sinds de Grand Prix van Baku weer op het podium. De Ferrari-coureur werd derde. Kimi Raikkonen werd vierde, Ricciardo vijfde, en Bottas zesde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten