Nederlanders hebben de buik vol van sorryzeggende premier Mark Rutte

De nogal late excuses die Mark Rutte aanbood aan Nederland vanwege “geen cent naar Griekenland” en “1000 euro voor iedere Nederlander” lijken niet echt in goede aarde te vallen in Nederland.

In een poging alle oude troep in één keer van tafel te kunnen vegen bood premier Rutte afgelopen week zijn excuses aan aan het Nederlandse volk. ‘Sorry dat ik jullie moest bedriegen om bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 de grootste partij te worden, aldus de VVD-leider, maar ik heb het gedaan met de beste intenties.’

Zoiets. En werkte het? Nou, niet echt. Alleen de VVD-kiezers – de bescheiden meute die Rutte de afgelopen jaren non-stop trouw is gebleven – is bereid om de eerste minister op zijn woord te geloven. De rest – zo’n 81% van Nederland – ziet hier gewoon campagneretoriek in die niet al te serieus moet worden genomen. Aldus blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond vandaag:

ruttepeiling2

De enige clementie die men Rutte wil schenken, is de teleurgestelde vaststelling dat Mark Rutte niet alleenstaat in zijn bespelingen van het kiezersvolk: 63% van de Nederlanders is het eens met de stelling dat elke politicus zulke capriolen uithaalt. Maar verder is men echt ronduit negatief. Slechts 8% ziet het nu als waarschijnlijker dat Rutte de stem krijgt, en maar liefst 80% vond het een premier onwaardig om zo lukraak met verkiezingsbeloften te strooien.

Dus nee, Nederland beoordeelt die excuses niet bepaald positief:

ruttepeiling1

Mark Rutte de rasoptimist zou ongetwijfeld zeggen: hier valt nog een wereld te winnen en ligt een hele grote uitdaging. Aan de premier en VVD-lijsttrekker om die uitdaging dan ook tot een succes te volbrengen. Vooralsnog is Nederland dus nog niet écht overtuigd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Peter Selie

  Ach de meeste “Nederlanders” zijn veel te mild in hun uitspraken over deze Haagse corporatistische loopjongen van het grootkapitaal…

 2. Mar

  Niet alle Nederlanders hebben iets te compenseren.

  1. ceteris paribus

   En niet alle Nederlanders zijn boos en ontevreden.

   1. Houtlijm

    Ceteris Paribus vindt een liegende premier helemaal OK.

 3. Peter Selie

  In bouwmarkt tegenover kinderen masturberende Franse Europarlementariër opgepakt
  Zit in zelfde fractie als VVD en D66
  De Franse Europarlementariër Robert Rochefort is deze week opgepakt wegens exhibitionisme. Franse media onthulden vrijdag dat de 60-jarige politicus masturberend is betrapt in een doe-het-zelfzaak in Vélizy-Villacoublay. Een bewaker zag de vicevoorzitter van de democratische beweging (MoDem) met de broek halfstok bezig in de buurt van twee kinderen. Deze zouden overigens niets hebben gemerkt.

  De winkelmanager waarschuwde niettemin de politie, die Rochefort ondervroeg. Deze bekende ‘de hand aan zichzelf te hebben geslagen’ omdat ‘hij daartoe in een stresssituatie aandrang voelde’. Na vier uur lieten de agenten hem gaan.

  In een gesprek met de nieuwszender BFM TV ontkende Rochefort de feiten later weer. Hij zou in val van de politie zijn gelopen uit angst de nacht in de cel te moeten doorbrengen. De voormalig directeur van Credoc, een economisch en sociaal onderzoekscentrum, zei te hopen dat een openbare rechtszitting kan worden vermeden en hij ervan afkomt met een boete.

  Rochefort zit in de ALDE-fractie waar ook VVD en D66 in zetelen.

  TPO/ANP

  1. Janalb

   Heeft dit wat met Rutte cq de Nederlandse politiek te maken ?

   1. toetssteen

    @Janalb
    Ik vermoed dat Peter Selie bedoelt dat als het iemand zou zijn geweest van FN alle vingertjes beschuldigend naar Wilders zouden gaan omdat zijn partij met FN in dezelfde EU fractie zit. Zou dan een sorry worden geaccepteerd?
    Zelfs zaken die niet eens zijn gebeurd zingen nu nog na, maar Rutte kan na een sorry gewoon verder jokken.

 4. Ni28

  En terecht reageert Nederland negatief op Rutte zijn opnieuw gelogen excuses. Niemand die op zit te wachten en hopelijk worden het vanavond een hele lage kijkcijfers voor deze man die gaat proberen zijn menselijkheid uitstralen. Dat had hij al in jaren kunnen laten zien maar heeft hij het tegenovergestelde gedaan. Hopelijk trappen mensen niet in deze verkiezing campagne op TV.

 5. Wim

  De mensen die op Rutte of de VVD stemmen staan te dansen op het graf van bijna 300 omgekomen landgenoten in de Oekraïne. Ook natuurlijk de stemmers op de PVDA en de weinig kritische partijen als D66 en GL op dit onderwerp.

 6. Ruud Steunassen

  Peter Selie “Ach de meeste “Nederlanders” zijn veel te mild in hun uitspraken over deze Haagse corporatistische loopjongen van het grootkapitaal…”

  Een prachtige tekst om eens iemand mee om de oren te slaan.

  @Ceteris paribus
  “En niet alle Nederlanders zijn boos en ontevreden.”

  Nee, want als je corporatistische loopjongen van het grootkapitaal bent dan sudder je rustig wat door, hier en daar wat leugens verkondigend.

 7. zomaar

  een geluk hebben wij , de tot Nederlander gebombardeerde , moslim (buitenlander) is heel tevreden , met onze Mark de leugenaar .

  hij/zij komt niks te kort !, krijgen een huis, een uitkering, opstartgeld , plus speciale zorg die hen niks hoeft te kosten .

  maar of deze buitenlanders in aantal genoeg zijn om Mark het premierschap te geven voor vier jaar , betwijfel ik .

  afin de linkse elite en de linkse intellectuele staan op hun klapstoeltjes in de zaal , te klappen en hard te schreeuwen , naai die tokkie’s, naai die tokkie’s , pak ze alles af wat maar iets van waarde heeft !!.

 8. Peter Selie

  Een onlangs overleden Nederlandse Parlementariër kwam bij Petrus aan de hemelpoort en tot zijn enorme stomme verbazing zag hij dubbele rijen van klokken die boven de hemelpoort waren gemonteerd. Een beetje beduusd en obsessief zag hij ook de namen van zijn collega Parlementariërs onder de klokken staan, en hij schrok uit zijn afwezigheid toen Petrus die tot hem sprak “Beste kerel je bent bij deze toegelaten tot de hemel” maar het drong niet tot hem door omdat hij nog steeds geobsedeerd naar de klokken keek die hij van moment tot moment een minuut verspringen zag. Toen vroeg hij aan Petrus wat al de klokken met namen van zijn inmiddels ex collega’s eronder te betekenen had; nou zei Petrus wanneer iemand een fout maakt verspringt de klok 1 minuut tot dat de wijzers op 12 uur staan dan krijgen ze geen toegang tot de hemel. O zei de overledene heeft u ook de klok van Mark Rutte hangen?

  Ja zei toen Petrus die heb ik in de hel opgehangen en doet dienst als ventilator…

 9. Janalb

  Een liegende premier ist Gang und Gebe, premiers liggen, ministers liegen en kamerleden liegen. Behalve Thieme en de schooiers van DENK.

  1. toetssteen

   Janalb
   Thieme zit in de Kamer en draait al geruime tijd mee, DENK zou ik daar niet gelijk aan willen schakelen.(en dan bedoel ik dat ik liever Thieme credits zou geven dan DENK).

   Premiers spreken in verholen taal, ministers verstoppen zich achter honderden ambtenaren met diepe laden (lees: of Fatima, Abdul, Henk, Su, Anna of Aahna), en daarom zal er nooit wat veranderen. Nederland, maar idem menig land is volkomen verzand in ambtenarij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.