Nigel Farage gaat los: “Guy Verhofstadt als toponderhandelaar Brexit is oorlogsverklaring aan het VK!”

Nigel Farage had vandaag weinig lieve woorden over voor de aanstelling van Verhofstadt als de toponderhandelaar voor Brexit namens het Europese Parlement. De afgetreden UKIP-leider zag er zelfs een oorlogsverklaring in.

Nigel Farage kon er met z’n verstand niet bij, dat het Europese Parlement reageert op de naderende Brexit door niemand minder dan Guy Verhofstadt aan te wijzen als de belangrijkste onderhandelaar namens het Europese Parlement. Deze man heeft de afgelopen jaren weinig anders gedaan dan brullen, schreeuwen, roeptoeteren, eurosceptici verketteren en werkelijk waar geen énkele kans voorbij laten gaan om voor méér Europa te pleiten.

En deze zelfverklaarde vijand van soevereiniteit moet nu het Brexit-schip veilig de haven in loodsen? Dat gaat dus niet gebeuren. Farage had er ook wat pittige dingen over te zeggen:

Farage noemde Verhofstadt een religieuze fanaticus – een religekkie dus. De hogepriester van het Europese geloof, aldus de UKIP-voorman in Brussel:

”If you were to think of this building [the EU Parliament] as a temple, well, Mr Verhofstadt is the high priest A fanatic. In fact, there is only really one nationalist in this room and it’s you [Verhofstadt] because you want flags, anthems, armies…you’re an EU nationalist,” he said. “I frankly think that this amounts to pretty much a declaration of war on any sensible negotiation process.

“I think we really need is for this Parliament to recognize it has made a mistake and find someone who actually likes the UK to lead these talks.”

Iemand die daadwerkelijk van het Verenigd Koninkrijk houdt zou slimmer zijn, aldus Farage die hierin gelijk heeft. Maar ja, dan ga je er dus vanuit dat het Europese Parlement vol slimme mensen zit. Was dat maar zo. Dan was het nooit zover gekomen met Griekenland, vluchtelingen, Turkije en had er überhaupt geen Brexit hoeven plaatsvinden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Houtlijm

  Kijk naar de ogen van Spleetje Verhofstadt en je ziet een hysterische waanzinnige. De man hoort thuis op de long stay, zonder kans op vervroegde invrijheidstelling.

 2. ceteris paribus

  Farage ziet het goed: Verhofstadt zal de Britten duidelijk maken dat de Brexit een grote fout was en dat ze niet meer de lusten van de gemeenschappelijke markt zullen kunnen proeven zonder aanmerkelijk hogere lasten.
  Als de Britten goed weg kunnen komen na deze kamikazeactie kan dat idioten van het slag Wilders wind in de zeilen geven voor hetzelfde avontuur met een Nexit.

  1. Houtlijm

   Tjonge, jonge, wat ben jij toch een zuurpruim. Jij zou echt een hele goede zijn voor de diplomatieke dienst, maar niet heus. Wat je laatste alinea betreft: ik hoop van ganser harte dat de ‘Nexit kamikazeactie’ zo spoedig mogelijk opgestart wordt. Het beste dat ons kan overkomen, angsthaas.

   1. ceteris paribus

    Met zurigheid heeft het weinig te maken, wel met realisme. De economische schade die GB nu oploopt door de Brexit zal meevallen bij de schade die een open economie als Nederland bij een Nexit zal oplopen.
    God geve dat we niet op dezelfde wijze het slachtoffer worden van liegende en onverantwoordelijke populisten.

  2. J.C.

   @ceteris paribus

   Leuk gezegd, maar de Brexit blijkt eerder een zegen dan een ramp voor het VK te zijn.

  3. Niek Verheyen

   De Britten zullen goed wegkomen, Simon. Dat gun je hen toch zeker? Niet? En tegen de tijd dat GB er bovenop is, over een aantal jaren, gaat NL onherroepelijk volgen. Wen er maar aan.

 3. Beukman

  Farage is van de pot getikt. wie wij als onderhandelaar sturen, gaat hem niks aan. Wat zou hij ervan vinden als wij ons gingen bemoeien met wie GB stuurt?

  1. ceteris paribus

   Het interessante is, Beukman, is dat velen hier hopen dat de EU een zwakke onderhandelaar stuurt zodat de Engelsen zegevierend uit de Brexit komen ten koste van ons.
   Dezelfde zelfhaat zie je bij de verering van de dictator Putin en de nauwelijks verholen wens dat deze stoere kerel ons komt verlossen van onze democratisch gekozen bestuurders.
   Nog wonderlijker is dat degenen die dit soort standpunten koesteren zich de echte Nederlanders voelen.
   Wie het begrijpt komt in aanmerking voor een vliegtuig.

   1. J.C.

    @ceteris paribus

    Je denkkader geeft aan van welk slap aftreksel (Rutte II en de 138) je uitgaat. Het maakt niet uit wie de EU stuurt, een zwakke of een sterke onderhandelaar, het is namelijk het VK (in tegenstelling tot het immer met de EU meewaaiende trekpopkabinet van Nederland) dat zelf bepaalt waar voor haar de Brexit grenzen liggen.

    1. Wachteres

     Simon blijft maar hameren op democratisch gekozen bestuurders.

     Waarom kunnen we hen dan niet afzetten? En hij gaat zelfs zo ver dat, als je tegen de EU bent – die ons vanaf het begin heeft voorgelogen over de werkelijke plannen die ze hadden – dan ben je geen goede/echte Nederlander.

     Dan zijn de Britten die voor Brexit gekozen hebben zeker geen goede Britten.

     Er zitten heel veel schroefjes los bij die man.

     1. Wachteres

      “Veelgehoord is de klacht dat de Europese Raad van Ministers door geen enkel vertegenwoordigend orgaan naar huis gestuurd kan worden. Het Europees Parlement heeft hiertoe niet de bevoegdheid en een nationaal parlement kan hoogstens het vertrouwen in de eigen minister opzeggen. Dat wringt”.

   2. Beukman

    @CP
    Het was mij ook al opgevallen: DDS-ertjes willen werkelijk dat GB straks victorie kraait!
    Of dit moet worden opgevat als zelfhaat, daar ben ik nog niet uit. Mogelijk speelt hier onbewust vooral het besef mee dat een deplorabel GB na een Brexit geen reclame is voor een Nexit. Gevalletje projectie dus.
    Voor je voorbeeld van Poetin geldt ongeveer hetzelfde. Je zal ongetwijfeld begrijpen wat ik bedoel.

    1. Wachteres

     Als je tegen de EU bent heb je ‘zelfhaat’. @Beukie?

     Dat vind ik een goedkope opmerking, die ik wel van Simon had verwacht.

     Hij probeert ons voortdurend duidelijk te maken hoe slecht het wel met de Britten zal gaan, maar de simpele ziel gaat er automatisch vanuit dat het ons alleen maar goed kan/zal gaan als we in de EU blijven.

     Geen donkere wolk.

     En dan dat laag-bij-de-grond politiek-correcte gedrag om iedereen die het niet met zijn opvatting eens is een ‘populist’ te noemen.

     Je stelt me teleur.

     http://politiek.tpo.nl/2016/03/15/toekomst-europa-meer-dan-onzeker/

     Toekomst Europa meer dan onzeker
     ‘Europa zal een cultuurshock beleven als nooit eerder vertoond’
     15-03-2016, 19:23 Tags: Europa, fort Europa

     Vergeet de huidige vluchtelingencrisis, vergeet de eurocrisis. Europa staat aan de vooravond van ingrijpende ontwikkelingen die het bestaan van dit continent op zijn kop zullen zetten.

     Gelukkig zijn er ook nog verstandige mensen, die de werkelijkheid onder ogen willen zien.

     Dit is precies wat de EU voor ons in petto heeft. En daar ben ik niet blij mee.

     1. Beukman

      Resje schrijft:
      “Als je tegen de EU bent heb je ‘zelfhaat’. @Beukie?”

      Nee, ik schreef dat ik daar nog niet uit ben. Maar vertel jij me eens wie jij het liefst namens de EU naar de onderhandelingstafel zou sturen: een sterke of een zwakke onderhandelaar. Een pitbull of een schoothondje.

   3. Ali Yas

    “… dat velen hier hopen dat de EU een zwakke onderhandelaar stuurt zodat de Engelsen zegevierend uit de Brexit komen ten koste van ons.”

    Ceteris hoopt dat de EU een haatdragende onderhandelaar stuurt zodat de Engelsen met zo veel mogelijk schade uit de Brexit komen, ten koste van ons.

    1. ceteris paribus

     De stropop van de heer Yas geeft een merkwaardige draai aan mijn opinie. Ik bepleit geen haatdragende EU-onderhandelaar maar wel iemand die helder voor onze belangen opkomt. Wat mij betreft betekent dat hij heel duidelijk maakt dat GB geen free-ridership toekomt in de gemeenschappelijke markt die ze hebben verlaten.

     1. Ali Yas

      Ceteris schijnt te denken dat de Brexit een nulsomspel is: winst voor de Britten betekent dan automatisch verlies voor Nederland, of andersom, het opkomen voor Nederlandse belangen kan niet ook in het voordeel van het VK zijn. Het is maar te hopen dat Ceteris niet in de handel zit.

 4. C.oitus

  Alleen Nederland alleen exporteert al voor een slordige 20 miljard naar de UK op jaar basis, laat staan Duitsland of andere Europese landen. Het gaat om honderden miljarden die dan zouden wegvallen voor deze landen. Groot Brittannië sluit wel andere handels verdragen met ander landen. Win win zou beter zijn maar de domme ongekozen ratten die zijn verbitterd en willen wraak.

  1. Wim

   Ja maar dat snapt CP niet De EU met name Duitsland en Nederland hebben een hele boel te verliezen en dan sturen ze zo psychopaat als onderhandelaar. Dom, dom, maar dat is CP toch ook wel een beetje. Eén ding is zeker, de Britten gaan enorm de vruchten plukken als ze uit de slangenkuil de EU zijn. Wraak is een slechte raadgever.

   1. C.oitus

    Niet alleen cp en beukman zijn dom, zij kunnen niet verder kijken dan hun neus lang is.
    En dan beukman wie wij als onderhandelaar sturen bla bla, ik en vele anderen sturen niks, spreek lekker voor jezelf beukman de eu haat ik tot op het bot en erken ik ook niet nu niet nooit niet. De ondergang van de eu komt, duurt nog wel even maar het verval is ingezet.

    1. Wim

     Beukie doet dat vaak zijn eigenstelling onderbouwen met wij. Kleine afwijking van beuk. Laats sprak hij al over, wij van DDS wensen

    2. Beukman

     @Oitus
     Ik ben niet dom, Oitus, en ik denk dat jij dat ook niet bent. Er zit dus niets anders op dan dat we elkaar serieus nemen.
     Maar vertel eens: wie had jij naar de onderhandelingen willen sturen namens de EU?

     1. C.oitus

      Beukman

      Een normaal denkend en reagerend persoon, die in het belang voor de eu zolang die nog bestaat als mede voor de UK consensus kan bereiken, pschyo verhofstad is de laatste die je wilt hebben. google hem maar eens en zie de filmpjes hoe hij reageert, en dat is verre van normaal. Daar heb je geen dsm 1 2 3 4 5 of hoger voor nodig.

     2. Beukman

      @Oitus
      Dat GB wel de lusten wil maar niet de lasten, is heel begrijpelijk. Het is echter net zo begrijpelijk dat de EU geen zin heeft om voor gekke Henkie te spelen, en de GB de voordelen van de EU blijft gunnen terwijl ze er helemaal niet meer in zitten.
      Wil jij namens de EU een pitbull of een schoothondje aan de onderhandelingstafel, Oitus?

   2. Janalb

    CP is de grootste psychopaat die ik ken ik denk dat hij in de bijstand zit
    Maoïstische boekjes zit te lezen. Mijn aanbod geld nog steeds, hij mag om mijn kosten een enkeltje naar Pjongjang boeken maar niet weer terug komen svp. Oh ja, hij hoeft niet in een bommenwerper maar gewoon met een vrachtschip is hij een paar maand onderweg. Wel met een Somalisch vrachtschip, zon soek, kunnen ze onderweg nog een paar kapitalistische tankers enteren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.