NRC Handelsblad wil anti-Nederlandse apartheid invoeren: “Strookje halalkust waar de boerkini wordt toegejuicht”

Bij het NRC zijn ze weer eens op het achterhoofd gevallen.

Zie het een beetje als nabrander van het inmiddels weer een beetje bedaarde boerkini-debat, maar wat het NRC dit weekeinde verkondigt in een opinie-artikel op hun website is niet al te best. In plaats van te pleiten voor integratie en het hanteren van de Nederlandse normen en waarden als leidraad voor onze samenleving, wordt gewoon vol ingezet op segregratie en apartheid.

In een opinie-artikel van de hand van Robbert van Lanschot wordt gepleit voor een islamitisch strand waar het verboden is om een trots Nederlander te zijn. Zelf noemt de auteur het een “strookje halalkust” en komt het hem voor dat Nederlanders van stranden een “Gomorrah” maken. Wat een schaamteloos volk zijn we toch ook, en zo onaardig dat we in ons eigen land volgens onze eigen normen en waarden willen leven! Zo gemeen voor moslims!

“Een vrome moslima heeft het bij mooi zomerweer op het Europese strand niet gemakkelijk. Er wordt gekust, er wordt gevreeën, er wordt gedronken, er is te veel bloot. Het is er, zacht gezegd, nou niet bepaald halal. “

De oplossing? Schop gewoon alles wat Nederlands is van het strand af:

“Maar voor de meeste moslima’s is een dagje topless op het strand een non-starter (haram; familie-eer). Teneinde de kust toch ook een beetje toegankelijker te maken voor de doorsneemoslim en moslima, wil ik bepleiten dat volgend jaar een proef wordt gedaan met enkele halalstranden. Zie ze als preutse tegenhanger van onze naaktstranden. Met halalstrandpaviljoens zonder alcohol en sigaretten en Hollandse snoep (haram) en Hollandse broodjes (haram) en Hollandse gels en zonnecrèmes (haram). Een nieuw soort strand, waar de boerkini niet wordt verboden maar juist toegejuicht.”

Robbert van Lanschot noemt dit moslims “leren om onze hedonistische strandcultuur te omarmen”. Oh echt? Volgens mij wil hij ze juist weg houden bij al die ‘verderfelijke’ Nederlanders. Ik geef het dan ook een andere naam: dit is gewoon zelf-islamisering.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Daar waarschuwt Wilders al jaren voor . Het gaat heel sluipend .Blindgangers willen dat niet zien. Ze komen zelfs met voorstellen. Straks apartheid in Nederland. Straks kan de Nederlander oprotten. De moslims komen in een opgemaakt bedje , hoeven ze niets voor te doen. Met dank aan de Nederlandse malloot.

  1. Bromsnor

   Inderdaad. Sluipende islamisering die word gesteund door de linkse (media) elite.

   “En ze hebben ondersteuning. Niet bij de radicale islamieten, die er bij ons zijn, maar bij de complete idioten en stommeriken die beachparty´s organiseren tegen een boerkini-verbod. Mensen, die niet eens bij benadering de boodschap van de politieke islam begrijpen.”

  2. van Urk

   Vroeger werd je als christen achter het behang geplakt door de linkse rakkers. Religie moest dood want idioot. En zie heden ten dage hoe die clubs zich opstellen naar de muzelman en muzelvrouw als zijnde een goed religie. Teiltjes tekort. “We zijn een vogel voor de kat van de islamisering”. cult.tpo.nl/2016/09/02/boerkini-moet-worden-gezien-bredere-context-voortschrijdende-islamisering/

   1. ceteris paribus

    Kan de heer van Urk een concreet voorbeeld geven van linkse politici die in Nederland probeerden het christendom te onderdrukken?

    1. Ali Yas

     De vierde keer dat ik ’t zie vandaag, Ceteris: je opponent zich laten verdedigen vanwege een uitspraak die hij niet heeft gedaan. Ceteris, je bent een onfatsoenlijke man.

 2. Seneca

  Deze Robbert van Lanschot – overigens vraag ik mij af of hij gerelateerd is aan de bankiersfamilie van Lanschot, die bekend staan als niets ontziende geldwolven – is blijkbaar niet bekend met voorschriften inzake zoals die in Marokko gelden. In Marokko is het wettelijk verboden om boerkini’s te dragen dat is van toepassing in zowel het zwembad als het strand.
  Mocht deze Robbert gerelateerd zijn aan de bankiersfamilie, dan begrijp ik zijn topic; hij doet boete voor de minder fraaie praktijken van zijn familie.

   1. ceteris paribus

    Dit bizarre stukje is geschreven door Sam van Rooy. Waar kenden we die ook alweer van?

    http://www.nu.nl/politiek/2566998/pvv-fractie-zet-medewerker-non-actief.html

    1. van Urk

     En wat maakt dat nou uit beste C.P.!? Dat stukje klopt gewoon voor 110% over vrouwen binnen de islam. Waarom? Kenden wij dat zoiets ook niet bij orthodoxe christenen uit de zwarte kousen kerken waar links wel namelijk voor gruwde? Een vrouw met knoet en zwarte lange rok is taboe op straat. Maar een boerkini? Hoe meer hoe beter om deze moslimvrouwen gelukkig te maken op het strand.

 3. Ni28

  De moslim übermensch heeft apartheid in Nederland nodig om fatsoenlijk te kunnen leven. Dat mooiste stukje Nederland, waar een autochtone Nederlander niet mag komen, wordt telkens uitgebreid naar mate meer migranten komen. Tenzij de autochtone bevolking zich eindelijk bekeert tot de islam en bikini inruilt voor boerkini.

  1. van Urk

   De hokjesman Michael Schaap kan nog vele jaren vooruit met het maken van zijn series. “Van alle landen en volkeren waar ik kwam, vond ik geen vreemdsoortiger slag dan de Nederlanders. Niet een volk, maar een tombola vol culturen, verenigingen en groepen. Met vreemde stammen en exotische gemeenschappen. Zolang de klassieke volkenkundigen voor mij zoek ik ze op, ontleed ze, meet ze en doorgrond ze .” Na de Katholieken en de Hindostanen wacht ik nog op het onderwerp Moslims.

 4. Peter Selie

  Georganiseerde criminaliteit! Wordt wakker!

  https://youtu.be/QQwLzX0UL7M

 5. Peter Selie

  In de Koran staan minimaal twee verzen die over gezichtsbedekking gaan. Vrouwen die een niqaab of een boerka dragen baseren hun keuze doorgaans op deze verzen. In de reportage leest Shaista voor uit Al-Ahzaab (hoofdstuk 33) vers 60.

  Hoofdstuk 24 Amoer, vers 32:
  En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij ook haar ogen neergeslagen houden en hun passies beheersen, en dat zij haar schoonheid niet tonen dan hetgeen ervan zichtbaar moet zijn, en dat zij haar hoofddoeken over haar boezem laten hangen, en dat zij haar schoonheid of haar vader of de vader van haar echtgenoot, of haar zonen of de zonen van haar echtgenoot, of haar broeders, of de zonen van haar broeders, of de zonen van haar zusters of haar vrouwen, of haar slaven, of zulke mannelijke bedienden die geen geslachtsdrang hebben, of de jonge kinderen die van de naaktheid van een vrouw niets afweten.

  Hoofdstuk 33 Al-Ahzaab, vers 60:
  O profeet! Zeg aan uw vrouwen en uw dochters en de vrouwen der gelovigen dat zij een gedeelte van haar omslagdoeken over haar (hoofd) laten hangen. Dit is beter, opdat zij mogen worden onderscheiden en niet lastig worden gevallen.

 6. Peter Selie

  Priesters worden gewaarschuwd om geen priesterboord te dragen – kan woede opwekken van moslims

  vertaling door Rommel

  Britse priesters zijn gewaarschuwd om niet in het openbaar hun priesterboord te dragen, omdat het moslims zou kunnen provoceren ten aanval te gaan.

  National Churchwatch raadt ook aan om een wachtpost voor de kerk te stationeren, voor het geval dat een boze moslim naar binnenstormt om het zondag volk de keel door te snijden. De aanbeveling komt een maand later nadat een Franse priester tijdens een godsdienst door een moslim de strot werd doorgesneden.

  De christelijke held die het lef heeft om bij de kerkdeur te posten om boze islamieten buiten de deur te houden, is in dienst gesteld om islamitische moordenaars zodanig vertragen totdat de politie is gearriveerd, en het moslimprobleem kan overnemen. Vooral voor kleine kerken in afgelegen gebieden vergt dit voor onze christelijke held veel moed. Duurt het toch wel minstens een half uur voordat de politie is gearriveerd. Troost is dat die als offerlam van Mohammed mag sterven.

  Het 12-pagina’s tellende document van de Nationale Kerk bevat ook aanbevelingen om in bewakingscamera’s en alarmknoppen te investeren, en het advies om kerkbezoekers te instrueren hoe te handelen als de religie van vrede op bezoek komt.

  Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft £ 2,4 miljoen toegewezen om de veiligheid te verhogen voor plaatsen van islamitische aanbidding.

  Brits militair personeel wordt om dezelfde islamitische reden aanbevolen om niet in soldatenuniform naar buiten te gaan. Rigby werd door twee islamitische bekeerlingen in een straat vermoord in het zuiden van Londen drie jaar geleden, omdat zijn uniform de islamieten provoceerde.

  Bron:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3766681/Vicars-told-not-wear-dog-collars-public-experts-fear-ISIS-target-British-church-attack.html

 7. Beukman

  Opvallend. Laat een moslima op het strand minder van haar huid zien dan sommigen betamelijk achten, dan worden er mensen boos. Komt iemand met een voorstel om een apart stukje strand toe te wijzen aan deze vrouwen, in feite vergelijkbaar met een naakstrand, waardoor zij niemand meer tot last zijn, dan is het ook weer niet goed.
  Het is dus nooit goed.
  Sinds die onsmakelijke rellen in Frankrijk is de verkoop van de boerkini naar een recordhoogte is gestegen. Het kan geen kwaad om daar even bij stil te staan.

  1. Ali Yas

   Nudisme is i.h.a. in Nederland verboden, maar in je zwembroek of bikini lopen mag in Nederland op alle stranden. Wat Robbert van Lanschot voorstelt is bijzonder vreemd en het kan geen kwaad eens goed over de consequenties daarvan na te denken.

   Gaan we straks krijgen dat een vrouw op de bon gaat als ze volgens algemene maatstaven betamelijk gekleed over een mohammedaans strand loopt? Dan betekent dat in feite een verbod op het betreden van een strand, behalve voor wie bereid is voor de islamitische mores door de knieën te gaan.

   Bovendien zul je zien dat zo’n strand, als het er eenmaal is, nooit meer kan worden teruggegeven aan alle Nederlanders. Het is landjepik.

   1. Beukman

    @Ali
    Nudisme is toegestaan op hiertoe aangewezen stranden en terreinen. Op dergelijke plekken gekleed rondlopen is niet verboden. Zo kun je je ook voorstellen dat er boerkinistranden bestaan, overigens ook een uitkomst voor vrouwen die geen zin hebben in gluurders. Uiteraard hoeft het ook hier niet verboden te zijn om rond te lopen in grotendeels ontklede staat.

    Overigens ben ik geen voorstander, en niet alleen om principiële reden. Je kan mensen beter even de tijd geven om te wennen aan het idee dat we in een multicultureel land leven. Dat is in administratief opzicht een stuk goedkoper. Waarom zou je je ook druk maken om wat een ander wel of niet aan heeft? Gaan vrouwen zonder bovenstukje straks nog eisen dat andere vrouwen ook hun borsten onbedekt laten?

    Mark my words: vroeg of laat wordt de boerkini ook ontdekt door vrouwen die gewoon geen huidkanker willen, of die geen trek hebben in het gegluur der mannen.

 8. ceteris paribus

  In de logica van islamofoben is er sprake van islamisering als we burkini’s niet verbieden. Ik meen dat dit het geval is als we dat wel gaan doen: we maken dan onze rechtsstaat, waarin ondermeer vrouwen zelf bepalen hoe ze zich kleden, ondergeschikt aan onze irrationele angst voor de islam.

  1. van Urk

   Beste C.P., Nee het is logischer wat links doet om er aan toe te geven om niet bang te zijn dat ze bestempeld worden als islamofoob. Willen ze boerkini,s dragen dan laat je ze dat dragen. Willen ze burka,s dragen dan laat je ze burka,s dragen. Willen ze haatimams inhuren dal laat je ze die inhuren. Willen ze een megamoskee bouwen dan laat je ze die gaan bouwen. Willen ze halalvoedsel op scholen en in supermarkten dan krijgen ze dat. Willen ze een privestrand dan geeft men ze dat. Gescheiden zwemmen? daar valt nog wel een gaatje in het zwembad voor te vinden. Daar hoorde je de eerste generatie moslims in het begin niet over maar de laatste tien jaar tijd is er een opwaartse sprong gemaakt dat de nieuwere generatie openlijk op een provocerend manier hun geloof willen uiten mede dankzij christofoob links. En dat noemt men dus geen beginstadia van islamisering? De lijst van eisen zijn nog lang en die zullen er in de toekomst nog komen ook. Jammer. Aan u de vraag dan ook: Kan Nederland nog benoemd worden als christelijk natie waarin God langzaam verdwijnt en 82% van het volk niet eens meer kerkt terwijl de islam in Nederland wel een ruggengraat heeft met het feit dat kerken leeg lopen en moskee,s uit de grond worden gestampt?

  2. observer

   De Burka komt uit de Astarté cultus uit het oude Mesopothamië.
   Dit was om de godin van de fysieke liefde te eren.
   Alle vrouwen zonder uitzondering, moesten zich ééns per jaar
   prostitueren in de heilige bossen die rond de tempel van de godin
   stonden.
   Om niet herkend te worden, namen de vrouwen uit hogere rangen de
   gewoonte om zich volledig te verschuilen achter de voile van de Burka.
   Ook goed om te weten is dit: Mustapha Kemal, alias Ataturk, 1e
   president vanTurkije, van 1923 tot1938, had een goede truc gevonden om de roddelaarsters de mond te snoeren. Hij maakte een einde aan het dragen van de burka en liet hiervoor een eenvoudige wet stemmen, met onmiddellijke ingang.
   *Alle turkse vrouwen hebben het recht zich te kleden zoals ze willen.
   Doch, alle prostituees zijn verplicht om de burka te dragen.*
   En …vanaf de volgende dag zag je geen enkele burka meer in de straten van Turkije.Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds van kracht!!! Daarom worden er in Turkije zeer weinig Burka’s gedragen.

   1. Janalb

    Die Ataturk was lang niet gek, alle moslima’s met boerka’s zijn dus hoeren ? Dat wist ik niet, wel dat het allemaal viezeriken zijn maar het verklaard veel, als je naar een moslima kijkt kun je een knal van haar pooier krijgen, misschien moet je een redelijk bedrag aanbieden om onder haar gewaad te mogen kijken want voor de centen doen die geweldige Muzzelmannen alles behalve werken.

 9. ownedpuppymax

  Prima idee, maar dan graag wel ingesloten door het naaktstrand en het homostrand.

  1. ownedpuppymax

   Oh, en laten ze er dan meteen ook sharia strandpolitie en strandwachten bij doen.

 10. Ruud Steunassen

  Veel Nederlanders hebben een hekel aan bankiers.
  Kan Robbert van Lanschot zijn achternaam ook niet tijdelijk veranderen in iets ander,s Van Dijk bijvoorbeeld en Van Lanschot alleen thuis in de privésfeer gebruiken?

 11. Ruud Steunassen

  @ceteris paribus Uw betoog lijkt sterk te beginnen maar valt uit elkaar waar u over “irrationele” angst begint. Dan is er geen discussie meer mogelijk en dan zou ik zeggen dat die boerkini maar weg moet, wanneer er zoveel dwazen in Nederland zijn, die blind zijn voor op de koran gebaseerde terreur.
  U bent niet degene die bepaalt of iets irrationeel of rationeel is.
  Indien u een rationeel mens was geweest dan hadden we nog onze twijfels kunnen hebben, maar gezien uw dwaze en volkomen blinde tegendraadsheid, weet ik wel zeker dat er genoeg reden is om ook een boerkini te verbieden.

 12. zomaar

  NRC Handelsblad wil anti-Nederlandse apartheid invoeren, kan het nog aparter ?.

  dan iedereen die zich apart wil kleden , daar de gelegenheid voor te geven , zodat zij later na of met het intreden van het links sociale falende beleid !, aangewezen kunnen worden als de oorzaak van deze links sociale misère!.

  JA, HET KAN NOG APARTER VOLGENS HET NRC , je geef ze een stukje grond of strand , dan verzamelen zij zich zelf , hoef je niet te gaan zoeken .

  slimmen mensen die linkse socialisten , hebben toch iets geleerd uit hun laatste ervaring .

  1. Julius

   En dan kan jij mooi elke zonnige zondag zomaar aapjes gaan kijken.

   Geweldig plan toch?

   1. zomaar

    komt er ook al een apart apenstrand ?, het houd maar niet op , die vindingrijkheid van de linkse mens .

    tja wel heel apart !!, dat apenstrand .

    sturen jullie die straks allemaal terug de jungle in ?.

  2. Beukman

   Zo maart:
   “NRC Handelsblad wil anti-Nederlandse apartheid invoeren, kan het nog aparter ?.”

   Onzin. Jij weet niet wat een krant tot een goeie krant maakt.
   NRC plaatst dagelijks opiniestukken, die niet noodzakelijkerwijs overeenkomen met de mening van de redactie. Sterker nog: het is juist de bedoeling om een waaier aan meningen weer te geven. De lezer moet zelf maar bepalen waar hij het mee eens is.
   NRC is daarom geen geschikte krant voor mensen die alleen maar bevestiging zoeken.

  3. ceteris paribus

   “slimmen mensen die linkse socialisten”

   DDS is een blog voor alle opleidingsniveaus.

 13. Janalb

  Ik ben het helemaal eens met de stelling dat er een boerkini strand moet komen, waar geen blote Nederlanders en ander gespuis mogen komen alleen halal trutten met een lichaamsbedekking van neus tot kleine teen. Locatie? De Doggersbank en ze moeten er heen zwemmen, goed voor de conditie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.