Pegidavoorman Edwin Wagensveld gearresteerd omdat hij een shirt met nazikruis aan had

Geen categoriesep 11 2016, 21:00
Als je die titel leest zou je denken: logisch! In de praktijk ligt het even lastiger. Het was namelijk niet bedoeld om sympathie uit te dragen voor het nazisme.

Bij een demonstratie van de anti-islambeweging Pegida zijn vanmiddag 20 mensen opgepakt: zes demonstranten en 14 tegendemonstranten.

De voorman van Pegida, Edwin Wagensveld, werd aangehouden omdat hij weigerde een T-shirt met een hakenkruis uit te trekken of te bedekken. Om diezelfde reden was hij een paar dagen eerder ook al gearresteerd in Amsterdam.

In principe heb ik weinig met Pegida. Anders dan AfD, VNL, en UKIP-achtige bewegingen, vind ik dat Pegida namelijk maar al te vaak op het randje van het (moreel) toelaatbare opereert. Feitelijk zijn zij natuurlijk de Europese versie van de Amerikaanse alt-right beweging. Zoals ik eerder voor de Amerikaanse website PJ Media schreef is die beweging in de kern gewoon racistisch. Er zullen vast mensen met goede motieven bij Pegida zitten, maar over het algemeen beschouw ik die organisatie als een alt-right groepering, waar wij klassiek-liberalen, libertariërs en échte conservatieven niet mee geassocieerd moeten worden.
[caption id="attachment_147020" align="aligncenter" width="217"]Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag! Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag![/caption]
Dat gezegd hebbende slaat het natuurlijk volstrekt nergens op om deze man op te pakken omdat hij een shirt aan heeft waarin een figuur de nazivlag in een prullenbak gooit. Hallo, beste dames en heren van de politie, dat is juist een teken dat hij het nazisme verwerpt, niet dat hij ermee sympathiseert.
Zo lastig is het niet om dat te begrijpen zou je denken, maar blijkbaar is dit te gecompliceerd voor de gemiddelde moderne bureaucraat. Die geeft de politie namelijk gewoon opdracht om iedereen met zo'n shirt te arresteren, want HAKENKRUIS.
Zo stupide zie je ze tegenwoordig helaas maar al te vaak. En dat heeft het dan voor het zeggen in ons land.
Overigens: zelfs als hij wel trots met een hakenkruis liep te wapperen had hij natuurlijk niet gearresteerd moeten worden. De vrijheid van meningsuiting moet wat mij betreft absoluut zijn. Als er nazi's rondlopen in ons land, laten we er dan voor zorgen dat we hen herkennen en vervolgens publiekelijk neersabelen. Het heeft geen enkele zin om dat ongedierte onder het tapijt te vegen en net te doen alsof ze niet bestaan. Helaas, dat doen ze wel.
De veertien tegendemonstranten waren natuurlijk lid van Anti-Fascistische Actie (AFA). Dat is zeg maar het communistische neefje van de neo-nazi's: ze houden er dezelfde tactieken op na en totalitaire einddoelen op na, met dit verschil dat de AFA voor 'arbeiders' zegt te zijn en neo-nazi's voor 'Ariërs.' Voor de rest is het één pot nat, wat er dan ook de reden van is dat Hitler zelf de communisten als zijn voornaamste concurrent zag. Ze visten voor een groot deel in dezelfde vijver.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten