Politiek-correct NRC weer in de bocht: ‘Erdogan is een democraat en verkeerd begrepen!’

Je gelooft je eigen ogen gewoon niet. In de seculiere en ‘intellectuele’ krant NRC stond een heel betoog over waarom Erdogan eigenlijk het slachtoffer is, en niet de dader.

Sommige onzin is gewoon zo ontzettend tenenkrommend dat je afvraagt waarom iemand op het internet het zou willen plaatsen. Het is dan helemaal te gek voor woorden als een zogeheten kwaliteitskrant zich dan leent als platform voor zulke absurde uitingen. Neem nu de verdediging van de uiterste autoritaire islamist Erdogan, de president van Turkije, door hoogleraar Tom Zwart. Bij het NRC kon hij z’n liefde voor het islamisme in z’n volle en tragische eerlijkheid uiten. Lees maar mee:

Stop eindelijk eens met dat framen van de Turkse president

Erdogan verdient tenminste het voordeel van de twijfel, om twee redenen. […]

In de tweede plaats is Erdogans slechte reputatie in West-Europa niet op feiten gebaseerd. Die laten zien dat hij en zijn AK-partij de afgelopen decennia een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de democratie en de rechtsstaat. […]

Erdogan is een vrome moslim die na een flirt met het islamisme besloten heeft om zijn eieren in het mandje van de democratie te leggen. Hij heeft zijn landgenoten ervan overtuigd hetzelfde te doen en daardoor is de democratie nu omarmd door de natie. […]

Maar uit onderzoek blijkt dat Europese moslims juist door hun religie worden gemotiveerd om volwaardig deel te nemen aan de samenleving. Zij slagen er prima in om hun religieuze waarden met de normen van een moderne liberaal-democratische samenleving te verenigen. “

Zoveel naïviteit dat je afvraagt: doet de auteur dit bewust, of staat hij stiekem op de loonlijst van de Turkse overheid? Erdogan is géén democraat hoor. In de jaren ’90 liet de huidige president van Turkije uit zijn mond optekenen: “Democratie is als een trein. We stappen uit wanneer we aankomen op het station dat wij wensen.” Daarnaast klaagt hij oppositieleiders aan in de rechtbank, was het eerste wat Erdogan na de coup deed het buitenwerking stellen van het parlement en is zoiets als een vrijheid van meningsuiting gewoon afgeschaft in het land aan de Bosporus.

Onze hoofdredacteur Michael van der Galien (woonachtig in Turkije) moet dagelijks vrezen voor zijn arrestatie, iets wat onze landgenote Ebru Umar ook al eerder overkwam. Maar het NRC en Tom Zwart zijn ziende blind en horende doof. Zij durven na alles wat er gebeurd is nog stééds om de Turkse president Erdogan weg te zetten als democraat die hooguit een kleine foei verdient, maar daarna weer geknuffeld mag worden. Echt, te gek om los te lopen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. zomaar

  tja ik denk dat Tom Zwart , hiermee de linkse democratie bedoeld !, zoals die hier in ons land en Europa ook uitgeoefend wordt !!.

  plus is Erdogan een soenniet , een van de wreedste takken binnen de islam , die anders denkende nog gelovigen niet erkennen of dulden .

  afin wij alle horen en zien wat de linkse democratie inhoud !, en hoe die inhoud gegeven wordt , iemand die niet het linkse liedje meefluit wordt gedemoniseerd en met hem/haar een kleine of ruim!, een miljoen gedenkende .

  iets zegt mij dan ook dat links een kwaadaardige tak (afsplitsing) , van en uit onze samenleving is de redenen hiervoor zijn het op hol geslagen socialisme !, dat trekt aanhangers als wij kijken naar b.v de SP onder jantje. Worst!, die voor de verkiezingen(ik geloof 2006) iedere uitkeringstrekker 10% meer uitkering beloofde , en ras zat de SP op de 26 zetels.

 2. Ni28

  De NRC, ooit een toonaangevende krant is diep gedaald tot een propaganda krantje van de heersende elite. Met deze artikel bereiken zij al het bodem, verder kunnen zij niet meer zinken. Erdogan afschilderen als slachtoffer is beledigend voor de normale mensen. Erdogan, die zijn coup geknutseld heeft gevolgd door de echte eigen coup die nog bezig is beschrijven als een democraat is stuitend. Een onafhankelijke onderzoek zou dit moeten uitwijzen maar wat is in Turkije nog onafhankelijk? Zoals de NRC hier.

  1. zomaar

   zoals langzaam aan duidelijk begint te worden , is links (westers links sociaal) de motor onder alle oorlogen en verzet , tegen hun niet welgevallige landelijke leiders en volkeren.

   nu is Erdogan een van deze landelijke leiders , door links op het paard getild en dus bestempeld als een zuiver democraat , verwondert mij dit ?, totaal niet gezien de afhankelijkheid van de linkse partijen aan de moslims binnen onze samenleving , let wel 80% van de in het westen (hier) verblijvende moslims behoren tot de tak der soennieten , een tak waar Erdogan ook toe behoord .

   dus is onze politiek (linkse politiek) als de dood zo bang om deze tak binnen de islam te veroordelen , vandaar dat men ook blijft ontkennen dat de (meest)gepleegde aanslagen , door soennitische moslims gepleegd zijn .

   en kiest links sociaal Nederland ook de zijden van Erdogan en de soennieten , en zijn fel tegen b.v Assad sjiiet waar onder zijn streng regiem!, wel elke ander gelovigen op genomen word en werd .

   dus nijpt men een oogje dicht als Erdogan de oorlog daar forceert door het grondgebied van Syrië te betreden om de koerden te bevechten .

  2. Ali Yas

   “Maar uit onderzoek blijkt dat Europese moslims juist door hun religie worden gemotiveerd om volwaardig deel te nemen aan de samenleving.”

   Ik ben benieuwd op welk onderzoek Tom Zwart hier doelt.

 3. Ruud562

  Tja Tim, zieke geesten zoals bij het AD, de NRC, Volkskrant, NOS, NTR, VARA bepalen mede onze toekomst die we nu al beperkt kunnen leven, dankzij hun zieke gedachtegoed!
  En met beperkt leven verwijs alleen al naar onze cartoons, de moordpartijen op o n z e cartoonisten!

 4. Mart

  Zo zie je maar weer dat de nederlandse media heel wat imbecielen een platform geven.

 5. Beukman

  Na de vluchtelingendeal was Erdogan onze man. Dat een paar honderdduizend vluchtelingen nu liggen te kreperen in Erdogankampen óf worden doodgeschoten als ze proberen te vluchten: Erdogan bleef onze man. Tot zover onze onwrikbare ethische principes.

  Erdogan heeft Turkije ontegenzeggelijk welvaart gebracht. Hij heeft met name de plattelandsbevolking geëmancipeerd. Het is volstrekt begrijpelijk dat deze dictator op handen wordt gedragen door het merendeel van de Turkse bevolking.

  Het blijft daarom interessant dat een bij uitstek antidemocratisch middel als de recente Turkse staatsgreep niet krachtig wordt veroordeeld door Nederlandse democraten. Ik vermoed dat zij een enorme berg boter op het hoofd meedragen. Het valt gewoon niet mee om schone handen te houden, zelfs niet voor degenen die aan de zijlijn staan.

  NRC is een van de laatste dagbladen die het aandurven om middels opinieartikelen het grote grijsgebied te verkennen, waar ethiek de beklagenswaardige rol speelt van een kompas dat wordt blootgesteld aan diverse magnetische velden. Voor zwartwitdenkers zal dit te confronterend zijn. Het is echter wel hoe de wereld in elkaar zit. Wen er maar aan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.