Michel Houellebecq: oprukkende islamisering zorgt voor onvermijdelijke Europese zelfmoord

Islamophobia in Europe: Swiss region votes to ban Muslim veils
Foto: Muslim women in Switzerland (Alalam / file photo)

Schrijven kan hij als geen ander, de Fransman Michel Houellebecq. Voor zijn verdiensten heeft hij Frank Schirrmacher-prijs in ontvangst mogen nemen. Tijdens deze uitreiking nam hij de tijd om haarfijn uit te leggen waarom hij de toekomst van Europa pikzwart inziet.

Hij had het al vaker bij het rechte eind wat betreft zijn voorspellende gaven, deze Michael Houellebecq. Hij wordt vaak een profeet genoemd, maar zelf houdt hij het liever op een “slechte profeet”. Toeval of profetie, feit is wel dat hij al vaker waarschuwde over de gevaren van het islamisme op essentiële momenten. Enkele uren voor de aanslagen van 11 september werd een interview van hem hierover in de New York Times gepubliceerd, en op de dag van de aanval op Charlie Habdo verscheen zijn boek Soumission, over de knieval die Frankrijk keer op keer maakt voor de islamisering.

Helaas deed hij tijdens de uitreiking van de felbegeerde literatuurprijs in Berlijn een andere voorspelling die net zo min rooskleurig is, maar waarschijnlijk net zo accuraat. De opmars van de Islam in Europa zou pas net op gang zijn gekomen, en over een einde aan de horizon hoeven we nog niet eens te fantaseren: dat komt er pas van als “de mensen het bloed en de slachtoffers zat zijn”. Want dat is het huidige gevolg van de enorme herleving van de salafistische – radicale – Islam, die zich in steeds meer vormen op alle continenten manifesteert. De bron van alle problemen zit hem er vooral in dat het aandeel van onze bevolking dat vatbaar is voor het extremistische gedachtegoed – onze kansenpareltjes – steeds groter wordt ten opzichte van de rest. En dat is een puur demografisch verschijnsel waar niemand omheen kan. De geboortecijfers liggen al decennialang veels te laag, en ruim onder het gemiddelde van 2.1 kind per vrouw dat nodig is om de bevolking op ‘pijl te houden’ (die 0.1 is compensatie voor kindersterfte). Vooral in Duitsland ligt dit cijfer schrikbarend laag, simpelweg omdat het daar – met het oog op de vorige eeuw – not done is om vrouwen aan te moedigen meer kinderen te krijgen. Frankrijk daarentegen doet dit verrassend beter, maar dankt dit vooral aan een onhoudbaar systeem van torenhoge kindertoeslagen. Toch heeft ook Frankrijk het demografisch tegenzitten, en is het simpelweg een statistisch feit dat het aandeel moslims – zeker ten opzichte van andere gelovigen – rap stijgt.

“Eigenlijk is Europa met dit lage geboortecijfer op weg naar zelfmoord”, aldus Houellebecq. En geef hem eens ongelijk? In feite is de strijd al gestreden, en is de Westerse wereld al zo verweven met de islamistische ideologie dat je die er niet meer uit krijgt. Een pessimistische gedachte die ik liever niet omarm, maar waarbij ik enkel kan zeggen: deze ‘slechte profeet’ lijkt het helaas weer bij het rechte eind te gaan hebben.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

24 reacties

 1.   

  ‘Deze tijd is er een om in actie te komen. Islam is een existentiële bedreiging voor ons overleven als een vrije natie. Het schendt alle basisprincipes en vrijheden van onze grondwet.

  ‘Vrijheid verdwijnt als we zijn vijanden de ruimte geven’

  Sommigen lijken te denken dat wij met het geven van vrijheid aan de vijanden van vrijheid, bewijzen dat wij voor vrijheid zijn. Het tegendeel is waar. Door te weigeren grenzen te stellen aan onze tolerantie, geven we onze vrijheid weg. Als we naïef blijven, dan zullen we alles verliezen.’

  ‘Door de islam de middelen om onze vrijheid te vernietigen te ontnemen, schenden wij de vrijheid niet; we behouden deze juist. We moeten vrijheid niet veranderen in een slang die zijn eigen staart opeet. Vrijheid vereist een democratie die zichzelf wil verdedigen.’

  Door Geert Wilders

  1.   

   De zelfmoord van Europa is reeds gaande want die Islamitische mensen (moslims) zijn niet meer zoals hun voorouders, die Spanje en Portugal veroverden met hun kamelen en kromzwaarden.
   Het zijn mensen die vliegtuigen besturen, die strijden met de door het westen geleverde wapens, mensen die de meest ingewikkelde computers weten te gebruiken en in een oogwenk de meest recente info weten te bemachtigen.
   Mensen die weten hoe een atoombom te maken, hoe men een kerncentrale opblaast of neutraliseert, hoe men hun politieke slachtoffers beïnvloedt door de politieke en intellectuele omgeving te controleren.
   De meest intelligente blijven dan ook niet in hun grotten.
   Ze zijn in onze landen, onze steden, onze univeriteiten, onze bedrijven
   Ze nestelen zich in de centra van onze technologie, in het hart van onze samenleving.
   Een samenleving die ze ontvangt zonder hun verschillen te analyseren, zonder hun bedoelingen te controleren, zonder hun fanatisme te beboeten.
   De samenleving neemt ze op in de zin van haar democratie, haar openheid, haar christelijke piëteit, haar liberale principes en haar beschaafde wetten.
   Dezelfde principes die zij brutaal uitbuiten, waarvan ze profiteren en die ze tegelijkertijd negeren.

 2.   

  Wij, West-Europeanen, zijn het vechten verleerd. Na WOII wilden we nooit meer oorlog, kozen voor het gebroken geweertje, de PPS, flowerpower en wegschuilweed. Alles zou liefdevol, harmonieus en polderoverleggend gaan. Wij gaven het goede voorbeeld voor de wereld, dachten wij. Zoals wij leefden, waren we een voorbeeld voor de rest. Beschaafd, humaan, tolerant. Kijk naar ons, zo moeten jullie het ook doen.

  In onze zelfgenoegzame blindheid zagen we niet meer dat de wereld een slangenkuil is, dat er andere culturen bestaan die diametraal denken, voelen en kiezen. Mensen die helemaal niet humaan zijn, maar vanuit vermeende superioriteit anderen dehumaniseren. Mensen die intolerant zijn en ons het liefst uit ons eigen land willen verdrijven. En tot dat gelukt is, uitsluitend van ons willen profiteren zonder te integreren. Die onze leefwijze verachten.

  Wij kunnen weer leren vechten. Opofferingen getroosten. Ons makkelijke leventje vaarwel zeggen voor een groter goed. Ons land is van ons. Daar hebben andere culturen, ideologieen en religies geen zeggenschap over. Alleen wij. Vechten kunnen we weer leren, als we bereid zijn ons huidige, nietszeggende leven in te ruilen voor een andere, zekere toekomst voor ons nageslacht. Een toekomst met identiteit, gestoeld op een eigenheid waarin iedere ware Nederlander (dat zijn ook echt geintegreerde allochtonen) zich herkent.

  1.   

   PPS moet zijn PSP

 3.   

  Europa moet dus gaan fokken. Het stijgen van wereldbevolking was niet zo handig voor het leven op aarde kan ik mij nog herinneren. De Chinezen gingen geboortecijfers beperken met een kind per stel. Dat de achtergestelde culturen blijven doorfokken en dan naar Europa verhuizen is de schuld van Europa zelf. Die moet maatregelen nemen om dit te voorkomen en niet in stand houden. Europa wordt op deze wijze zodanig vervuild dat het nergens meer op de wereld rustig te leven valt. Overvolle aarde vol van anarchie. De sci-fi toekomst is nabij en het is geen prettige.

 4.   

  https://www.youtube.com/watch?v=ONI4EPDJ5VI

  Gorka: Director Comey correct about ‘terrorist diaspora’

 5.   

  Ik heb vaak geschreven dat het gevaar voor Europa niet de jihadisten zijn met hun aanslagen maar de massa immigratie van moslims naar Europa.

  Demografische veranderingen zijn vaak permanent en onomkeerbaar.

  We zien dat al in het toenemend aantal wijken in Europa waar moslims de meerderheid vormen en de straat word beheerst door islamitische jeugd. In die wijken kunnen Joden niet meer komen en ook vrouwen moeten vaak met een hoofddoek de straat op.
  Het aantal moskeeën en islamitische scholen nemen ook toe in snel tempo. enzovoorts.

  Het is zoals Kaddafi heeft gezegd over massa immigratie:

  “There are signs that Allah will grant vicotry to Islam in Europe without swords, without guns, without conquest. We don need terrorists, we don’t need homicide bombers. The 50+ million Muslims (in Europe) will turn it into a muslim continent within a few decades”——Muammar al-Gaddafi.

  Maar de Europese en nationale politieke elite blijft maar moslims binnenhalen. Als ze niet zelf komen worden ze zelfs gehaald voor de kust van Libië of onder het mom dat we minderjarigen moeten opnemen.

  Kijk. Daar gaat de Europeanen Ophaal Dienst.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/09/europeanen_ophaal_dienst.html

 6.   

  Beetje vreemd om het lage geboortecijfer erbij te halen. Dat is voor autochtonen en allochtonen immers vrijwel hetzelfde.

  1.   

   Dat is linkse wijsmakerij, Beukie. Ik had jou slimmer gedacht.

   1.   

    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/06/de_allochtonenprognose_van_het.html

    Sceptici zullen sowieso hun vraagtekens plaatsen bij het CBS rapport vanwege dit kadertje. De Rijswijkse pencil pushers noemen iemand een niet-westerse allochtoon als hij zelf een immigrant is, of als tenminste één van zijn ouders dat is. Als Achmed en Fatima – geboren en getogen in Rotterdam Charlois – een kindje maken, komt die blaag dus niet in de NWA-tabellen terecht, maar in het autochtone rijtje.

    1.   

     Het voorbeeld dat je noemt gaat over een kind dat in Nederland geboren wordt en vanaf geboorte de Nederlandse nationaliteit heeft, wiens ouders ook als Nederlander in Nederland geboren zijn.

     Waarom zou je zo iemand allochtoon willen noemen?

     1.   

      Omdat ze de slimste wil zijn.

     2.   

      Nee Beukie jij wil slimmer zijn. JIj had het erover dat de moslims niet meer kinderen zouden hebben.

      Hoe kun je dat weten als we hen autochtoon noemen en zij dus niet meer meegerekend worden als moslim?

      Jij wordt voor de gek gehouden.

  2.   

   ik denk dat er met cijfers gefoezeld kan worden , zeker al ik dagelijks zie in de straat en wijken /steden, dat hoofddoek draagsters vergezeld gaan van man en drie vier kinderen , plus een in het magazijn .

   1.   

    De kinderen worden gewoon niet meer als allochtoon gerekend, @zomaar

    Als pa en ma hier geboren zijn, dan zijn de kinderen autochtoon.

 7.   

  gebe die Polen ein Paar milliarden und die hauen den ganzen Islam in der pfanne, Es wird zeit das was passiert. Wij Zijn een laf stelletje klootviolen laat het Aan een dapper Volk over om die klootzakken over de Kling te jagen.
  En met een de linkse kliek Erbij. Ik mag het Niet zeggen maar er was eens een korporaal uit de eerste Wereldoorlog”………….

 8.   

  Eigenlijk zouden uitgerekend Milieu-roepers hierop moeten springen. Immers, met minder volk op een vierkante km, wordt het leefbaarder. Het Westen heeft die balans geheel vrijwillig weten te bewerkstelligen en beter nog de bevolking nam af waardoor het milieu leefbaarder werd.
  Het is ronduit bizar om te constateren dat de steven is gewend en men nu gaat voor meer, meer, meer, maar onderwijl wel steen en been klagen over het milieu dat onleefbaar wordt en ach wee en meer! Dat is krankjorum!

  En dan heb ik het nog niet eens over religie. Minder pease! Rot naar Mars oid, ga daar koloniseren!

  1.   

   http://politiek.tpo.nl/2016/09/29/migratie-stoppen-hulpverlening/

   O ja het loze gebabbel van Flip van Dyke, die derde generatie/soms al tweede rekent bij autochtoon, is een kick ass waard. Maar ja die had hij op TPO al van me gehad. Op de wijze dat van Dyke werkt moet het wel zo zijn dat negentigjarigen momenteel nog rijkelijk voorzien worden van kinderen. Mja, zo werkt het niet in het echte leven/idem echte statistieken.

 9.   

  Voor geld en olie heeft onze ‘elite’ – de EU en haar aanhang – ons verkocht aan de islam.

  Waarom zou de instroom anders door blijven gaan? “Wat er ook gebeurt, de grenzen blijven open”`was het slechte profetische woord van Juncker.

  Natuurlijk weten zij dat er IS-aanhangers meekomen. Zelfs die mogen blijven.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2014/06/30/aantal-sympathisanten-isis-blijft-groeien-a1423999

  En het aantal sympathisanten van ISIS blijft groeien; Dit is een bericht uit 2014.

  We kunnen maar één conclusie trekken: De EU heeft andere belangen dan dat zij zich zorgen maken over de veiligheid van de Europese bevolking.

  Natuurlijk zullen er steeds meer aanslagen komen. De IS zit hier niet voor niets.

  De ‘elite’`zal dan vooraan lopen in een demonstratie tegen geweld en ter herdenking van de slachtoffers.

  Blijkbaar is dat voldoende om haar geweten te sussen.

  1.   

   @wachteres.

   Is mij bekend.
   We wachten nu nog enkel op de definitieve escalatie van de botsende culturen.
   Niet meer als, maar wanneer.

   In Duitsland pakken ze niet de vluchtelingen aan maar de veroorzakers van deze ellende.

   https://www.nieuwskoerier.nl/news/9206-duitse-burgemeester-mishandeld-om-asielplannen/out

 10.   

  Kiezers stemmen op de verkeerde partijen. Stemmen op Groenlinks,CDA, CU, D66,VVD,SP en PvdA die allen zijn voor meer islam en meer moslimmannen en hele families. Deze partijen werken mee aan de “Europese zelfmoord”.

 11.   

  Frans Timmermans PvdA: “diversiteit is de toekomst van de wereld”.Kijk dit elite soortje maakt heel Europa kapot. Waarom stemmen kiezers op deze verwoestende partijen.

  1.   

   Het is natuurlijk een mooie slogan van Timmermans.. maar hij klopt niet. Zet b.v. een VVD-er of PVV-er tussen die PVDA-ers en je ergert je constant dood aan zo iemand..als dat onze toekomst moet zijn. Mensen werken het best in (tamelijk) homogene groepsverbanden…maar links blijkt constant wereldvreemd…

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!