Rare Sylvana Simons vindt dat er meer mannen moeten zijn als antisemiet en 11 september-juichaapje Abou Jahjah

Dan heb je het dus echt, echt, echt, echt niet begrepen als je denkt dat de westerse maatschappij behoefte heeft aan jodenhaters als Abou Jahjah.

Sylvana Simons heeft vaker laten zien dat ze de mensenkennis heeft van een aardbei. Complotdenkers, kwakzalvers, haatzaaiers, en zelfs salafisten worden door de DENK-politica in spé allemaal warm aanbevolen. Is dat nu het inclusieve Nederland dat DENK wil scheppen? Het is goed om geen goedbedoelende bevolkingsgroepen uit te sluiten, maar charlatans zoals de hierboven genoemde mensen zijn vergif voor elke maatschappij. Net als de Vlaams-Libanese antisemiet Abou Jahjah, trouwens, die van mening is dat Israël nooit had mogen bestaan. Wat hem betreft was na de Tweede Wereldoorlog een stuk Duitsland afgepakt, en waren alle Joden uit “Palestina” gekieperd. Ook vermeldde Abou Jahjah dat hij een gevoel van overwinning ervoer toen op 11 september 2001 de Twin Towers naar beneden kletterden. Een levensgevaarlijke gek dus, die Abou Jahjah.

Sylvana wil echter dat er meer mannen komen zoals hij. Hij is kennelijk niet alleen een islamist die aan de zijde van de extremistisch-islamistische terreurbeweging Hezbollah tegen Israël vocht, maar er gaat kennelijk in de man ook een soort van feminist schuil:

We need more men who are aware and woke about seksism and feminism.

Geplaatst door Sylvana Simons op Dinsdag 20 september 2016

Abou Jahjah zei namelijk een panel af, omdat er alleen maar mannen zouden meedoen. Jahjah wilde er ook wat vrouwen bij. Dat vond Sylvanaatje zo bijzonder, dat ze prompt in haar steenkolen-Engels begon met het bejubelen van deze sharia-liefhebber:

“We need more men who are aware and woke about seksism and feminism.”

Waarschijnlijk bedoelt Sylvana zoiets als “We hebben meer mannen nodig die wakker zijn omtrent, en zich bewust zijn van, seksisme en feminisme.” Hoe dan ook: blablabla. Al Abou Jahjahs zondes zijn vergeven. Nou én dat hij een antisemiet is, nou én dat hij het mooi vond dat de Twin Towers neervielen op 11 september 2001, en nou én dat hij met Hezbollah heeft meegeholpen om onschuldige mensen om het leven te brengen. Hij deed in ieder geval níét mee aan een panel met slechts mannen, en daarom is hij een held.

Wat een totaal oppervlakkige treurnis, met deze vrouw. Maar goed, het is Sylvana en het is DENK. We zijn eigenlijk ook niet meer van ze gewend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Floris

  “We need more men who are aware and woke about seksism and feminism.”
  ———————————————————————–
  Ja Sylvana, dan moet je vooral bij moslims zijn.

  Proest…

  Is een cursus engels trouwens niets jou? Dit staat zo dom.

  1. Janalb

   Sylvana kan geen Engels alleen Papiamento en Nederlands, daarvan vreet ze uit de ruif mee please Sylvana ga terug naar Paramaribo, of nieuw nickkerie of het oerwoud in bij de bosnegers maar lazer aub op uit NL. Wij zijn je spuug- en spuugzat.

 2. Nog1

  Ik lees ‘Hij is kennelijk niet alleen een islamist…’ maar Abou Jahjah is geen moslim; hij is atheist. Hij heeft ook geen moslimopvoeding gehad, want zijn vader was ook al atheist (en socialist) en zijn moeder is een christen.

  Ook heeft hij nooit meegevochten met Hezbollah; als atheist met gemengde ouders zou Hezbollah hem ook niet zomaar geaccepteerd hebben.

  Dat hij geen antisemiet maar anti-zionist is, is algemeen bekend. Maar de tegenstanders van anti-zionisten gebruiken deze term standaard om te voorkomen dat men inhoudelijk op beschuldigingen hoeft in te gaan.

  1. Floris

   Zijn vader is shi-iet. Zelf noemt Abou-Jahjah zich een ‘culturele moslim’. Dat houdt in dat hij niet gelovig is maar zich wel sterk verbonden voelt met moslims en hun normen en waarden of het gebrek eraan. Hij zei in 2013:

   “”Bent u zelf eigenlijk gelovig? Abou Jahjah: Nee. Ik ben een culturele moslim. Ik heb een fase in mijn leven gehad dat ik twijfelde. En ik heb ook iets aan dat geloof. Ik sta niet zo ver van de waarden van die religie.””

   http://www.knack.be/nieuws/belgie/salafisten-vinden-mij-een-vijand-van-het-geloof-dyab-abou-jahjah/article-normal-108849.html

   Verder noemt hij zich socialist en (arabisch) nationalist. We weten allemaal hoe gemakkelijk socialisme en nationalisme een explosieve cocktail kunnen vormen.

   Van de heer nog1 is bekend dat hij het als links mannetje graag opneemt voor oproerkraaiers en raddraaiers dus dat hij bovenstaande halve waarheden over dit staatsgevaarlijke en antisemitische sujet debiteert verbaast niet.

 3. Floris

  “Dat hij geen antisemiet maar anti-zionist is, is algemeen bekend. Maar de tegenstanders van anti-zionisten gebruiken deze term standaard om te voorkomen dat men inhoudelijk op beschuldigingen hoeft in te gaan.”
  ————————————————————————–
  Algemeen bekend? Waar? In de eenzijdige linkse kringen waarin jij je beweegt? Weet je trouwens wat de drogreden Ad Populum inhoudt?

  En natuurlijk gaat een hater als Jahjah niet toegeven dat hij een antisemiet is. Antisemieten verschuilen zich vrijwel altijd achter het masker van anti-zionisme.

  1. Ali Yas

   In de ogen van antizionisten hebben joden geen zelfbeschikkingsrecht. “Ik sta niet zo ver van de waarden van die religie”, zegt Jahjah, en dat klopt: de islam heeft voor joden ook hooguit een ondergeschikte, speciaal belaste positie in gedachten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.