Rusland saboteert MH17-onderzoek opnieuw: beschuldigt Oekraïne van neerhalen vliegtuig

Geen categoriesep 26 2016, 21:00
Maffiarepubliek Rusland weet echt maar van geen ophouden, en blijft spelletjes spelen met de 200 gestorven Nederlanders die aan boord van de MH17 zaten en hun dood vonden in oostelijk Oekraïne.
Het valt met geen pen te beschrijven wat voor een vieze schurkenstaat het hedendaagse Rusland is geworden. Ondanks dat de Onderzoeksraad voor de Veiligheid allang en breed heeft aangetoond dat het vliegtuig van Malaysia Airlines in 2014 uit de lucht is geschoten door een BUK-raket die is afgevuurd vanuit rebellengebied, heeft Rusland nu wederom "bewijs" verzameld waaruit zou blijken dat het juist Oekraïne is die het lot van de MH17 beslecht zou hebben:

"De Russische autoriteiten hielden vandaag een presentatie over radargegevens, waar vorige week voor het eerst gewag van is gemaakt. Eerder hadden de Russen laten weten dat de radardata niet bewaard waren gebleven.

Volgens de Russen was er wel Oekraïense luchtafweer actief in de buurt van de plek van de crash. Dat de Oekraïense autoriteiten geen ruwe radargegevens hebben aangeleverd voor het onderzoek naar de ramp, wijst er volgens de Russische autoriteiten op dat het toestel is geraakt door een Buk-raket afkomstig uit Oekraïens gebied."

De Russen blijven hun rare verhaaltje om de zoveel tijd wijzigen. Eerst waren er helemaal geen radargegevens bewaard gebleven, daarna mocht Nederland ze vooral niet inzien, en tenslotte is alle verdachte informatie zomaar ineens verdwenen uit de data. Zo hé, komt dat even goed uit!
Iets zegt me, dat als de radargegevens (de échte radargegevens) daadwerkelijk zo gunstig waren geweest voor de Russen, die nooit op dag 1 al kwijt waren geweest. En ze direct op televisie waren geweest vanaf het moment dat de Nederlandse regering nog bezig was om de gestorvenen terug naar ons land te halen. De Poetinofiele rebellen zijn namelijk vanaf het prille begin van de MH17-nasleep de hoofdverdachten geweest, en konden iedere kans gebruiken om zich vrij te pleiten.
Maar ja, het clandestien aanpassen of zelfs het helemaal verzinnen van gegevens kost even tijd, hè?
Eén ding is zeker: Rusland was en is één van de minst betrouwbare landen ter wereld. En zullen dat nog ook wel even blijven. Om nu weer een goedkoop puntje te scoren tegen Oekraïne met op z'n minst zéér verdachte gegevens over de rug van 200 Nederlanders.. Dat is echt bij de konijnen af.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten