Slap kabinet hoopt dat Turkse onrust in Nederland weg gaat door thee te drinken

Wat gesprekjes hier, wat bilateraaltjes daar. Op televisie volstrekt consequentieloos roepen dat wat lui moeten “oppleuren”, en dat is het dan wel zo’n beetje. Rutte II lost de Turkse ellende in Nederland des Rutte II’s op. Oftewel: door vrijwel niets te doen.

Vandaag gaf het kabinet bloot hoe het hoopt de Turkije-gerelateerde onrust in Nederland op te lossen. In een brief aan de Tweede Kamer (PDF, hier te vinden) die door maar liefst vijf bewindslieden ondertekend is – Asscher, Bussemaker, Van der Steur, Koenders en Dekker – leggen de ministers en de staatssecretaris de Tweede Kamer uit hoe ze hopen de geweldsgolf die zich in Nederland voordoet sinds de couppoging van afgelopen juli te bezweren.

Wat dan? Nou, zoals we Rutte en de zijnen hebben leren kennen doen ze eigenlijk vrij weinig. Allereerst maken ze wel de goede analyses:

“Hoewel de coup is verijdeld, is bij veel mensen die in Turkije geboren zijn of daar familie hebben de schrik, woede en angst groot. Toch is dat geen enkele rechtvaardiging voor intimidatie, bedreigingen of geweld in ons land.”

Heftig, dus. Het zet zelfs het hele integratieproject op losse schroeven, aldus het kabinet:

“Er zijn Turkse Nederlanders die in de couppoging een legitimatie zien voor verbaal of fysiek geweld en een versterkt wij-zij-denken. Sommige uitingen leiden tot vraagtekens over de integratie van verschillende generaties Turkse Nederlanders in onze samenleving. Het is onacceptabel dat de sterke oriëntatie op Turkije ertoe leidt dat spanningen in Turkije de verhoudingen in Nederland gaan bepalen.”

Turken blijken ondanks jarenlange aanwezigheid niet zoveel op te hebben met Nederland:

“Er is sprake van een betere Nederlandse taalvaardigheid, intensievere contacten met autochtone Nederlanders en modernere opvattingen. Tegelijk is bij Turkse migranten de oriëntatie op Turkije, óók onder de 2e generatie, groter en sterker dan onder andere migrantengroepen in Nederland. “

Volledig geïsoleerd, zelfs:

“Uit het SCP-rapport ‘Werelden van verschil’ blijkt dat 24% van de Turkse Nederlanders sociaal, emotioneel en cultureel op grote afstand staat tot de Nederlandse samenleving en gesegregeerd of zelfs geïsoleerd leeft”

En er is uiteraard ook een religieuze factor. De islam speelt een kernrol:

“Kenmerkend voor Turkse en Marokkaanse jongeren is dat ze zich ‘van alles’ voelen: ze hebben meerdere identiteiten tegelijkertijd. Ze zijn Turks of Marokkaans, ze zijn Nederlands, ze zijn Rotterdammer en ze voelen zich – vooral – moslim.”

Een stevige analyse, die vrij goed resoneert met Rutte’s woorden dat onruststokers beter gewoon kunnen “oppleuren” als ze in Nederland de boel gaan lopen verstieren. Ik kan het ook moeilijk oneens zijn met wat de manier waarop het kabinet de problemen omschrijft.

Er zit echter wel een addertje onder het gras. Want de kabinetsbrief blijft opvallend eenduidig op de vlakte als het probeert te spreken wat men er dan aan gaat doen. Gaan we denaturaliseren? Gaan we de ME inzetten in wijken waar het permanent onrustig wordt? Gaan we verdragen met Turkije opzeggen, of ons hardmaken om de Turken uit de NAVO te schoppen?

Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag!
Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag!

Niets van dat alles. De brief beschrijft hoe men de islamitische gemoederen hoopt te bedaren door imamopleidingen in Nederland blijvend te financieren. Ook worden telefoontjes naar Turkse bewindslieden in Ankara serieus opgevoerd als ‘druk zetten’ op de Turken. Alsof Erdogan de roomblanke mening van wat vingerzwaaiende Nederlandertjes iets kan schelen. Ook heeft de politie het kabinet beloofd te gaan wijzen op de mogelijkheid van anoniem aangifte doen (hallo symptoombestrijding!) en gaan vier ministeries (Sociale Zaken, Veiligheid& Justitie, Onderwijs en Buitenlandse Zaken) samen ‘overleg voeren’ over het thema integratie. Nou nou, poe poe. Wat een krachtdadigheid! Als kers op de taart gaat minister Bussemaker ook – en ik citeer – “een brede (maatschappelijke) dialoog gericht op het ontwikkelen van concrete ideeën en oplossingen die bijdragen aan het bestrijden van groeiende scheidslijnen in onze samenleving” aan. Als dat niet helpt…

Het kabinet houdt zichzelf echt compleet voor de gek als wat kopjes thee drinken met de politie of ministers onderling echt een verschil gaat maken tegenover een vijfde colonne die wel in Nederland verblijft, maar zich als trotse moslim toch echt niet met Nederland gaat bemoeien. En het kabinet betaalt vervolgens de opleiding van de imam. Jottem!

Wat is er voor nodig om dit laffe kabinet eens écht actie te laten ondernemen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ruud Steunassen

  Voor Rutte gaan staan en hem met de vlakke hand keihard een mep in het gezicht geven vervolgens luidkeels roepen dat het niets met de islam te maken heeft en hard wegrennen.
  Als iedereen op diezelfde manier een politicus of een rechter of een politiecommissaris onder handen neemt, dan is het in feite een keiharde confrontatie met niets, want nogmaals: het heeft helemaal niets met de islam te maken.
  Misschien vluchten onze politici dan wel naar Paraguay en Argentinië, maar ook dat heeft niets met de islam te maken.

 2. Wachteres

  De politie in Londen is en blijft ook slap. Reden?

  http://nieuws.tpo.nl/2016/09/12/politie-londen-doet-niets-radicale-islam-binnen-politie-angst-beschuldiging-islamofobie/?utm_source=traqli&utm_medium=email&utm_campaign=91

  ‘Politie Londen doet niets tegen radicale islam binnen politie uit angst voor beschuldiging islamofobie’

  Javaria Saeed nam ontslag vanwege extreem polititiek correcte angstcultuur

  Politiek-correct heet wel invloed, dat kunnen we niet ontkennen. Of die invloed positief is, daar heb ik zo mijn twijfels over.

  Na duizenden slachtoffers van seksueel moslimgeweld, wat decennia door kon gaan, omdat men angst had voor racist te worden uitgemaakt, hebben de Britten blijkbaar nog niets geleerd.

  Gelukkig hebben wij lak aan de ‘racisme en islamofobie’ beschuldigingen/scheldpatijen van politiek-correcten ook, hier op de site.

  Je zou die maar serieus nemen en daarmee de radicale islam de vrije hand geven.

  Blijkbaar zijn wij slimmer dan heel veel Britten. Vergeet niet dat de Britse maatschappij jarenlang onder de dictatuur van links heeft gezeten.

  Die hersenspoeling raak je zomaar niet weer kwijt.

  Eerst Brexit, nu links/politiek-correct nog! Voor een vrije westerse samenleving.

  1. Wachteres

   5e alinea politiek-correct heet = heeft

   1. Wachteres

    Onder het artikel wijze woorden:

    * = ‘Islamofobie’ is een niet bestaande term die door politiek-correcte media zoals NRC Handelsblad wordt gebruikt om elke vorm van kritiek op de islam te criminaliseren door te doen alsof religiekritiek een irrationele psychische ziekte is.

    En de politiek-correcten hebben die misvatting domweg overgenomen.

    1. ceteris paribus

     Het lijkt met lastig om van een veelgebruikte term te zeggen dat hij niet bestaat.
     De bezwaren tegen de term zijn kennelijk van semantische aard. Die moeilijkheid kan worden opgelost door in te zien dat islamofobie gewoon moslimhaat betekent.

     1. Beukman

      Islamofobie staat dan ook gewoon in Van Dale, en betekent:
      “angst voor en afkeer van alles wat met de islam te maken heeft”

      Het wachteresje zal ook wel menen dat homofobie een politiek correcte niet bestaande term is.

  2. toetssteen

   @Wachteres
   Laat toch zitten, de boodschap is helder. Net zoals de socialisten studenten werden gebruikt in Iran, zal men gewoon al die groupies hier gebruiken om een sharia staat te vestigen en links meent een graantje mee te kunnen pikken…..

   1. Wachteres

    En weet je nog wie in Iran als eersten werden afgemaakt, @Toets, toen de Ayatollah aan de macht kwam?’`Juist, de linksen.

    De term, die inderdaad niet bestond maar door een moslim’geleerde’ is uitgevonden om de angst [bij de linksen, die gevoelig zijn voor alles wat met de ilam te maken heeft] erin te zaaien, dat ze slecht bezig zijn als ze het maar wagen om kritiek op de islam te hebben. [Heb ik hier trouwens wel vaker geschreven].

    Het gebruik van de term wordt bekritiseerd omdat het critici te snel in een hoekje zou plaatsen [Wikipedia”:

    Tegenstanders van het gebruik van het begrip zien het als een manier om kritiek op de islam af te doen als overtrokken angst en de islam te vrijwaren van kritiek. Ook wijzen deze tegenstanders erop dat religieuze minderheden in islamitische landen doorgaans zwaarder te lijden hebben onder religieuze discriminatie dan moslims in westerse landen.

    De Britse columniste Josie Appleton bracht haar kritiek op de definitie van de Runnymede Trust als volgt onder woorden:

    “Dit Runnymede-rapport spreekt over toenemende ‘anti-moslim-vooroordelen’ waartegen beleid zou moeten worden gemaakt. Maar het hoofdstuk ‘Wat is Islamofobie’ maakt het begrip vooroordelen wel erg breed. Dit lijkt mede gebaseerd op een soort overgevoeligheid, een neiging om elke kritiek op de islam de kop in te drukken. In plaats van moslims in het debat te betrekken, worden niet-moslims geacht moslims met fluwelen handschoenen aan te pakken, uit angst hen te kwetsen.”[5]

    Op het gebruik van het begrip islamofobie wordt kritiek geleverd door diegenen die menen geen irrationele, maar juist rationele argumenten tegen de islamitische religie en haar uitwerking op de westerse wereld te hebben. Enkele critici, zoals ex-politica Ayaan Hirsi Ali, Afshin Ellian en schrijver Leon de Winter, hebben het bestaan van islamofobie een mythe genoemd en gezegd dat de claim van islamofobie de werkelijke argumenten tegen de islam verdringt.

    Wat de linksen hier regelmatig doen is één woord uit een opmerking te halen en daarop ingaan. Terwijl de hele boodschap juist belangijk is.

    Misschien moet ik die boodschap hier nog een keer herhalen, om tot de politiek-correcte hersens door te dringen.

    Alhoewel, als ik kijk wat er in GB al jaren aan de gang is dan heb ik weinig hoop.

    Daar is de angst om ‘islamofoob’`te zijn al zo erg, dat ze uiteindelijk hun autochtone lotgenoten zullen laten afmaken, in elk opzicht.

    En het gevolg van de angst om ‘islamofoob’ te zijn dringt niet tot hen door. Vandaar dat de vrijheid van meningsuiting an de autochtoen teeds meer onder druk kont te staan, terwijl de moslims kunnen zeggen wat ze willen.

    http://nieuws.tpo.nl/2016/09/12/politie-londen-doet-niets-radicale-islam-binnen-politie-angst-beschuldiging-islamofobie/?utm_source=traqli&utm_medium=email&utm_campaign=91

    1. Wachteres

     Oeps, de laatste zin heb ik ongezien doorgelinkt, terwijl ik voortdurend moet verbeteren, omdat bepaalde klinkers/medeklinkers op mijn pc niet meewerken.

     “Vandaar dat de vrijheid van meningsuiting van de autochtonen steeds meer onder druk komt te staan ..”`

     Andrew Cummins once said, in a quote that Islamophobia is “a word created by fascists, and used by cowards, to manipulate morons”.

     Duidelijker kan het niet!

 3. H.Vaes

  Met thee drinken heeft destijds Cohen toch ook succes gehad met die kut marokkanen….
  Daar hoor je nu niets meer van. Hahahahahahaha…..
  Thee drinken….dat zal ze leren….verdomme.
  …….

 4. Ni28

  Niemand wilt dingen op de spits drijven maar zachte hand lost niets op en maakt de zaak nog erger. Vooral de jongeren zullen zich kapot lachen en brutaler worden. Volkeren op dit niveau hebben harde hand nodig.

 5. Ni28

  Politieke correctheid is dodelijk.

 6. hans-e-pans

  Men krijgt wat men toelaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.