Thierry Baudet vindt leden politieke partijen ‘onderdeel van partijkartel’. Even later: word lid van onze partij!

vlcsnap-2016-09-27-18h17m42s55
Foto: Screenshot promotiefilmpje Forum Voor Democratie

De tactiek die Thierry Baudet gekozen heeft om op 15 maart straks Kamerzetels te veroveren kan op z’n minst een merkwaardige genoemd worden.

Afgelopen zondag verraste Thierry Baudet vriend en vijand met het omvormen van z’n borrelclubje Forum voor Democratie tot een daadwerkelijke politieke partij. Eén van de punten waarop de kersverse beweging probeert zich te profileren, is het brengen van meer democratie.

Baudet ziet namelijk één groot gevaar voor diezelfde democratie: de politieke partijen. En dan voornamelijk de leden ervan. Die vormen met z’n 1,7% van de Nederlandse bevolking namelijk een waar kartel waarin gewone burgers niets meer voor het zeggen hebben. Vooral de slechts 10.000 actieve partijleden van ons land zijn de boosdoener, zo legt de voormalig jurist uit in een video die hij publiceerde op social media:

Het klinkt om eerlijk te zijn niet eens bijzonder gek. Ware het niet dat iedereen een actief partijlid kan worden, maar slechts weinigen de moeite nemen om dat ook te doen. En ware het niet dat Thierry Baudet gaat meedoen aan datgene waarvan hij zegt er vanaf te willen. Hij wil meer directe democratie, dus roept hij ook mensen op zich in te schrijven als lid van zijn politieke partij Forum voor Democratie. Maar zelfs op de inschrijfpagina van zijn website zegt Baudet nog dat lid worden van een politieke partij eigenlijk alleen tot doel heeft om de ‘eigen carrière in de Nederlandse baantjescarrousel’ te bevorderen.

Allemaal goed en aardig, maar het is natuurlijk óf het één, óf het ander. Je kan niet hoog van de toren blazen over hoe slecht het lidmatschap van het “partijkartel” is en tegelijkertijd zeggen: ja jongens, allemaal lid worden van onze politieke partij. Dat is gewoon een rare zwabberkoers, en het verraadt vermoedelijk hoeveel Thierry Baudet daadwerkelijk geeft om democratische vernieuwing. Het zijn namelijk allemaal mooie politieke idealen, maar er moeten ook baantjes in de Haagse kaasstolp – pardon ik bedoel zetels in de Tweede Kamer – gescoord worden. Het krijgen van subsidie is daarvoor dan wel handig, en een politieke partij heeft daar recht op wanneer het tenminste 1.000 leden heeft.

Zo zie je maar: laat je geen rad voor ogen draaien. Als er in Nederland sprake is van een partijkartel, dan doet Thierry Baudets Forum voor Democratie daar in ieder geval volop aan mee.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

7 reacties

 1.   

  Ja, ja Die Thierry Baudet. Pluche geeft een vast inkomen. Geeft niet hoe je er komt, als er maar genoeg mensen zijn die zo “intellectueel ” als Baudet zijn en op hem stemmen

 2.   

  Haha, weer zo een zeer hypocriete rechtse malloot. Heeft het zeker afgekeken van Geert Wilders. Ze zijn namelijk ook beiden Indisch (dus niet 100% wit Hollands).Ondanks dit zijn ze beiden erg rechts maar ook erg hypocriet.

  1.   

   Als de linksen geen valide argumenten heeft – en die hebben ze nooit – dan komen ze met zwakke beschuldigingen – waarvan dit er één is.

   Indisch ….. rechts …… hypocriet? Zwak, zwak, zwak ….

   Misschien kunnen we enige uitleg krijgen?

 3.   

  Nou ja, het is niet helemaal tegenstrijdig. Nigel Farage heeft ook jaren in het EU circus rondgelopen teneinde de UK uit de EU los te weken. Heer A. Hitler is ook democratisch aan de macht gekomen alvorens deze om te brengen. Soort van; “if you can’t beat them, join them first to kill it later.”

 4.   

  Bij Baudet heb ik altijd het idee van gladde jongen. Geef mij Geert Wilders maar
  Recht toe recht aan.
  Wat de Indische afkomst er toe doet , zal me een rot zorg zijn.

 5.   

  Ik zie een partij kartel meer in het samenspannen van diverse partijen tegen een andere partij. Vanuit economisch oogpunt zou het niet mogen zulke afspraken te maken. Politici mogen dat kennelijk wel. En omroepen ook, de VARA bepaald wie zij gaan steunen en wie zij afmaken. Lekker onafhankelijk en democratisch.

 6.   

  Als je Indisch bent mag je dus niet rechts zijn? Nieuwe inzicht.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!