Trieste DENK-partij lokt conflict uit met christelijke partijen: “Christenen proberen moslims aan te pakken!”

DENK lijkt er wel schik in te hebben: na al genoeg robbertjes gevochten te hebben met de PVV, wordt het tijd voor de volgende fase. Ze gaan christenen bashen.

De DENK-partij van de Turkse moslims Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk heeft weer een nieuw dieptepunt bereikt: de partij maakt het politieke conflict nu ook godsdienstig en gaat christenen aanvallen op hun geloof. De steen des aanstoots was een motie van CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma, die opriep om te stoppen met het toestaan van Turkse financiering van moskeeën:

De reden dat die motie is ingediend, is omdat Turkse moskeeën worden gebruikt als vooruitgeschoven posten van sultan Erdogans nieuw-Ottomaanse Rijk. Er worden niet alleen soera’s voorgedragen in de door de Turkse overheid gesteunde Diyanet-moskeeën, maar ook worden ze ingezet voor politieke doeleinden. Moslims wordt opgedragen vooral niet te integreren in de Nederlandse samenleving en vooral lekker Turks te blijven. Nederland bah, secularisme bah, en Erdogan hiep hiep hoera.

Dat zijn ongewenste sentimenten in een land dat de integratie probeert te bevorderen, dus van die Turkse invloed moeten we gewoon af. Heeft niets te maken met moslimpje pesten, maar wel alles met het voorkomen dat een vijfde colonne ontstaat in dit land.

Zo pakt DENK het uiteraard niet op. Die roeptoeteren vanalles over godsdienstige twisten waarbij de ene geloofsgemeenschap de andere “aanpakt.” Wat dus niet waar is, want onafhankelijke moskeeën blijven buiten schot. Het gaat puur en alleen om het terugdringen van de invloed van de kwaadwillende Turkse overheid in ons land. C’est ça. Maar Öztürk c.s. huilen tranen met tuiten en staan te foeteren richten CDA, ChristenUnie en SGP dat de nieuwe kruistochten zijn begonnen. Dat lijkt me een behoorlijk opruiende opmerking van een partij die zegt juist te willen verbinden.

Hoe dan ook, op Facebook weten de DENK-fans wel raad met de opmerkingen van Öztürk. Zo roept één fan openlijk dat christenen de erfenis van Jezus bezoedeld hebben, en dat iedereen die hem lief heeft bij de islam moet komen. Een ander ziet hier de hand in van christelijke spindoctors die de aandacht willen afleiden van leeglopende kerken en verkrachtende priesters. Een derde beweert dat Öztürk nu overtuigend heeft aangetoond dat Nederland weer in “inquisitiemodus” is.

Lekker bezig dus, DENK! Een godsdienststrijd tussen christenen en moslims.. Leuk! Kunnen we nu écht goed gebruiken in Nederland, maar niet heus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Sniper666

  Als die motie is ingediend door Sybrand Buma, heeft hij volkomen gelijk. Ik zou het nog breder trekken. Elke gebedsinrichting moet door de leden zelf aantoonbaar(!) worden gefinancierd en onderhouden. Indien er geldstromen uit vreemde bronnen (bij controle) boven water komen, gaat de gebedsinrichting meteen dicht.

 2. van Urk

  Alle protestantse kerken van uiteenlopende richtingen die op Urk staan worden gefinancierd door de burger van het dorp zelf! Dus waar heeft die verwarde moeslim het nou eigenlijk over?

  1. Sarko

   En de scholen ook ?

   1. van Urk

    Voor de bouw van scholen is de gemeente verantwoordelijk voor beste Sarko. Onderwijs wordt betaald door de ministerie van onderwijs en via schoolgeld van de ouders en zolang het onderwijs goed gepresenteerd wordt aan de kinderen en de kinderen goede resultaten behalen in hun eindtoets dan maakt het niet uit wat voor politieke of religieuze kleur een school heeft.

 3. van Urk

  Dat moslims opeens gaan bashen tegen christenen in ons oprukkende islamiserende land daar zat ik nog even op te wachten wanneer dat zou gebeuren. Met de komst van een islamitisch partij als DENK is dit alvast het begin van het afwachten. En anti Christelijk-Joods links? Zij zagen dat het goed was.

  1. Peter Selie

   Men kan zich beter gaan voorbereiden op de slachtoffers die onder de de burgerbevolking gaan vallen beste van Urk, het is alleen een kwestie van tijd.

  2. Peter Selie

   De kerk op de knieën voor de islaminvasie

   Door Guillaume Faye

   Een oude plattelandspriester sterft als martelaar, op de knieën gedwongen en gekeeld als een schaap gedurende zijn gebedsdienst, vermoord door twee Arabische, islamitische moordenaars.

   Nog nooit heeft zich een dergelijk feit voorgedaan in de geschiedenis van Frankrijk, zelfs niet in de achtste eeuw tijdens de aanvallen der barbaren Abd-el-Rahman en Moussa, die tegengehouden werden door Karel Martel. Het gebeurde zelfs niet in 1793 tijdens de burgeroorlog van Vendée.

   Deze slachting was een enorme symbolische schok. De vraag is nu of dit gevolgen zal hebben. Of er een omslag en een bewustwordingsproces op gang komt in de publieke Franse en Europese opinie. Een bewustwordingsproces omtrent het dodelijke gevaar (op alle mogelijke terreinen) van de aanwezigheid van de Islam en de immigratie van moslims van allerlei origine. Zoiets is nog helemaal niet zeker, want de geesten zijn danig verzwakt door de aanhoudende propaganda der natiestaten, de Europese Unie en hun kanalen binnen de media. Kijk maar eens naar dhr. Chevènement, voorzitter van de Stichting voor de Islam in Frankrijk. Dit is nu al de derde instantie op dit gebied, en even nutteloos en irritant als zijn voorgangers, de UOIF en de CFCM

   Wat zeer schadelijk is, is dat de katholieke hiërarchie niet alleen deze misdaden vergeeft, maar ook voortgaat om de islamisering te begunstigen. De woorden van de Paus verergeren dit nog eens. Het kan niet anders of bij bepaalde prelaten, is sprake is van de wens tot zelfvernietiging van de etnische kiem der Europese beschaving.

   Het vermoorden van priesters en Joden, een symbolisch kenmerk.
   http://joostniemoller.nl/2016/09/kerk-op-knieen-islaminvasie/#more-7570

 4. Ni28

  En de goede christenen zullen de andere wang aanbieden. Moslims zijn in alle opzichten een beschermde soort en die mogen zich alles straffeloos permitteren. Veel ropen en weinig doen dat is het beeld van laatste jaren.

  1. van Urk

   Beste Ni28, Wij leven namelijk in een schuldcultuur en moslims in een schaamtecultuur. Moslims kunnen dus alles perminiteren zonder zich daar schuldig over te gaan voelen. Zij zien daarom ook niks verkeerds aan wat zij doen maar o wee als het mis gaat of betrapt worden dan ligt de schuld altijd bij de niet moslims.

   1. Ni28

    Beide culturen die u noemt zijn dodelijk voor onze samenleving.

 5. Mar

  Wie begon er ook al weer over joods christelijke cultuur als Leitcultur in Nederland? Zelf wastie niet christelijk.

 6. Bromsnor

  De systematische genocide op de christenen van het Midden-Oosten is al jaren aan de gang.

  Als dit tempo van vervolging zo doorgaat zijn er over 15 jaar maar weinig christenen over in het Midden Oosten.

  Maar zelfs de christenen die naar Europa vluchtten zijn niet veilig in de asielcentra in Europa. In Europa moeten daarom christenen (en ook homo’s) apart worden opgevangen.

  Daar worden ze ook bedreigt door moslims.Veel islamitische immigranten nemen de in hun landen van herkomst gebruikelijke negatieve houding tegenover vrouwen, homo’s, christenen en joden mee naar Nederland.(Europa)

  Christenen worden in asielzoekerscentra in Duitsland nog altijd bedreigd, beledigd en zelfs aangevallen, vooral door moslims. Toezichthouders knijpen daarbij een oogje dicht.
  http://www.elsevier.nl/buitenland/blog/2016/05/christenen-nog-steeds-aangevallen-in-duitse-azcs-309435/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.