VVD’er Zijlstra heeft geen enkele trek in de PVV: “Ze mogen regeren als ze al hun punten in de prullenbak gooien”

Wie hoopt dat Nederland na de aankomende verkiezingen een regering krijgt bestaande uit VVD en PVV heeft pech gehad. Zijlstra heeft dat zojuist geblokkeerd.

In de peilingen van Maurice de Hond is de PVV nog altijd de grootste partij, maar wie denkt dat Geert Wilders de nieuwe minister-president van Nederland wordt op het moment dat zo’n uitslag echt uitkomt zal vermoedelijk bedrogen uitkomen. Tijdens de algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer vandaag heeft VVD-fractievoorzitter Zijlstra nog maar eens goed duidelijk gemaakt dat hij niet van plan is om te gaan regeren met de PVV.

Alhoewel Zijlstra zei in principe geen partijen op voorhand te zullen uitsluiten aan de formatietafel, noemde hij kritiek van anderen op het feit dat hij de PVV dus niet vantevoren uitsluit een pure “theoretische discussie.” De VVD gaat echt niet met de PVV regeren:

Nou ja, op één voorwaarde dan. En dat is dat de PVV eigenlijk hun hele programma bij het grofvuil zet:

Kortom: da’s dus exit voor welke regeringsambities de PVV dan ook mocht koesteren. Bijna alle partijen in de Tweede Kamer – op VNL en de SGP na – staan immers nóg vijandiger tegenover de PVV dan de VVD. De PVV vindt op die manier – zelfs als de partij de grootste wordt – dus nooit genoeg andere partijen die willen regeren met Wilders om tot een meerderheid bestaande uit 76 zetels te komen.

Het is echt over en sluiten voor wie op de PVV stemt en hoopt dat Nederland gaat deïslamiseren. Een weggegooide stem die nooit zal resulteren in het gewenste resultaat. Elke PVV’er zou dat goed in gedachten moeten houden als ze op 15 maart 2017 in het stemhokje van plan zijn om een bolletje van Lijst 3 – PVV rood te kleuren. Maar iets zegt me dat de meeste van deze mensen helaas een te grote plaat voor hun kop zullen hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. ome Bob

  aan het woord is PVV hater Tim !!
  de man die voor geld wel een dagie Den Haag wil doen ,
  omdat U en ikke niet zelf kunnen denken ,
  dus sturen we ”DER FEIND “” NACH DEN HAAG
  LOGISCH HEE ??

  DUS :
  DHR. HALVE ZOOL ZEIKSTRA ,

  De leider van de partij ter , Vernietiging Van Democratie, beste lezers

  de partij die U 1000 Euro beloofde
  die geen Euro meer gaf aan griekenland
  die de grenzen zo fijn open hield,

  die uw land heeft weggegeven aan de ongekozenen in Brussel
  waarna Baas Rutte , zijn ziel verkocht aan de duivel ,
  omdat hij 1 x meemocht naar DE BEA BILDERBERG graftakken !

  de man die roept we mogen de schuldenlast niet aan onze kinderen nalaten ,
  maar wel een nieuw wereldrecord STAATSSCHULD heeft gecreeerd !
  haast 500.000 miljoen !
  knap hee ?
  de man die mee heeft geholpen ons gas weg te geven , en dat is nu op !
  dus ??
  hoe hadden ze gedacht nu die staatsschuld te verminderen ?

  de man die ruzie zocht met oom Vladimir, waar we eerdaags dus op ons knieen naar terug moeten kruipen voor goedkoop gas .

  de man die weet wie de MH-17 uit de lucht heeft geschoten, ze noemen het ook wel moord met voorbedachte rade op 300 onschuldigen
  omdat het niet zo opschoot in Ukraine en Putin de schuld kreeg !

  de leugenaar van de onderste steen , die gewoon bij zijn moeder in de keuken ligt,

  de man die een referendum aan zijn strontreet afveegde, en het lef niet heeft 6 maanden voor de verkiezingen om te zeggen dat we dood kunnen vallen met dat KUT UKRAINE , van ss-facisten, en SS-elite groepen

  deze partij en ik kan nog wel uren doorgaan , wat deze rasklootzak
  allemaal naar de kloten heeft geholpen !

  U heeft dus op een landverrader gestemd, die met zijn Kunduz groep
  heel nederland volledig naar de kloten heeft geholpen !
  en ?
  niet zal stoppen totdat de bodem is bereikt, dan wel , de grenzen blijven open , het tuig wordt binnen gehaald
  er is zelfs nu een “”veerdienst “” ingesteld !!
  ja, ze roepen nu gewoon de schepen op , en niemand , helemaal niemand die ze terug brengt ,
  neeeeeee
  we brengen ze naar Italie
  er is een nederlands schip voor hulp naartoe gestuurd , en ??
  Ja hoor binnen 1 dag als 364 vluchtelingen gered, in een leren jackie, een nieuwe spijkerbroek en een I=pod 7 ,
  helaas is wel altijd het paspoort verloren gegaan
  nou komen de meeste negers altijd uit Syrie , dus
  dat vinden wij wel goed toch ??

  dus blijf op de VVD stemmen , luister naar de landverraders

  want Geert heeft raar haar,

  verder wil ik u nog even meededelen ,
  dat de grote vriend van Rutte in brussel die
  samen met Herman von Rompuy , de NATTE DWEIL : VAN NIGEL
  de crisis in Ukraine heeft opgestart door te trachten de democratisch gekozen president Janokovic om te kopen met 1500 miljoen eurootjes

  de kanjer tevens maoist , BAROSO

  een topfunctie heeft gekregen bij “”GOLDMAN SACHS ‘
  U WEET WEL :

  DE papieren vervalsers van griekenland door Monti en DRAGHI

  die daarna zonder stemmingen Berlusconi afgezet hebben , dus de nieuwe leider in italie
  en
  die andere maffioso , Draghi is nu de leider bij de ECB en heeft nu uw pensioenen via gratis, niet bestaand , zelf bijgedrukte miljarden Uw pensioen naar de kloten geholpen

  en die partij met hun homo leider , vindt dat Geert niet deugt ???????

  Ja, lieve mensen , want het is zo goed gegaan , ik zou ze nog 4 jaartjes geven ,whahahahahaha

  ik dacht dat op landverraad , de dood door de kogel stond ?

  dat zei Mussert tenminste , maar ja, die had nog een excuus

  VVD !! , DAAR KOMT ECHT NOG GEEN GOEIE HOND VANDAAN ,

  ik groet U

  1. Janalb

   Wat een hoop praatjes, ik snap er alleen geen mallemoer van, alleen dat U een fan van Mussert bent, dat wij een staatsschuld van 500.000 miljoen hebben (was het maar waar) 500 milliard bedoelt u waarschijnlijk.
   Dat Geert raar haar heeft zien we regelmatig maar hij is psychisch gestoord, dus dat haar laten we maar zo.
   Verder welterusten en morgen weer nuchter opstaan.

   1. Seneca

    @janalb
    500.000 miljoen is 500 miljard. Jammer dat u dat niet begrijpt en ome Bob beschuldigt van ‘dronkenschap’. Ik lees nergens dat deze ome Bob een fan van Mussert zou zijn, maar misschien kunt u mij uit de droom helpen? Bob schrijft over Draghi en Monti, dat is misschien teveel voor u, maar Bob heeft wel gelijk. Overigens Mario Monti is op 27-8 jl in Italië gearresteerd. Beschuldiging: hoogverraad aan de Italiaanse Staat. Monti heeft huisarrest en ook in Italië wordt er door de MSM geen aandacht aan besteed.

   2. ome Bob

    ja valt niet mee he, als dropveter op een blog
    rekenen en tellen is ook niet uw sterkste punt zo te zien

    500.000 miljoen is 500 miljard, maar ja als je een broer bent van MOCRO JESSE die zijn school niet afgemaakt heeft , dan
    is rekenen heeeeeel moeilijk , voor een eikel zoals jij .
    en
    dat u er niks van snapt, dat ligt meer aan u dan aan mij

    hier staan alleen maar keiharde feiten, en ja, voor een broer van jesse , ook wel Simon genoemd, is dat moeilijk heel moeilijk , zeker na je naamsverandering
    dus weer bewijs je, dat je niet aan een boom hoeft te hangen om een eikel te zijn ,
    ik vind het trouwens een echte D’66 reactie
    geen argumenten , helemaal niks, knap hoor
    je eigen dommigheid laten zien , dat je niet weet wat er de afgelopen jaren is gebeurd ,
    maar als Jan Lul stem je niet op Geert , dus ??
    dus je weet nergens geen flikker van ,
    houdt dan verder ook jwoon je kop dicht als je tegen mij praat ,
    anders sla ik je dagen achter elkaar met feiten om je oren
    maar ja hersenloosheid is aangeboren Simon

 2. Beukman

  Zijlstra wil niet samen met de PVV? Dat komt dan goed uit. Geert wil niet samen met de VVD. Dat heeft hij maanden geleden al gezegd, en ik zie hem daar niet op terugkomen. Al was het alleen maar omdat hij geen capabele mensen heeft voor een Kabinet, wat hij uiteraard niet aan de grote klok wil hangen.

 3. Ruud Steunassen

  Degenen die wel op de PVV stemmen en het volkomen met Tim eens zijn dat het geen enkele zin heeft om PVV te stemmen, houden Nederland in ieder geval een spiegel voor.
  Kijk eens hoe laag het democratisch gehalte van jullie cordon sanitaire is en hoeveel mensen jullie negeren? Zie eens hoe jullie na de moord op Fortuyn door zijn gegaan met demoniseren!
  Die PVV-stemmers hebben het wèl gewusst, maar jullie hebben op geen enkele manier hen het gras voor de voeten weggemaaid.
  Jullie hebben de islam laten woekeren alleen maar om jullie eigen verdrongen fascisme niet in de kaart te spelen.
  Wie lijdt er eigenlijk aan islamofobie?

 4. Wachteres

  Tim wil alleen maar kritiek hebben op het EU-beleid en op de islam.

  Maar in de praktijk moet alles gewoon volgens de EU-normen zijn gang kunnen gaan.

  Met andere woorden: de multiculturele samenleving is wat hem betreft van harte welkom.

  Prima hoor, maar dan ook niet langer zeuren.

 5. Ali Yas

  “Het is echt over en sluiten voor wie op de PVV stemt en hoopt dat Nederland gaat deïslamiseren. Een weggegooide stem die nooit zal resulteren in het gewenste resultaat.”

  Hier is veel over te zeggen, maar laat ik me inhouden.

  Wat Tim hier zegt is slecht voor het democratische proces.

 6. Anna

  Alle laffe partijen en vooral Zijlstra zijn maar wat blij dat Wilders de kastanjes uit het vuur haalt. Zijlstra stond met zijn mond vol tanden met zijn jarenlange zelfde riedeltje ” weglopen” Wilders legde exact uit wat dat inhield. Goed gedaan Geert Wilders. Geweldig optreden. Doodstil in de Kamer. Wat zullen de grote lafbekken een slechte nacht hebben. Pechtold had weer een lege huls.

 7. Seneca

  @Tim
  Als ik op de PVV stem, heb ik dan een bord voor mijn kop? In ieder geval is dat dan mijn bord en niet het bord dat ik op bevel van een politieke partij of iemand die mij iets belooft, als ik een dergelijk topic zou schrijven. Iedereen die zich aan dit soort praktijken schuldig maakt, heeft niet alleen het bord van iemand anders voor zijn kop, maar dat bord drukt ook op iemands karakter. Dan blijf ik liever op de PVV stemmen, dan behoef ik mij voor dat bord niet te schamen….

 8. Ni28

  De VVD heeft de standpunten van de PVV overgenomen alleen gaat Wilders een stap verder. Zonder die stap zal de VVD het gevaar van de islam niet keren, het is naïef om tegen iemand te zeggen ga terug naar je eigen land en denken dat hij het daadwerkelijk doet. Dat is dom maar de afkeer voor Wilders is te groot. Het is hypocriet van de VVD om in wezen hetzelfde als Wilders te roepen maar dan niets doen. Om wat Wilders wilt dictatuur te noemen is dom, het is een wanhopige poging van Wilders om het land te redden. Maar het is makkelijker om Wilders te bestrijden dan de islam. Dat zal de rede zijn voor de verkiezingsretoriek van de VVD waar niets of weinig van komt. Wilders was verrassend kalm en ook de poging van Pechtold om zijn beurt te verstoren door het eisen van de pauze heeft hem niet uit zijn doen gehaald in tegendeel.

 9. halo1

  Het blijft natuurlijk voorlopig 20/30 en 70/80 % tegen de PVV.. maar de “”dreig’-invloed is natuurlijk immens..iederen doet het in zijn broek als Wilders spreekt.. vandaar dat rare geroffel.. samen voelen de lafbekken zich sterk..wat mij betreft mag het nog wel wat harder..maak toch compleet de kachel aan met links: destructief, decadent , aanzuigende werking :onbetaalbaar, verloedering , zooooo slecht voor je land..moest eigenlijk verboden worden.

 10. poldi

  Het debat heeft mij juist gesterkt om op de PVV te stemmen.

 11. toetssteen

  Zijlstra heeft een slag om de arm gehouden, maar och dat werd ook op NPO wat ondergesneeuwd. Ik denk dat als het CDA uit de as herrijst en de VVD genoeg hersteld is er zeker wel een coalitie mogelijk is. Maar nu wel op gelijke basis.
  En geen geleuter over er is geen capaciteit voorradig binnen de PVV, een zoektochtje CV zal u laten zien dat er redelijk wat capaciteit voorhanden is.

  1. Beukman

   @Steen
   Die capaciteit valt vies tegen. Geert heeft de laatste jaren niet meer serieus gepoogd om kwaliteit aan te brengen in zijn fractie. Hij behandelt zijn mensen als oud vuil; ze zitten er als klapaapjes om de stoeltjes te vullen. Ze moeten hun mond houden. Het verkiezingsprogram werd hen door Geert pas een uur voor publicatie geopenbaard, wat begrijpelijkerwijs als een vernedering en schoffering werd gezien.
   Tel alles bij elkaar op. Geert heeft sinds het laatste échec helemaal geen ambitie meer om te gaan regeren.

 12. nick

  Geen hypocrieter en leugenachtiger partij dan de VVD, hoewel..ze zijn feitelijk allemaal een pot nat, een uitzondering; de PVV.

  Tijd voor nieuwe leiders, die de waarheid spreken en wel ons land en bevolking willen dienen en niet enkel uit zijn op macht en eigenbelang.

  Benieuwd hoe onze kinderen en kleinkinderen in de toekomst zullen terugkijken op de onvoorstelbaar stupide regeringen die wij in deze tijd ons land laten kapot maken. Ook benieuwd of er dan nog een (neder) land is en niet slechts een herinnering….

 13. Bes Tolen

  De VVD is gemakzuchtig en daarom vaak niet relevant. De VVD heeft al te vaak ingeleverd in een coalitieregering waarin de VVD de kleinste partij was. Momenteel is de VVD de grootste partij in de regering maar erg duidelijk is de partij niet waar de PvdA vaak een confessionele partij lijkt te zijn geworden. De opvatting van Zijlstra wat vrijheid van godsdienst betreft is een christelijk conservatieve als zodanig vroeger vastgelegd in de grondwet. Maar een goed doortimmerde liberaal zou de vrijheid van godsdienst slechts als onderdeel moeten zien van met name de vrijheid van meningsuiting dus niet apart. Dat de godsdienst andere vrijheden toekomen, ja dat zal maar dan die onder de algemene die voor elke staatsburger en organisatie gelden zoals bijvoorbeeld de vrijheid van vergadering.
  Wat wel praktisch is, is als vrijheid van godsdienst apart op te nemen: op welke wijze ook geen godsdienst te hoeven belijden of er mee te moeten instemmen. Dus als recht op volledige bescherming tegen de godsdienst en dat is heel wat anders dan Zijlstra ziet. Die bescherming is in Nederland nodig.
  Momenteel is de scheiding van kerk en staat in Nederland zwaar onvoldoende. Daar zou Zijlstra aan moeten werken. Maar de vrijheid van godsdienst mag als vrijheidsrecht niet apart bestaan. Godsdienst moet onder de normale wetten vallen en als zodanig worden behandeld dus ook gestraft of verboden kunnen worden.
  Nota bene, de staat staat rechtens boven de godsdienst. Zoals wat ook. De godsdienst heeft niets te zeggen over de staat en heeft maar te voldoen aan de gestelde wetten als voor ieder gelden. Hier maken kerken grote inbreuk op. Dat is schande. Onder meer door hun illegale activiteiten op het gebied van vreemdelingen en asielzoekers. Illegaal is en blijft illegaal.

 14. Sjonnie

  De PVV lijkt steeds meer buiten spel te komen. Ik snap dat niet want Geert Wilders snapt toch als geen ander hoe het politieke spel wordt gespeeld? Toch is er niemand die eens een beetje kritisch naar zijn optreden kijkt en altijd maar de schuld bij de rest neerlegt. Ondertussen weten we als we echt eerlijk zijn nu bijna zeker dat de PVV niet zal mee regeren. Niet direkt en niet in een gedoogconstructie. En wat denken we daar aan te kunnen doen? Ik zou het niet weten maar als iemand een goed idee heeft, behalve domweg en kritiekloos op de PVV te stemmen. Anders wordt het toch echt VNL. Jammer maar het is niet anders.

  1. Peter Selie

   Anders wordt het toch echt VNL. Ja dat is dan jouw politieke keuze, VNL een stel verraderlijke renegaten als zetelrovers, nou smaak heb je wel (Kuch).

   1. Sjonnie

    Beste Peter Selie,

    Waarom reageert u zo denigrerend (over mijn smaak met een kuch) op mij? Ik vertel toch gewoon wat ik ergens van vindt? Of heb ik u ergens beledigd? Of is het zo dat eenieder die enige kritiek levert op de PVV bij voorbaat op deze manier wordt benaderd. Dat vind ik vreemd en nergens voor nodig maar vooral jammer. Geert is zijn partij toch ook met een VVD zetel begonnen toen hij zich af splitste? En dat is toch ook geen probleem?
    Verwacht u wel dat de PVV in de volgende regering komt?

    1. Peter Selie

     Sorry had gewoon een kriebel in mijn keel, niets bijzonders, succes volgend jaar met het inkleuren van het VNL hokje.

    2. Peter Selie

     Verwacht u wel dat de PVV in de volgende regering komt. Nee dat verwacht ik niet, de PVV is een ‘one issue’ partij die brood nodig is dhr. Wilders krijgt mijn voorkeurstem, want er is geen ik herhaal geen één politieke partij die mijn stem krijgt buiten die van de PVV, alleen politieke kleuters stemmen op de traditionele politiek correcte partijen. Definitie van krankzinnigheid: Stemmen op dezelfde partijen in de hoop dat het dan wel beter gaat.

     1. ome Bob

      GENIAAL PETER

      ik wilde dezelfde leus bij beukman , onze regeringstrol gebruiken

      iedere keer blijven zeiken, en dan hopen dat wij niet op de PVV stemmen

      de stakker , en landverrader huggie ome Bob

    3. Houtlijm

     Iets in mijn intuitie zegt me dat Ceteris aan het warm draaien is onder een nieuwe alias. Langzaamaan beginnen om geen argwaan op te wekken. Een wat volkser taalgebruik. En gedoseerde tegendraadsheid om niet meteen op te vallen.

     Jammer alleen van de naam Sjonnie: zo over the top tokkieachtig, dat alleen Paribus zoiets ‘onopvallends’ kan bedenken en er in gelooft ook nog!

     1. Sjonnie

      Mijn lieve hemel. Eerst was ik verbaasd, daarna moest ik hard lachen om uw reactie en hoe Peter Selie hierop reageerde. Is het dan echt zo dat de PVV stemmers overwegend complotdenkers zijn en best paranoïde zijn? Want daar lijkt het hier wel op. Moet ik het met alles eens zijn als het op de PVV gaat? Of mag ik iets afwijken van wat Geert Wilders doet en zegt? Ik vind VNL gewoon een goed alternatief omdat ik denk dat zij wel iets voor elkaar krijgen al gaat het in kleine stapjes. En wat is er mis met mijn naam? Omdat ik Sjon heeft zou ik een tokkie zijn? Misschien moet u niet overal iets achter zoeken maar gewoon het gesprek aangaan. We delen dezelfde zorgen en dat zou verbindend moeten zijn in plaats van dat u meteen begint met een wig tussen mij en anderen te slaan. Uw intuitie houdt u een voor de gek meneer houtlijm. Gelukkig is dat uw probleem!

    4. Peter Selie

     Nog eens wat “Sjonnie” ben jouw beste niet, eigenlijk ben ik een beetje boos op mijzelf tot dat het kwartje bij mij viel door de reactie van Houtlijm. Pleurop CP!!!

     1. Sjonnie

      En u laat zich meteen leiden door ene houtlijm die denkt dat ik iemand anders ben? Misschien doet u er verstandig aan om voor uzelf te denken. Ik zal mijn beleefdheid naar u dan maar niet meer gebruiken want normale omgangsvormen en beleefdheid bent u duidelijk niet gewend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.