Yep, daar gaan we weer. Joop.nl: ”Thierry Baudet is extreem-rechts!”

Baudet heeft amper de kans gekregen om z’n partij te presenteren, of linkse media hebben er al hun zegje over klaar.

Nou, de Godwins lieten niet bijzonder lang op zich wachten: slechts één dag hielden linkse media het vol om Thierry Baudets beweging zichzelf te zien uitbouwen naar een politieke partij, en daar zonder gescheld op te reageren. Vandaag was de zelfbeheersing dus alweer op, en dan krijg je dus het volgende. VARA-weblog Joop.nl berichtte namelijk ook over de bizarre overstap van Piratenpartij-bestuursleden naar het Forum voor Democratie, maar kon het daarmee niet laten om die gloednieuwe beweging weg te zetten als de nieuwe ganzenpaslopers:

Tja. Als Thierry ergens extreem in is, dan is het in ongebreidelde zelf-promotie. De man vindt zichzelf de belangrijkste intellectueel van Nederland, en dicht zichzelf naast zijn naar eigen zeggen weergaloze politieke inzichten ook de muzikale vaardigheden van Mozart toe. Oh, en had ik al verteld dat Baudet daarnaast de literaire krachten van Shakespeare en Tolkien bundelt in zijn eigen persoon? Zijn porno-roman die vrouwenmishandeling lijkt te propageren moest dat laatste punt onderstrepen.

Al die gratuite zelfoverschatting maakt Thierry Baudet een wankele, narcistische persoonlijkheid. Dat is allemaal waar. Maar met extreem-rechts hebben Thierry en zijn clubje natuurlijk maar weinig van doen. Natuurlijk is Thierry Baudet de onbetwiste en onvervangbare leider van z’n clubje Forum voor Democratie, maar dat maakt hem niet de volgende Adolf Hitler, of zelfs maar de nieuwe Jean-Marie Le Pen. Francisco van Jole is de onbetwiste leider van Joop.nl, maar ook die man is geen fascist (ondanks zijn soms evidente geweldsfantasieën).

Laten we dus even ophouden met die zwaarbeladen labeltjes en Thierry Baudet voorlopig nog geen bruin hemd aantrekken. Het is ook nergens voor nodig: je hoeft niet eens diep te graven om de meest bespottelijke onzin van deze man op te duikelen. Als je Baudet wil aanpakken, kan je je gewoon richten op dat wat hij wél gezegd heeft. Keuze zat, immers! Maar laten we alle vergelijkingen met Hiter, fascisten en extreem-rechts nog even op de plank laten liggen. Dat zal het publieke debat ook nog eens ten goede komen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Ni28

  Om de eigen tekorten te maskeren maakt links een ander altijd zwart. Wat niet links is noemen zij snel racistisch en fascistisch. Het zal vast binnenkort bij Pauw aan bod komen. Adolf Hitler, de nieuwe wel te verstaan, in eigen persoon bij Pauw.

 2. Niek

  Oh, sorry ik dacht hier te moeten wezen.

  Want nee, gaat over Joop en ook Tim moet weer zijn onnozele, altijd negatieve dingetjes met gemaakte en linksdraaiend cynisme weer spuien.

  Dag dag!

 3. nick

  Hoezo Baudet aanpakken, waarom Tim??

  Juist heel content met deze ontwikkeling, samen met de PVV Nederland redden uit de klauwen van links.

 4. Houtlijm

  Tim is niet alleen een groot politiek duider, hij is ook afgestudeerd psycholoog, ’s werelds beste boeken recensent en een onvergelijkbare stylist en geniale woordkunstenaar. Daarbij is hij toch heel eenvoudig gebleven. Een echt genie: applaus!

 5. van Urk

  En PVV-ers zijn volgens Samson uit het linkse plopsaland xenofobe haatzaaiers. Nederland is een land waar iedereen bijhoort. “Een verbonden Nederland is ons hoogste ideaal”. (Maar dan wel voor iedereen die dat ook willen en daar loopt het spaak) Vandaar dat rechtse “Tokkies” tenminste het fatsoen nog hebben om iemand vanuit links de kans te geven om voor zijn mening uit te komen (wat eigenlijk veel te lang en te vaak gebeurt). Kan je bijvoorbeeld niet zeggen van de zeer goed gezinde altijd correcte PvdA & GL lui die achter een spandoek met TEGEN FACISME lopen, stenen en tomaten naar mensen lopen te gooien die een andere mening als hun hebben. Al die provokabouters zoals Roel van Duijn die ook nog staan lopen te janken dat men linkse baldadige activisten met rust moeten gaan laten terwijl een vreedzame rechtse parade als Pegida gewoon niet moet kunnen in ons land. Tijd dat al die rechtse splinterpartijtjes met eventueel de PVV een grote vuist gaan maken voor meer rechts geluid dat al het linkse moet overstemmen om te laten bewijzen dat links zelf voor de grootste ondergang van ons land verzorgt.

 6. Ruud Steunassen

  “Tim is niet alleen een groot politiek duider, hij is ook afgestudeerd psycholoog, ‘s werelds beste boeken recensent en een onvergelijkbare stylist en geniale woordkunstenaar. Daarbij is hij toch heel eenvoudig gebleven. Een echt genie: applaus!”

  Ga nou niet proberen Tim te lijmen, want dat snijdt geen hout, Houtlijm.
  Ik zou bijna gaan denken dat hij een nog grotere narcist dan Thierry is.

 7. Anna

  Altijd hetzelfde bij links “extreem rechts, Tweede Wereldoorlog, NSB” en “Hitler”. Meer hebben ze niet. Hoe meer rechtse partijen hoe beter. Ze hebben dezelfde uitgangspunten. Dan zal links worden weggevaagd. Eerst de PvdA die in veel steden en dorpen de Turkse Erdogan volksvertegenwoordigers heeft geplaatst. Spekman en Samsom durven ze niet af te serveren want dan blijft er niks meer van hun partij over.

  1. toetssteen

   @Anna
   Grinn, Hitler was zo rechts dat Ayn Rand ervan zou verbleken…… Blijkbaar snappen velen (Joop.nl lopen er een fiks aantal rond) dat er iets in het geheel niet klopt. AOW/kinderbijslag/ werk creëren en werk de lijst van A.H. maar af, dat is links! Lees socialisme.
   Maar, zo wordt dan altijd tegengeworpen, Hitler liet socialisten ook vervolgen. Eh Stalin liet andere smaak communisten ook vervolgen…..
   Kijkend naar het programma van die bloksnor valt zijn club in te delen bij Groen Links. Tja en die vinden de PvdA al zeer rechts. Op de Joop zomaar te lezen, ik verzin het niet zelf.

    1. zomaar

     ” De narcist Hitler was ervan overtuigd dat hij zelf een betere variant had bedacht van het socialisme.”

     dit zou, zomaar kunnen slaan op de linkse multicul socialisten in ons midden !, met hun socialistische maakbare samenleving, waar iedereen en alle kleuren goed zijn (beter zijn), dan de normale anders denkende witte Nederlanders, die moeten volgens Joop.van.Riessen op een verlaten eiland gezet worden .

  2. Ali Yas

   Het probleem met links (ik bedoel socialistisch) is nou juist een verkeerd uitgangspunt, namelijk dat mensen bereid zijn zich voor het collectief in te spannen zoals ze zich ook voor zichzelf en hun gezin zouden inspannen. Dat is niet het geval en daarom presteren socialistische landen altijd ondermaats. Bovendien is macht bij het collectief niet in goede handen, vooral niet als dat collectief heel groot is en de afstand tot de gemiddelde burger dientengevolge ook groot is. De voormalige Sowjetunie is een dramatisch voorbeeld van beide effecten. De EU beweegt zich in dezelfde richting; gelukkig is er nog geen EU-leger of EU-politie, anders heb je de poppen aan het dansen.

   In de liberale hoek bevinden zich veel te weinig Kamerleden, vandaar dat links het heeft over “extreem”.

 8. Ruud Steunassen

  Die gestoorde gek van een Pechtold met zijn politieke zendtijd, waarin hij het over de nieuwe politieke correctheid heeft.
  Hij vergeet even erbij te vermelden dat de oude nog lang niet dood is en in tegenstelling tot ‘de nieuwe’ wel de macht heeft te demoniseren, te moorden, en Berufsverbote en cordons sanitaire in te stellen.

 9. halo1

  Beter extreem-rechts dan extreem-(links)stom zullen we maar zeggen.. een normaal mens wordt trouwens bijna vanzelf extreem-rechts.. bij al dat softe linkse pamper-geleuter in NL. Nazis toen waren geen nazis, maar werden het ..eigenlijk door Frankrijk(Versailles)..je hoeft iemand maar lang genoeg het bloed onder de nagels vandaan te halen..en voila!

 10. Wachteres

  http://politiek.tpo.nl/2016/09/29/forum-voor-democratie-online-democratische-vernieuwing/

  Forum voor Democratie: online democratische vernieuwing
  ‘Ons belangrijkste agendapunt is democratische vernieuwing’

  Forum voor democratie verklaart haar plannen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.