Zelfverzekerde Max Verstappen is niet van plan zijn rijstijl aan te passen na kritiek collega's

Geen categoriesep 02 2016, 13:19
De coureur vergelijkt zichzelf met voetballer Zlatan Ibrahimovic.
Ondanks kritiek van het Ferrari-team en Niki Lauda – die zelfs beweert dat hij naar een psychiater moet – is Max Verstappen niet van plan om anders te gaan rijden na zijn race in Spa. De jonge F1-coureur kwam zwaar onder vuur te liggen van zijn collega's na een riskante manoeuvre, die volgens kwade tongen de oorzaak was van een crash. De beelden wezen uit dat niet Verstappen, maar Sebastian Vettel de schuldige was. Helaas mocht het niet baten: de hele F1-wereld viel over Verstappen heen en roept dat hij zijn rijstijl moet aanpassen.
Verstappen laat weten dat hij dat absoluut niet van plan is. Zijn rijstijl is nu eenmaal zoals hij is, en daar gaat niets aan veranderen. Hij vergeleek zichzelf in een interview met voetballer Zlatan Ibrahimovic, de aanvaller van Manchester United:

"Stel dat je een aanvaller als Ibrahimovic als verdediger wilt inzetten, zou hij daar zin in hebben? Alleen omdat anderen zeggen dat hij een betere verdediger is? Ik denk niet dat hij zou luisteren naar zulke figuren. Als hij wil aanvallen, dan wil hij aanvallen. Dus ik ga niet mijn rijstijl aanpassen omdat anderen zeggen dat ik dat moet doen."

Gelukkig staat Max er niet alleen voor: Fernando Alonso nam het voor hem op en wijst erop dat Max geen enkele regel heeft overtreden. Raikkonen en Niki Lauda kunnen zeggen wat ze willen, maar de regels zijn er niet voor niets en Max heeft zich daar keurig aan gehouden. Daniel Ricciardo, Max' teamgenoot bij Red Bull Racing, was ietwat zuurder in zijn verdediging van Verstappen. Hij zei weliswaar dat hij begrip had voor zijn teamgenoot, maar Ricciardo verwacht wel dat Verstappen op termijn zijn rijstijl zal aanpassen. "Hij moet nog volwassen worden", was het snerende commentaar van Ricciardo.
Hoe dan ook, Max Verstappen houdt met zijn 18 jaar het hoofd koel. Woedeuitbarstingen zoals zijn collega's af en toe vertonen, zijn niets voor hem. Hij blijft doorgaan met de rijstijl waarmee hij successen boekt, en is niet van plan om anders te gaan rijden omdat zijn concurrenten erover zeuren. De enige reden dat Max zijn rijstijl zou aanpassen, is om zelf betere resultaten te houden. Maar de mening van zijn collega's (die jaloers zijn op Max' succes) doet hem gelukkig niets. Mooi zo!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten