Zó bespaar je op een dagje uit

Geen categoriesep 16 2016, 20:24
Af en toe een dagje uit is natuurlijk heerlijk. Je bent even weg van alles en je geniet van een leuke tijd. Samen met je partner, familie of vrienden. Het enige nadeel van een dagje weg is, dat het een flinke aanslag kan zijn op je portemonnee. Met alleen het kopen van een entreekaartje ben je er nog niet. Je geeft ook geld uit voor eten en drinken, souvenirs, vervoer of bepaalde attracties. Hierdoor kan een dagje uit dan ook flink in de kosten lopen. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Er zijn best wat manieren om geld te besparen op een dagje uit.
screen-shot-2016-09-16-at-21-17-36
Tal van mogelijkheden
Op het gebied van een dagje uit biedt ons land tal van mogelijkheden. Zo heb je onder meer de keuze uit tientallen:
- Pretparken
- Zwembaden
- Dierentuinen
- Musea
- Indoorspeeltuinen
Afhankelijk van het gezelschap kun je de verschillende opties ook nog met elkaar combineren. Zo kun je eerst naar een pretpark of dierentuin gaan en daarna lekker uit eten. Of je kunt ’s middags een museum bezoeken en ’s avonds genieten van een prachtige musical.
screen-shot-2016-09-16-at-21-18-21
Een dagje uit kun je zo duur maken als je wilt, maar wat korting is natuurlijk altijd fijn. Vooral als je je aan een bepaald budget wilt houden. Gelukkig, zijn er heel wat mogelijkheden om met een flinke korting een dagje uit te gaan.
Kijk op de verpakking
Let bij het boodschappen doen goed op de productverpakkingen. Sommige producenten bieden aantrekkelijke kortingsacties voor dagjes uit. Door een product van hun te kopen, spaar je korting voor een dagje weg. Zo kun je zegeltjes of actiecodes uit de verpakking knippen.
Spaar zegeltjes of punten bij de supermarkt
Supermarkten hebben regelmatig aantrekkelijke acties, waarbij je kunt sparen voor een dagje weg naar een pretpark, dierentuin of een musical. Vaak kan dit met zegeltjes of door middel van een puntensysteem. Als je genoeg zegeltjes of punten hebt, krijg je bijvoorbeeld gratis een tweede toegangskaartje of korting voor een museum of musical.
Maak gebruik van kortingsbonnen
Een andere manier om flink wat te besparen op een dagje weg is, door gebruik te maken van kortingsbonnen. Deze vind je bijvoorbeeld in kranten, tijdschriften of online. Meestal kun je de bonnen inleveren bij de kassa van het park of museum.
Ga online op zoek naar korting
Online zijn er diverse mogelijkheden om een voordelig en leuk dagje uit te gaan. Er zijn tal van websites waar je aanbiedingen kunt vinden, zoals IetsDoenOfferte.nl. Hier kun je gericht op zoek gaan naar een activiteit. Verder zijn veilingsites ook erg populair. Het nadeel hiervan is wel, dat je vaker niet dan wel wint en dat de prijs soms hoog oploopt.
screen-shot-2016-09-16-at-21-19-10
Combineer je dagje uit met een workshop
Als je een dagje weg gaat met familie of vrienden, is het ook een idee om een workshop te volgen. Je kunt dit weer heel makkelijk combineren met een andere activiteit. Zo kun je ‘s ochtends een museum of dierentuin bezoeken en ’s middags een workshop volgen, of andersom. Hiermee geef je jullie dagje uit nog meer kleur.
Het aanbod van workshops in Nederland is enorm. Je kunt er dan ook eentje kiezen die echt bij de groep of het dagje uit. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kook- of dansworkshop, maar ook voor een creatieve of sportieve workshop. Het is maar net wat jullie leuk vinden! Bij een workshop gaat het er vooral om dat je lol hebt en een gezellige dag beleeft. Je bent echt actief bezig en leert er ook nog iets van.
Aangezien workshops enorm populair zijn, kunnen ze nog best prijzig zijn. Vooral als je het combineert met een andere activiteit, kan het nog best een aanslag op het budget zijn. Er zijn echter wel een aantal manieren om op een voordelige manier een workshop te volgen.
screen-shot-2016-09-16-at-21-19-53
Gebruik kortingsbonnen
Soms vind je in tijdschriften of kranten kortingsbonnen voor een workshop. Neem de krant of een tijdschrift dan ook goed door en knip de kortingsbonnen eruit.
Doe mee aan online acties
Veel bedrijven promoten hun workshops op social media, zoals Facebook en Instagram. Door een bericht te liken of te delen, maak je dan weer kans op korting of een gratis workshop.
Ga zelf actief op zoek
Ga zelf actief op zoek naar een passende workshop. Er zijn diverse sites waar je heel gericht kunt zoeken. Je kunt er vermelden dat je graag een bepaalde workshop wilt volgen. Vaak krijg je binnen een aantal minuten al een overzicht van voordelige en passende workshops.
Vind een voordelige groepsaccommodatie
Wil je je dagje uit met je familie of vrienden combineren met een weekendje weg of een vakantie? Dan moet je natuurlijk op zoek naar een groepsaccommodatie. Een verblijf kan soms nog best in de kosten lopen. Iets dan natuurlijk weer van je vakantiebudget afgaat. Door een aantal handige tips toe te passen, kun je veel geld op je verblijf besparen
screen-shot-2016-09-16-at-21-20-39
Ga op zoek naar privé-accommodaties
Er zijn heel wat mensen die hun woning of vakantiehuis als accommodatie aanbieden. Ga hiervoor dus eens online op zoek. Verder vind je in grotere steden of vakantieplaatsen tal van bed and breakfasts, waar je tegen een voordelige prijs kunt verblijven.
Vergelijk de prijzen
Ben je op zoek naar een groepsaccommodatie in een vakantiepark? Bezoek dan de websites van meerdere vakantieparken en bekijk hier de aanbiedingen en kortingsacties. Vergelijk deze per park met elkaar en vind zo een betaalbare groepsaccommodatie.
Vermijd het weekend en de vakanties
Veel mensen gaan op vrijdag of in het weekend een paar dagen weg of op vakantie. Hier spelen organisaties handig op in, door de prijzen wat te verhogen. Mijd het weekend dan ook en vertrek op een doordeweekse dag, zoals dinsdag. Ook de vertrekdag kun je beter buiten het weekend om plannen. Dit geldt trouwens ook voor de vakantieperiodes. De huren van accommodaties liggen dan een stuk hoger dan buiten de vakanties om. Probeer je verblijf dus buiten de vakantieperiodes om te plannen.
Zoek online
Ga online op zoek naar een goedkope groepsaccommodatie. Op sommige sites kun je echt gericht zoeken door een aanvraag te plaatsen. Je krijgt dan binnen enkele minuten een overzicht van voordelige aanbieders. Dit kan bijvoorbeeld op IetsDoenOfferte.nl. Je kunt hier vermelden dat je op zoek bent naar een voordelige groepsaccommodatie in een bepaalde plaats of regio. Binnen een dag ontvang je dan aantrekkelijke aanbiedingen in je mailbox. Zo vind je dus al snel een voordelige groepsaccommodatie.
screen-shot-2016-09-16-at-21-21-23
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten