Aansteller Asha ten Broeke huilt tranen met tuiten om ‘seksistische’ nieuwe speelgoedfolder Bart Smit

Ach gut. Het is 2016 en nog altijd blijken er mannelijke en vrouwelijke kindertjes te zijn, ook wel ‘jongens’ en ‘meisjes’ geheten. En lo and behold: over het algemeen houden jongetjes van jongetjesspeelgoed en meisjes van meisjesspeelgoed. Verrassing!

Oktober is weer begonnen, dus de vaderlandse speelgoedwinkels beginnen zich weer voor te bereiden op het sinterklaasfeest. Vaste prik is daarbij altijd de speelgoedfolders waarin kinderen kunnen zien wat ze zoal op hun verlanglijstje willen zetten dit jaar.

En inmiddels begint het ook vaste prik te worden dat mensen als Asha ten Broeke vervolgens luidkeels beginnen te klagen over zogenaamd ‘seksistische’ pagina’s vol dingen die exclusief naar jongens of meisjes worden gemarket. Op Twitter spuwde de genderneutraalste columniste van Nederland haar gal:

De jaren ’50 zijn helemaal terug! Aldus Asha. Niets is immers zo erg als meisjes met boodschappenkarretjes. Verschrikkelijk! Straks krijgen ze nog het idee dat het verkeerd is om te zorgen dat je genoeg eten en drinken in huis haalt voor je kleine kindje later. De gruwel! En wat dan te denken van de jongen die een paarse halve bol fixt (waar deze ook voor moge dienen)? Nee, jongens moeten vooral opgroeien met twee linkerhanden. Dáár heeft de maatschappij pas wat aan!

Het gezanik ging echter dóórrrr:

Jongens die dingen willen uitvinden. Afschuwelijk! En meisjes die Barbie in de auto stoppen voor €45, dat moet natuurlijk al helemáál verboden worden. Echt Asha ten Broeke strijdt weer eens manmoedig (of vrouwmoedig, sorry sorry sorry ik ben seksist hoor!) tegen allerlei vormen van discriminatie jegens jongens en meisjes wiens hele jeugd kapotgemaakt wordt door het patriarchale idee van gender. Afgrijselijk, gewoon!

Asha ten Broeke moet maar gewoon eens even dimmen. Als klein jongetje kon ik intens genieten van spelen met mijn speelgoedautootjes, of bouwen met LEGO. Of m’n broertjes onder vuur nemen in een schietspelletje op de Nintendo. Ik ben blij dat mijn moeder me in de naam van de heilige ‘genderneutraliteit’ nooit jurkjes of Barbies door de strot geduwd heeft. Ik wil namelijk geen modepopje, ik wilde Action Man.

In vredesnaam, verpest je kinderen toch niet zo met je social justice warrior-aanstelleritis. Gun het jongetjes gewoon om jongetjes te zijn, en meisjes meisjes. En laat speelgoedwinkels die moeten leven van smalle marges gewoon lekker met rust joh. Heeft Asha ten Broeke nou echt niets beters te doen dan bedrijven die onder zware economische druk staan kapot te maken?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Sarko

  Who the hell is Asha ten Broeke ?
  Ga niet googlen ……………………………………..

 2. van Urk

  Met dat opgeblazen lichaam van haar is zij behalve met haar schrijfwerk nergens anders geschikt voor. Geen wonder dat zij de kift heeft.

  1. Sarko

   Weer vrouwvriendelijk en op de persoon, mag hopen dat het niet de standaard wordt in Urk

   1. van Urk

    Al was het een man beste Sarko, dan verandert mijn mening er nog niet op. Het zijn dit soort nageboortes uit de achtereinde van de duivelse opstandige linkse provo,s en feministen uit de jaren zestig en zeventig die de perfecte, gemoedelijke en overzichtelijke samenleving uiteindelijk verpest hebben met hun wetteloze vrijheid blijheid. En dat te bedenken dat de socialisten notabene zelf juist een historische weerstand had tegen vrouwenarbeid en zelf ook altijd voor gepleit had dat de vrouw voor een goed gezinsleven moest gaan zorgen binnenshuis. Het was voor die vakbonden een verworven recht dat ze niet zomaar wilden opgeven.

  2. rebus sic stantibus

   Dit soort seksistische reacties doet vermoeden dat mevrouw ten Broeke een reëel probleem aansnijdt.

 3. Paul

  Er zit weer iets dwars bij Asha ten Broekhoest.

 4. C.oitus

  Kan dat zwijn niet gewoon naar denk gaan.

 5. Nog1

  ‘Ik wil namelijk geen modepopje, ik wilde Action Man.’

  En wat wilde je zusje?

  1. toetssteen

   @Nog1
   Bomen klimmen!!!! Yes man!
   Tuinbroeke is nooit hoger gekomen dan mislukte dieetgoeroe, en afgebrand door prof. Swaab.
   Nounou, een megaprestatie, hoest.

   Man doe me een lol! Een van mijn zoons, zeer serieus, zat in de poppenhoek. Vond ie rustgevend voor zijn wat onrustige brein.
   Later, moest hij maar naar de bibliotheek; prima, las hij die wel leeg en haalde amzing tienen.
   Mag u raden wat hij naast zijn werk als VP het liefste doet, en idem zijn oudste bro; strijken! Jaja, dat wijvenwerk dus wat ik ook met graagte doe. Mijn vrouw, en verhip, ook mijn schoondochter in Nederland, die klimmen de ladder op om de zaak even lekker te schuren en te schilderen.
   Hup Barbies!
   Weg met tuinbroeke!

   1. Wachteres

    Toets, ik haat strijken. Kunnen jullie, mannen, niet eens op de koffie komen? Dan zet ik de strijkplank klaar. 😉 Grapje.

    Ik strijk zo min mogelijk en mijn echtgenoot strijkt zijn eigen broeken. Dat heeft hij onder dienst geleerd.

    Verder moeten we er niet zo moeilijk over doen.

    Onze jongste dochter is behoorlijk technisch, geen idee waar zij dat van heeft.

    De schoonzoons zeggen dat de vrouwen – mijn dochters – niet kunnen koken. Dat kunnen ze best hoor, maar zij – de mannen – kunnen het nog beter.

    Mijn schoonvader had veel verstand van koken – hij gaf mijn schoonmoeder altijd adviezen – maar weigerde zelf een pan op het vuur te zetten. Gevolg:

    Zijn zonen kunnen ook goed met het bereiden van eten omgaan. Wij koken om de beurt.

    De belachelijke gendergelijkheid komt uit Scandinavië en vooral uit Zweden.

    http://www.hpdetijd.nl/2012-11-14/gendergekte-zweedse-peuterschool-benadert-alle-kinderen-genderneutraal/

    Er zijn daar ouders die bij hun kind op zesjarige leeftijd al ‘ontdekken’ dat ze in een ‘verkeerd’ lichaam zitten en daar wat aan willen laten doen. Mafketels.

    Kinderboekjes worden gecontroleerd op ‘discriminatie’. ‘Zwarte’ in een vogelnaam mag niet meer. Pippi Langkous is herschreven, want discriminerend.

    Geen aparte toiletten voor mannen en vrouwen, juist: discriminerend.

    Ik hoop niet dat ik in Zweden moet staan te plassen.

    Kortom: De verplichte verwarring heeft weer met knettergek links te maken.

    .

    1. Wachteres

     Om de toiletten van de overheidsgebouwen in de Zweedse regio Sörmland, in het centrum van het land, net te houden, stelt de Linkse Partij in de Zweedse regio Sörmland voor dat in de gebouwen van de overheid de mannen gaan zitten om hun blaas te legen. De regionale raad heeft nu een jaar om het voorstel te bestuderen.

     Volgens Viggo Hansen, die het voorstel mee indiende, zou die maatregel niet alleen voor meer hygiëne zorgen, het zou ook het aantal prostaatproblemen verminderen. Daarnaast zou zittend plassen ‘bijdragen tot een beter en langer seksleven.’

     Hij benadrukte echter dat dat niet betekent dat de politiek zich wil mengen in de toiletgewoontes van de bevolking. ‘We willen mannen de optie geven om een schoon toilet binnen te gaan’, zei hij aan de Zweedse televisie.

     De politieke tegenstanders van Hansen vinden dat hij te ver gaat en denken dat het moeilijk zal zijn om de uitvoering van dat nieuwe reglement te controleren.
     (uit ad.nl)

 6. observer

  https://www.youtube.com/watch?v=zhuOZq7u6wM
  Kan je zo langzamerhand wel bij ieder topic plaatsen

 7. Sniper666

  ASHA TEN BROEKE. Tjeez weer zo’n links gestudeerde lesbo trol. Ze bijten altijd in de samenleving die hen voedt.

 8. Wachteres

  https://nl.express.live/2015/08/03/zweedse-zwembaden-introduceren-aparte-zwemtijden-voor-mannen-en-vrouwen-exp-214863/

  Zweedse zwembaden introduceren aparte zwemtijden voor mannen en vrouwen

  In het gemeentelijk zwembad van de noord-Zweedse stad Östersund zijn nu burkinis te koop, terwijl een reeks andere zwembaden in het land mannen en vrouwen op afzonderlijke tijdstippen laat zwemmen. De in Irak geboren vrouwenrechtenactiviste Sara Mohammad vraagt zich op de website van de Zweedse SVT af waarom de overheid toegeeft aan de islamisten:

  Tja, in het linkse Zweden gelden voor moslims natuurlijk andere regels dan voor autochtone mannen en vrouwen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.