Belachelijk: alle schoolkinderen verplicht vrij met Suikerfeest

Hoe ziet islamisering van ons onderwijs eruit? Nou, zo, ongeveer…

Veel leraren durven voor de klas al niets meer te vertellen over de holocaust, en homoseksuele leerlingen én docenten houden hun seksuele geaardheid geheim uit angst voor represailles van islamitische schoolgangers.

De volgende stap in het proces om ons onderwijs uit te leveren aan de islam – niet omdat we zo fan zijn van die godsdienst, maar omdat we laf zijn – is het helemaal meegaan met de islamitische feestdagen. We zijn het gewend dat kinderen vrij krijgen met Kerst, Pasen, enkele andere christelijke feestdagen alsmede Koningsdag. Logisch: deze vrije dagen zijn onderdeel van onze cultuur en horen bij ons nationale erfgoed.

Suikerfeest daarentegen? Dat zeker niet. Toch zijn binnenkort álle kinderen vrij als het aan de ASG, het grootste onderwijsbestuur van Almere, ligt:

suikerfeest

Het is niet eens coulantie richting islamitische leerlingen, maar het schoolbestuur uit Flevoland hechtte er écht aan te zeggen dat alle leerlingen die dag vrij zullen hebben.

In Den Haag heeft VNL het issue gelukkig al aanhangig gemaakt bij het ministerie van Onderwijs, met enkele gepeperde Kamervragen. De heren Louis Bontes en Joram van Klaveren hopen van minister Bussemaker een lijstje maatregelen te horen om deze ontwikkeling ‘maximaal te ontmoedigen.’ Lijsttrekker Jan Roos doet ook een duit in het zakje:

“VNL wil weten waarom deze keuze is gemaakt, of de minister de zorgen deelt dat een niet-islamitische meerderheid verplicht vrij is i.v.m. een islamitische feestdag, op hoeveel scholen dit gebeurt en hoe zij deze ontwikkeling gaat ontmoedigen.

Partijleider Jan Roos: “Het is te gek voor woorden dat leerlingen en docenten verplicht vrij zijn i.v.m. het islamitische Suikerfeest. Het is geen officiële feestdag, dat wordt het ook niet en het mag zeker niet worden opgedrongen aan anderen.””

Het lijkt me een goede zaak als deze nieuwe vrije dag weer teruggetrokken wordt. In Nederland zijn er al zo weinig lesuren voor leerlingen, en nog een hele dag extra uit het schoolrooster trekken zal de schoolprestaties van onze jeugd absoluut niet bevorderen. Laten we de educatieve ontwikkeling van ons kroost niet gaan opofferen op het altaar van het multiculturalisme. Snoep dus verstandig op het Suikerfeest, en ga die dag gewoon naar school.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Nog1

  Al die reli-dagen moeten afgeschaft worden. Geef gewoon een x aantal vrije dagen waaevan men zelf de datum mag bepalen en we zijn van het gedoe af.

  1. zomaar

   nee wij vromen een christelijk joodse samenleving al enkele eeuwen lang !, dus moeten onze christelijke feestdagen verplicht vrijedagen zijn , er zijn er ons nogal wat afgenomen door de jaren heen .

   het mag niet zo zijn dat een pas intredende ideologie (+- 40 jaar), de overhand krijgt om onze vrije feestdagen te bepalen .

  2. van Urk

   Ja, ja zelf bepalen wanneer je vrij wilt, ik ken dat. Iedere keer dat je een datum uit prikt komt het voor de werkgever eventjes net niet uit om je op die dag vrij te willen gaan geven vanwege de drukte zodat je hele eigentijds planning weer in duigen ligt. Het is voor de scholen met een strak lesrooster en verplichtingen qua lesuren ook niet bepaald echt gunstig als ouders zelf maar gaan bepalen wanneer hun kinderen vrij mogen hebben laat staan hoe vaak kinderen opeens wel niet “ziek” kunnen zijn.

 2. ikweetwatikwil

  Geen vrij voor islamitische feesten. Andere reli-dagen hoeven niet afgeschaft te worden hoort bij onze cultuur. Hebben we nooit moeilijk over gedaan . Maar waar de moslim verschijnt, is het de vrede die verdwijnt.

  1. Nog1

   @ ik weetwatikwil

   Heb ik nooit moeilijk over gedaan? Daar doe ik al 30 jaar moeilijk over. En voor mij nog generaties, al sinds ‘Religie is opium voor het volk.’

   1. van Urk

    Nog1@ Dat slap gewauwel van mensen zoals u die gewoon ook vrij nemen op religieuze feestdagen terwijl u ook gewoon kan door moren kan bij sommigen ook verslavend zijn. Hoe vaker u het roept of zegt hoe meer zij er nog in gaan geloven ook. U mag nog blij zijn met al die vrije dagen die je via je werkgever of religieuze feestdagen krijgt want het kan in de toekomst met dat gewauwel van mensen zoals u nog weleens anders gaan aflopen en dat je je alleen nog maar af moet gaan moren zonder ook maar een geintje rust.

 3. ikweetwatikwil

  Je behoorde tot de weinigen en daar hebben we ook niet moeilijk over gedaan Nog1

 4. zomaar

  als ik het geloven mag , wat ons verteld wordt , dat er hier nog geen miljoen moslims zijn !, vindt ik dat wij doordraven !.

  1 miljoen (neogeen) op , ruim 16 miljoen niet moslims !!, en dan alle kinderen verplicht vrij met het Suikerfeest wat alleen de moslims aangaat , gaat mij toch echt te ver!.

  of zou Wilders en vele met hem , je weet wel de tokkie uit de straat !, toch gelijk hebben en planten zij zich voort gelijk konijnen !, en dus nu al !! het merendeel van de klassen bezetten .

  dan kan ik het begrijpen , toch begrijp ik dan weer niet!! , waarom dagelijks nog meer moslims geïmporteerd worden , wij hebben er al teveel !!, blijkt.

  1. zomaar

   en er zijn er nog meer onderweg , vandaag ruim 5500 gelukszoekers opgepikt door de Italiaanse kustwacht op een dag !!.

   alle afkomstig uit Libië , dag in dag uit komt de islam invasie naar Europa , het valt niet meer te stoppen !.

   http://www.telegraaf.nl/buitenland/26733708/__Migranten_opgepikt_uit_zee__.html

 5. Sniper666

  Nee, Nee en nog eens NEE. Wij leven hier met onze kalender en dat is geen islamitische kalender. Suikerfeest, Bosnegerfeest, of wat voor ander feest uit andere culturen dan ook, geen vrije dagen.

 6. Bes Tolen

  De algemene christelijke feestdagen zijn overgenomen van de Germanen, die er uiteraard een andere naam voor hadden. Zo was het kerstfeest eerder het joelfeest of kortweg joel. In onze noordelijke streken waren de winters lang en er was tijd over in de koudste perioden van het jaar. (Landbouw lag noodgedwongen stil). Daarom werden er uitgebreid traditionele gezellige feesten gehouden. (Zonder godsdienstige opzet). Na door het christendom gewonnen oorlogen werden de feesten verboden. Dat had aanvankelijk weinig gevolg maar na verloop van tijd lukte het de kerk wel om de feesten te kerstenen. In veel streken bleef het volk mokken. Na veertig jaar zonder feesten werden dan alsnog de christelijke feestdagen hardhandig ingevoerd.
  Wat nu algemene christelijke feestdagen heet, waren dus vanouds volksfeesten. Zo moeten we die feestdagen nu ook bekijken omdat het om een oeroude volkstraditie gaat. Maar er godsdienstige feesten van buiten erbij voor iedereen past al helemaal niet in Nederland. We zijn de laatste vijfendertig, veertig jaar overlopen door vreemdelingen en voor veruit het grootste deel illegaal dan wel onder dubieuze titel. Het betekent dat we veel door extreem overheidsbeleid hebben moeten inleveren en ons moeten aanpassen. Vreemdelingen zijn in dit land altijd gepamperd. De hoogste tijd om daar hard tegen in te gaan en ook verraad aan te pakken. Verraders, die ons al lang het leven zuur maken. Er zijn er ook die al tientallen jaren misbruik maken van de vrijheid van godsdienst. Daar heb ik helemaal de schurft op in.

 7. Niek

  “Veel leraren durven voor de klas al niets meer te vertellen over de holocaust..”

  … en over onze Christelijke erfenis, en trots te zijn op onze cultuur en Bijbelse statuten van origine.

  Dr. Martin Luther King Jr. zei: “Hij die passief kwaad accepteert is er net zo diep bij betrokken als degene die het pleegt. Hij die kwaad accepteert zonder ertegen te protesteren, werkt er in feite aan mee.”

  Een enorme duisternis van immoraliteit, multiculti en onderwereld regels probeert ons eens mooie landje te onderdrukken, maar ik heb hoop voor de toekomst!

  Als je wist dat de brug aan het eind van een weg er niet meer was, en je zag een man die gevaarlijke weg afgaan, zou je dan niet proberen die man te verhoeden om verder te rijden? In feite is het jouw verantwoordelijkheid (Christen! Want er zijn teveel Christenen die nooit stemmen; om poepvrome maar absoluut onbijbelse redenen!), om er alles aan te doen om het tegen te gaan! Midden op de weg staan, bijvoorbeeld, en schreeuwen en zwaaien om de aandacht te trekken. “Maar wat als hij niet wil luisteren?” zullen sommigen altijd roepen. “Wat als hij geen acht slaat op mijn geschreeuw? Wat als hij kwaad wordt?” NOU EN. Zal me een heule dikke wordst wezen. Dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Je gaf hem de vrijheid zelf de keuze te maken om de waarheid te accepteren of af te wijzen.

  Ik heb Edmund Burke al eens eerder aangehaald, die zei: “Het enige wat nodig is voor het kwaad om te overwinnen, is: goede mensen die NIETS doen.”

  Bedankt laffe, halfzachte leraars en bestuurders in NL.

  Okay, als je niets (meer) hebt, kan je ook niets geven!

 8. Niek

  @Van Urk daar heb je een goed punt. En het volk dat morde verder…
  Totdat het echt te laat is en we eindelijk weten al de zegeningen die het Christendom gebracht heeft, of alle fronten!

  Het suikerfeest, idulfitri-feest is na het einde van de ramadan.

  Terwijl Idulfitri, ‘suikerfeest’, of ramadanfeest, of Klein Feest عيد الفط ) een feest van TWEE dagen is, wordt het Grote Feest -Het Offerfeest – daarna drie dagen gevierd.
  (Gelukkig weet de ware Christen dat er geen offers meer nodig zijn voor de (erf)zonde; Jezus hééft alles op Zich genomen! Dat vieren we al op Pasen!)

  Het Offerfeest valt op de 10e dag van de Hadji-maand, als de hadji naar de zandbak kaaba gedaan is, althans ongevéér 70 dagen daarna; data in de moslim wereld zij altijd spannend (vooral als je baas vindt dat je verplichtingen hebt): te maken met hun maangod.

  Er zij ook moslims die van het Offerfeest (moet natuurlijk gevierd en gerespecteerd worden door ÍEDEREEN, want overheersende wereldreligie straks) vier dagen maken, dus afwachten (afgezien van de maan bewegingen, die per land qua tijd een extra probleem geeft). Als je een moslim een pink geeft, trekt hij je hele arm tot aan je oksel naar zich toe.

  Op naar de wereldoverheersing : ((

  Denken ze.

  Want die achterlijke agressieve doodsreligie kan ook uitsterven binnen 30 jaar, als de volgelingen intelligenter worden, internetvrije toegang krijgen, en open staan voor waarheid en feiten!

 9. Ni28

  Een religie is vrede en twee religies zijn oorlog. Scheiding van kerk en staat vervaagt steeds sneller.

 10. Niek

  PeterSelie, “Yes mister Moham Humanrights! Ive got a question. Why there is so much blood on your right hand?”

  “Al hamdu’llah, only 270 million killings muslims did. Some say – but don’t believe Zionist liars – maybe 700 million, from the time of Mohamad – peace to his name!”

 11. henkvanschepen

  Ik heb daar geen enkel probleem mee, suikerfeest 2017 is namelijk op 25 juni 2017, een zondag!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.