Britse moskee deelt vrolijk haatfolders uit, roept op alle ongelovigen af te slachten

Geen categorieokt 08 2016, 16:30
Aanhangers van het geloof van de vrede hebben zich weer van hun beste kant laten zien in Londen.
Walthamstow: voeg het maar toe aan je lijstje van buurten in Europa waar je maar beter niet meer kunt komen. De wijk in het noordoosten van de Britse hoofdstad is namelijk de trotste huisvester van de Dar ul-Uloom Qadria Jilania-moskee, waar het tegenwoordig allesbehalve pluis is.
Lokale haatbaarden hebben daar onlangs vodjes uitgedeeld aan passanten met een duidelijke boodschap: maak iedereen die de Islam niet aanhangt een kopje kleiner, en neem daarbij een voorbeeld aan de Pakistaan Mumtaz Qadri. Deze laatste slachter vermoordde in 2011 op brute wijze de gouverneur van Islamabad, door hem maar met maar liefst 27 kogels uit zijn AK-47 te doorzeven. Dit soort misselijkmakende getallen laten wel zien dat zulke moorden niet puur van politieke aard zijn, zoals vele media ons graag doen geloven. Haat is hierbij de grootste drijfveer, en die komt en masse naar buiten wanneer de kans zich voordoet.
Een kans op het verspreiden van hun haat hadden deze Londense haatzaaiers in ieder geval. Ze konden lange tijd ongehinderd hun gang gaan, totdat de politie toch maar eens besloot te onderzoeken of dit een piepklein veiligheidsrisico zou kunnen betekenen. Het spoor kwam al snel uit bij de bewuste moskee, en daarvoor was weinig hoogstaand speurwerk vereist: het portret van de dienstdoende imam stond namelijk op onmisbare wijze op het pamflet. Deze ontkent ook maar iets hiermee te maken te hebben, maar een verklaring voor hoe de folders dan ongemerkt vanuit zijn moskee verspreid zijn, heeft hij - uiteraard - weer net niet.
Sterker nog, de bezoekers zijn helemaal niet zo geschokt over de haatzaaiende inhoud van het blaadje. Ze maken zich vooral zorgen over de verslechtering die dit voor het imago van de Islam zal zijn. Dat zal het zeker zijn, maar misschien kunnen ze zich beter druk maken over manieren om dat imago weer iets op te poetsen. Dat kan echter maar op één manier: het proactief afwijzen van welke vorm van geweld dan ook, zelfs (lees: vooral) als het volgens de Sharia gerechtvaardigd is. Op een of andere manier vertikken ze dat dan wel weer.. Verrassend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten