‘Coming out day’ is oké, maar homolobby slaat nu echt door met de “LGBTQIAP”

Niks mis met homoseksuele jongeren aansporen uit te komen voor hun seksuele identiteit, maar dit gedoe met LGBTABCDEFGHIJKLMNOP is echt het doordraven en het promoten van aanstelleritis.

Zoals menigeen weet woon ik al decennia in (en in de buurt van) Leiden. Dankzij de hier gevestigde universiteit is dit een prettige plaats om te wonen: jong, seculier, relatief rijk en opgeruimd. Ik stel me zo voor dat het voor de homofiele medemens een prima plek is om neer te strijken: als ergens mensen er geen probleem van gaan maken dat je uit de kast komt, is het hier wel. Een ‘coming out day’ – zoals vandaag kennelijk is – lijkt hier nogal overbodig. Aan gebouwen van de Universteit en de Gemeente alhier wappert vandaag weliswaar de regenboogkleurige vlag, maar ik betwijfel me of dit stukje Nederland nu zo uitzonderlijk homofoob is dat dat hier nodig is. Hoe dan ook, misschien moet ik onzekere pubers niet onderschatten die wellicht dat duwtje in de rug wel kunnen gebruiken. Wellicht kan ‘coming out day’ op die wijze een blijvende en nuttige toevoeging op Nederland vormen.

Wat me echter complete onzin lijkt, is de wijze waarop de dag nu geclaimd wordt door een bonte verzameling ‘special snowflakes’ die niets te maken hebben met homoseksualiteit, maar ook aandacht opeisen voor hun ultra-speciale seksuele voorkeur. En onze staatsomroep NOS is natuurlijk zo goed om er een heel artikel aan te spenderen, met de titel “LGBT kennen we nu wel, maar wat is LGBTQIAP?

Die bovenstaande vraag zou ik beantwoorden met: een onpraktisch lange afkorting die allerlei mensen met geestesziektes in één hokje stopt met oprechte homoseksuelen. De NOS is echt een andere mening toegedaan:

“Bij het COC zijn ze hard op weg om ook de letter I toe te voegen aan de afkorting. Die nieuwe letter staat voor de groep mensen met een intersekse-conditie, waarbij je lichaam zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen heeft.

In de community doet een afkorting de ronde waar de I al langer in staat. De hele afkorting die daar wordt gebruikt is: LGBTQIAP. Waar staan die letters voor? En hoe is het eigenlijk om als persoon samengevat te worden tot één letter? In het kader van internationale Coming Out Day vonden we bij iedere letter iemand die het ons kan vertellen. In de video hieronder leggen ze het uit:”

En daaronder – ja hoor – een hele video met allerlei special snowflake-aandoeningen die vandaag de dag kennelijk ook allemaal gelden als een aparte seksuele identiteit:

Jongens, waarom moet het allemaal zo ingewikkeld? Allemaal leuk die lifestyle-dingetjes, maar is dit niet gewoon krentenzifterij aan het worden? Waarom kunnen we ons niet gewoon neerleggen bij het feit dat mannen die op vrouwen vallen (en vice versa) heteroseksuelen zijn, mannen die op mannen vallen homoseksuelen zijn, vrouwen die op vrouwen vallen lesbiennes zijn, en mannen en vrouwen die allebei op zowel mannen als vrouwen vallen biseksueel zijn?

Kortom, kunnen we dus gewoon ophouden met die aanstelleritis? En belangrijker, kan onze staatsomroep ophouden met ons dit soort verwarde mensen tonen van ons eigen belastinggeld?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. RobertMarsman

  Ik vind dat er ook een grab them by the pussy afkorting moet komen.

  1. toetssteen

   @Marsman
   Dat is taal van kerels onder elkaar. Nee, het is niet netjes, maar het is behalve stoerdoenerij niks. Als ze te laat thuiskomen staat ma er met de deegroller, zoiets.

   Inzake het artikel, ik ben het eens met je Tim, het slaat door en juist dat wekt een aversie, die men niet moet willen.
   Je bent mens met al zijn haar eigenheden, je kunt die uitleven in het vrije westen, mooi.

 2. Arachne

  Waarom?
  Heel simpel: aandacht. En met aandacht komt speciale regels, geld, positie en macht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.