Criminele asielzoekers zorgen voor maar liefst 800 incidenten in zes maanden tijd

De criminaliteitsgolf onder vluchtelingen heeft in het eerste halfjaar van 2016 voor meer dan 800 keer geleid tot ingrijpen van de politie en openbaar ministerie.

De vluchtelingencrisis die een jaar geleden begon in Europa laat nog altijd z’n sporen na. Dat merkt Nederland nu nog altijd aan de hand van toegekomen criminaliteit, zo moeten we concluderen nadat staatssecretaris Klaas Dijkhoff de Kamer informeerde over misdadige asielzoekers. In de eerste zes maanden van 2016 waren ze namelijk goed voor het veroorzaken van 9000 incidenten, waarvan er 800 ook daadwerkelijk bij de politie gemeld zijn:

“Bij de politie zijn de eerste zes maanden van dit jaar 813 aangiften binnengekomen wegens incidenten op en rond asielzoekerscentra (azc’s) en noodopvanglocaties voor asielzoekers. Van die 813 aangiften voor onder meer diefstal, geweld en zedenzaken zijn 166 zaken doorgegeven aan het Openbaar Ministerie (OM). Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) schrijft dat maandag aan de Tweede Kamer.

Hij meldt ook dat er in dezelfde periode twee criminele asielzoekers zijn uitgezet of uitgeleverd.”

Tegelijkertijd komt de aanpak van deze misdadige vluchtelingen slechts mondjesmat op gang: Dijkhoff meldt dat er in het eerste halfjaar van 2016 maar liefst… twee criminele asielzoekers zijn uitgezet. De rest zit dus nog gewoon in de procedure, mag in Nederland verblijven en krijgt zelfs een wekelijks zakcentje van de overheid. Kassa!

Sorry, maar dit is echt complete laksheid als je ziet hoe groot het probleem is. Het COA registreert 9000 incidenten bij asielzoekers, waarvan er maar liefst 800 (minder dan 10%) bij het openbaar ministerie terechtkomen. Daar rollen dan 166 zaken uit (20% van het vorige getal), waarna slechts twee mensen Nederland worden uitgetrapt (1,2% van de veroordeelde asielzoekers).

Kwaadwillende vluchtelingen kunnen dus zeer blij zijn met deze cijfers: Nederland is voor hen één groot sloopfeestje. Steel maar wat, sla maar iemand in elkaar of betast een ander. Doe vooral waar je zin in hebt! De kans dat je daadwerkelijk terug moet naar land van herkomst is namelijk slechts 1 op de 4500. Met die cijfers kan je dus wel een crimineel gokje wagen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. van Urk

  Allemaal toekomstige kansenpareltjes: Diefstal (politici ), zedenzaken (gyneacologen), geweld (olympisch bokskampioenen), vernielingen (directeur van een sloopbedrijf).

  1. Ni28

   hahaha, geestig!

 2. Ni28

  Gek, op NPO, die ons alles vertelt, hoor je nooit wat van.

 3. Mar

  https://www.coa.nl/sites/www.coa.nl/files/nieuws/media/bestanden/incidentenoverzicht_coa_per_locatie.pdf

  Bij ruim 5.200 meldingen gaat het om overtredingen van de huisregels van het COA, zoals het niet schoonmaken van de eigen kamer, de brandmelder afplakken, of het veroorzaken van geluidsoverlast. Bij ruim 1.200 meldingen van het COA gaat het om fysieke agressie zoals schoppen of slaan. Bij ongeveer de helft van het aantal incidenten heeft het COA een ROV-maatregel opgelegd.

  1. toetssteen

   @Mar
   ==Met circa 1,5 zedenmelding per duizend asielzoekers scoren de azc’s drie keer zo hoog als het gemiddelde onder de Nederlandse bevolking (0,5 melding per 1000 inwoners),===

   De conclusies die die eh ja dat dus eraan verbindt is te dom voor woorden!

   —-

   ==’Er wordt beweerd dat de azc’s vol zitten met testosteronbommen en dat asielzoekers massaal betrokken zijn bij zedenmisdrijven, maar dat blijkt niet uit deze cijfers’, zegt Smid tegen persbureau ANP. ===

   Hele artikel:

   http://www.volkskrant.nl/binnenland/in-2015-werden-8-000-incidenten-in-azc-s-geteld~a4235267/

   Totale kwaak alzo.

 4. Beukman

  Tja. Terugsturen naar onveilige landen is nu eenmaal niet toegestaan, en terecht.

  Verder lees ik een stukje onmisbare informatie om deze cijfers te kunnen duiden:

  “Eén oorzaak van de toename is de grote drukte in de asielopvang – aldus het ministerie. Om de instroom het hoofd te kunnen bieden werd ook geïmproviseerde ‘noodopvang’ ingezet, waar mensen weinig privacy hebben. Dat leidde tot wrijving en ruzies tussen bewoners. Juli vorig jaar waren er ongeveer 25.000 asielzoekers en vluchtelingen in de opvang, begin dit jaar bijna 50.000.
  In een begeleidend document van de politieregio Den Haag staat dat de meeste incidenten plaatsvonden binnen de opvangcentra en „slechts een enkele keer in de nabije omgeving”.

  Ik denk dat als je 50.000 relatief jonge Rotterdammers in een geïmproviseerde opvang zet zonder privacy, in pak hem beet, Timboektoe,, ze na enige tijd ook als vanzelf met elkaar op de vuist zullen gaan.

  1. rebus sic stantibus

   Het probleem is ernstiger: als je een paar honderd roomblanke voetbalsupporters twee keer drie kwartier op een tribune zet is het niet zelden oorlog geblazen.
   Op dit punt schat ik asielzoekers hoger in

   1. ome Bob

    beste zakkos giganticos en 30 zilverlingen ,

    hoe is het ?
    warm op kantoor ??

    jullie kunnen zo maar door voor de stompzinnigste reactie van 2016
    op voor de koelkast !!

    te zinloos om hier op te reageren , toiletten goed schoon ?
    Want die worden voor het PAULUS peespaleis open gaat ,
    altijd goed gecontroleerd hoor
    door onze Neel, de VVD klasbak
    zit ze als vast , die VVd takkenheks ??
    jullie zitten dicht bij het vuur ??
    breng je bijverdiensten niet in gevaar hoor
    zo ik ga vandaag voor gefrituurde gamba’s ,
    ken mijn ut schele

   2. Beukman

    @rebus
    Ik vrees dat je gelijk hebt, maar ik wilde het niet zeggen.
    Welkom terug trouwens. Je hebt niks gemist.
    Oom Bobs jou wel: om de pots vroeg hij waar je toch bleef.

   3. Wachteres

    Ik hoop toch dat we verschoond blijven van de stereotype antwoorden van Simon.

    Ik kan ze al dromen … voetbalsupporters …. al 100 x gehoord.

    Je had je in elk geval ondertussen wat kunnen inlezen.

    Straks komt ongetwijfeld de leugenzak ook weer op tafel en moeten wij bewijzen zoeken die daarna niet gelezen worden.

    Voor altijd verbannen is voor altijd bij DDS, mag ik hopen.

    1. Floris

     “Voor altijd verbannen is voor altijd bij DDS, mag ik hopen.”
     ———————————————————
     +1

     Weg met die baal hooi.

    2. Beukman

     Doe toch niet zo onsportief, @Resje. Ik heb jouw antwoorden al 1000 keer gehoord. Doe ik daar moeilijk over?

   4. Sniper666

    @rsc

    Durft u met een paar honderd mede gutmenschen naar ISIS gebied om te persoonlijk te vertellen dat u ze lief hebt?

  2. Wachteres

   ‘Terugsturen naar onveilige landen’? Beukie weet nog steeds niet dat het grootste deel vzn de ‘vluchtelingen’ uit jonge mannen bestaat. En die komen lang niet allemaal uit onveilige landen en zijn lang niet allemaal echte vluchtelingen.

   Mogen wij wel leven met gewelddadige vluchtelingen, die een gloeiende haat hebben tegen andersdenkenden, tegen het Westen en tegen onze beschaving?

   Waar wij de kans lopen dat ze – eenmaal in de maatschappij – hetzelfde doen als in AZC-centra gebeurt?

   http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/homos-azc-we-leven-voortdurend-angst

   In Frankrijk zijn heel veel Joden al vertrokken, omdat ze voortdurend bedreigd worden door moslims. Terecht toch?????

   Heb je nog steeds niet door hoe verknipt het politiek-correcte denken is? Gewelddadige vluchtelingen mogen hier blijven en wij mogen er het slachtoffer van worden. Terecht wel … dus.

   Trouwens, in Zweden zijn ‘vluchtelingen uit onveilige landen’ terug gegaan, onder meer omdat ze niet meer wilden wonen in de gewelddadige wijken van de Zweedse steden.

   Hoezo, gevaarlijk? Wij hebben hier in Euriopa al meer dan duizend no-go areas.

    1. Beukman

     In jouw linkje (thanks) staat iets heel anders dan wat je beweert @Resje, nl dat ouders teruggaan om hun kinderen te beschermen, en/of dat gezinnen ervoor kiezen om bij elkaar te zijn in een oorlogsgebied, boven gescheiden van elkaar verder te moeten leven.

     Best heftig, maar op zich niets nieuws. Het is bekend dat in dergelijke landen de familiebanden veel hechter zijn dan in onze eigen contreien. Deze op zich fraaie solidariteit heeft dus een schaduwzijde.

     “Wat Matso vooral hoort zijn verhalen van vluchtelingen die beslissen terug te gaan naar hun land van herkomst. „Veel ouders die teruggaan hebben kinderen in oorlogsgebieden of in vluchtelingenkampen in de buurt van oorlogsgebieden”, zegt Metso, „maar ook minderjarige alleenreizende vluchtelingen gaan terug als ze zich erbij neerleggen dat ze hun ouders niet meer kunnen laten overkomen.” Metso vertelt dat het voor migranten moeilijk is om voor langere tijd bij hun familie weg te zijn.”

     1. Sniper666

      @Beukman

      Van mij mogen ze allemaal terug als ze ontdekken dat hun ouders, moeder, neef, of wat dan ook niet mee mag komen. Het bewijst alleen maar dat het geen vluchtelingen zijn maar gelukzoekers.

   1. toetssteen

    @Wachteres
    OP de Joop zit iemand die tig maanden veilig doorbrengt in Iran, zei hem gegund hoor, maar zijn uitkering is niet hoog genoeg en we zijn niet dankbaar genoeg dat hij hier zijn klauw op komt houden. Het is echt van een onvoorstelbare gekte dat mijn pa nog eerder van zijn rooie gekte zou zijn genezen dan toen ze zijn bureau onder zijn kont uithaalde (hij was zwaar ziek en niet actief omdat hij meer in het ziekenhuis lag dan actief kon zijn voor zijn PvdA).
    Ik heb daarmede daardoor een rode vlekkenkoorts opgelopen die ongeneeslijk is. Vandaar mijn absolute sceptische houding inzake de EU.

  3. Sniper666

   @Beukman

   A.Dus mogen die lui hier de boel onveilig komen maken omdat een paar mafkezen bepalen dat terugsturen geen optie is?

   B.Die grote instroom is er toch omdat “wij” dat toelaten? Of komt dat spul allemaal uit de lucht vallen..

  4. zomaar

   laast nog in het nieuws geweest , zowel bij de nieuwsbladen als bij het NOP , geneutraliseerde voormalige (gelukszoekers) ,in het nieuws spraken zij over vluchtelingen , keren naar neutralisatie terug naar hun landen van herkomst , met een zak vol duiten (oke dat laatste werd zo niet vermeld , toch je kan het op de vingers natelen ).

   rest mij de vraag als de situatie niet verandert is !!, en deze mensen gaan terug nadat zij genaturaliseerd zijn , waarom konden zij dan niet gelijk terug gestuurd worden ?.

   liever waarom zijn zij dan gevlucht ?.

 5. Sniper666

  Het is ook niet goed om mensen op te hokken in AZC. Dus bij aankomst meteen beslissen wie een plaats in AZC krijgt en de bij voorbaat kanslozen direct retour. Ik zou ook graag eens cijfers zien hoeveel mensen nu echt uit Syrië komen.

  1. ome Bob

   mannetje of 63 , gok ik
   de rest ??

   hele grote negers allemaal uit Syrie Noord
   zijn daar blijven hangen nadat Eva zonodig weer niet luisterde en ze
   door die sacharijn boven het paradijs werden uitgepleurd
   iets met een appel of zo ???
   geen humor die man !
   soort Beukman ,

   hele volksstammen zeg maaar , de z,g,n, DE jESSE BROTHERS uit het rifgebergte Syrie oost

   vele afgestudeerde vuilnisbakken likkers , tandartsen en apothekers uit gambon hoorde ik roepen op TV , nou regeringsleiders liegen niet uit , zeg maar centrum syriers

   en niet te vergeten

   de leren jackies brigade met nieuwe spijkerbroek en I-pod 7
   om razendsnel na het bereiken van de griekse en italiaanse kusten
   EEN “‘SELFIE “” NAAR HUIS TE STUREN
   DAT DE KOFFERS GEPAKT KUNNEN WORDEN VOOR DE FAMILIE HERENIGING
   EN ALLEMAAL binnen zijn gebracht met de gratis veerboten
   helaas is het SYRISCHE paspoort wat tussen hun tanden zat geklemd , verloren gegaan

   ALLEMAAL UIT SYRIE !!

   ZEI FRANSKE , DE BEERTJES HUILEBALK !

   EN IEDER MOMENT GAAN ZE NU DE MENSEN DIE NIET UIT DE VUURLINIE KOMEN TERUG STUREN ,
   maar dat schijnt heel moeilijk te zijn ,

   wel gaan ze na enige weken graag even van uw kosten even een weekje of 3 effe op vakantie naar hun levensgevaarlijke thuisland
   om de familie om de hoogte te houden van de vorderingen
   en de uitkeringen EN ZIEKTEKOSTEN BIJDRAGES !!

   groeten jesse Klaver , uw mocro CPN leidertttttt

   1. zomaar

    ome , en er zijn er nog meer onderweg !!.

    http://www.telegraaf.nl/buitenland/26733708/__Migranten_opgepikt_uit_zee__.html

    tot grote tevredenheid van @beuk en consorten , voor wie het ver islamiseren van onze samenleving , niet vlug genoeg gaat , ruim 5500 op een dag.

    nee , nee geen vluchtelingen !, zoals links beweerd, toch gewoon zoals al jaren gelukszoekers , de islamitische invasie is een feit !!.

 6. rebus sic stantibus

  Veel leesplezier met dit prachtige artikel op Sargasso: http://sargasso.nl/lachen-om-joost-niemoller/

  1. ome Bob

   heee zakkos giganticos
   enig idee ,
   waar het over ging,
   hebbie ook nog iets over peppie & kokkie ?

   beste Penis aqua rosa

   1. Beukman

    Inderdaad OOM EEND, een kostelijk stuk over Niemöller, die zijn niche heeft gevonden in de wereld van de blanke kalende alupluutjes, en van de weeromstuit zelf nog is gaan geloven ook in de hiermee samenhangende doldwaze theorietjes.
    Ook Nanninga wordt en passant ontmaskerd als leugenares, al bewerend dat alles in haar buurt tegenwoordig halal is.

    Kan je in Athene eigenlijk makkelijk aan halal vreten komen oom?

    1. ome Bob

     nou ik weet niet of Souvlaki Pita gyros halal is
     maar ,
     dat is hier blijven hangen na de Turkse bezetting

     alleen dat geitje of schaap op je leuter schuive uit vroeger tijden doen ze nou bij jou in de buurt hoorde ik vertellen ,
     liefst op het balcon van je huurhuis dat maakt niet zo’n pestpokkenzooi !

     SNAPPU
     wel kreeg ik door dat je buren het ook met een kameel hadden geprobeerd ?
     MAAR DIE WAS TE HOOG ?????
     ,
     DUS HEEFT JULLIE NIEUWE LEIDER jesse de mocro homo !!!
     een verzoek ingediend
     om een inzameling te houden voor een container barkrukken naar Mocrostan te sturen en naar het rifgebergte

     snappie ?? barkruk , te hoog, om !! je weet wel

     ja zal hem effe uitleggen !!

     WANT JOUW HUMOR IS HET DUNSTE BOEKIE IN NEDERLAND TOCH ?

     ik heb trouwens ook je antwoord gemist !!!
     net als altijd bij iedereen die jou en zakkos giganticos het vuur aan de schenen leggen ,

     DUS , ik , wij moesten een ingezonden stuk van je openen , nadat je wild van woede tegen de muur stond te bonken met je hoofd ,
     en daar constateerde ik , dat je vriend Bellingcat , dat stuk had geschreven

     Je weet dat die man door Soros en de USA op handen wordt gedragen , en nog nooit 1 stap in Ukraine heeft gezet, en als werkeloze broer van je op een zolderkamertje in Londen zit toch ?

     die man is helemaal afgefikt en net boven zijn enkels afgezaagd ,trouwens al jaren en ook al maanden geleden !

     want ik vraag het nog maar effe, maar dan horen we ineens uren niks meer van je,
     dus denk dan niet dat mensen met hersens ( jij dus niet hoor )
     het dan vergeten zijn , ik lees wel meer klachten hier ,whahaha
     DUS
     niet meer van zulke domme dingen plaatsen hoor,

     stuur een foto of zo, of een video van een bukraket , IN DE DONBASS !!

     krijg je van mij en Oom Vladimir euro 1000 ,

     kan je een dagie thuisblijven van paulus peespaleisie
     dus neem een snipperdag man kan jou het verrotten

     EURO 1000 , BEUKMAN EN DAT GELDT OOK VOOR

     DE GREAT ZAKKOS GIGANTICOS onze laagbetaalde EU trol

     de man met 7 levens , EN NAMEN NIET TE VERGETEN

     ik hoop gauw van je te horen , dildo

     ome bob , PUTIN DID IT, HET WAS EEN BUKRAKET WHAHAHAHA

 7. Bes Tolen

  Mijn familie is al meer dan tien jaar geleden ernstig slachtoffer geworden van asielzoekers, die later uit stel gingen in het dorp waar ze eerst waren opgevangen Alleen heeft (uitvoerige) aangifte bij de politie geen zin gehad. Maar daar kwamen we pas na zo negen maanden achter. Hoewel we ook tussentijds hebben gevraagd. We weten in wat voor land we leven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.