Dat werd eens tijd! Kabinet maakt plan om kansloze Albanese asielzoekers te weren

Geen categorieokt 15 2016, 14:00
Zo, de doornroosjes Rutte en Dijkhoff ontwaken ook eens een keertje!
De vluchtelingencrisis is inmiddels gaan liggen, maar in Balkanland Albanië lijken ze die memo nog niet te hebben ontvangen. Aanmeldingen van Albanezen blijven binnenstromen, en dat al maandenlang. Het kabinet heeft eindelijk besloten om eens uit de luie stoel te komen en eens actie te ondernemen tegen deze zinloze migratie.
Want zinloos is het. De Nederlandse asielwetten zijn een grapje: bijna iedereen krijgt een verblijfsvergunning, maar Albanië is een dermate veilig land dat inwoners van dat land er tóch niet doorheen komen met de asielprocedure. Toch blijven de Albanezen komen, want ze geloven dat ze bij afwijzing een riante vertrekpremie krijgen. Iets dat niet klopt - althans, niet meer. Drie weken geleden werd de bonus van €200 per kind en €40 per volwassene de nek omgedraaid.
Toch blijft Nederland handenvol geld uitgeven aan het opstarten - en afwijzen - van inherent kansloze asielaanvragen uit het islamitische Albanië. Als je bedenkt dat de meeste nieuwe asiel-aanmeldingen nu komen van mensen uit dat land, dan kan je op je vingers natellen dat u en ik via de belasting weer eens flink de portemonnee mogen trekken.
Maar eindelijk lijkt het kabinet te snappen dat deze waanzin niet vanzelf weer gaat stoppen, en dat er actie moet worden ondernomen:

"Nederland start in Albanië een campagne om kansloze asielzoekers te weren. Den Haag wil de plaatselijke bevolking duidelijk maken dat hier geen toekomst voor ze is.

De politiek breekt zich al tijden het hoofd over hoe de asielstroom uit het Balkanland tegengegaan kan worden. Een publiekscampagne zou de bevolking op andere gedachten moeten te brengen."

Nou, hè hè, was dat nu zo moeilijk? Moest dat nu zo ongelofelijk lang duren?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten