Dodental orkaan Haïti blijft maar oplopen, al meer dan 330 doden

Geen categorieokt 07 2016, 9:26
Het aantal doden zal vermoedelijk nog verder oplopen omdat hulpdiensten niet overal kunnen komen.
Vreselijk: in de nacht van donderdag op vrijdag is het dodental door orkaan Matthew in Haïti opgelopen tot meer dan 330. De officiële teller staat nu op 339 maar de verwachting is dat dit nog verder zal oplopen: hulpdiensten hebben moeite om veel plekken in het eilandstaatje te bereiken door de vele overstromingen. Gelukkig is het water nu wat gezakt, waardoor reizen en het bergen van lichamen van de overledenen wat makkelijker wordt.
De orkaan raasde met windsnelheden van 230 kilometer per uur door het straatarme land. Mensen kwamen om door overstromingen, rondvliegend puin en omwaaiende bomen. Eerder dacht de regering dat er 'slechts' 140 doden waren gevallen, maar dat blijkt dus een te lage schatting te zijn geweest. De natuurramp is extra wrang omdat de meeste Haïtianen geen cent te makken hebben, zeker niet na de gruwelijke aardbeving die zes jaar geleden aan 200 duizend mensen het leven kostte. Het land is nauwelijks opgebouwd of orkaan Matthew komt alweer langs.
De orkaan gaat nu richting de Verenigde Staten, waar mensen in rep en roer zijn. In Orlando in Florida blijft Disney World de hele dag gesloten en er zijn meer dan 2500 vluchten geschrapt vanwege de barre weersomstandigheden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten