Doodsbange christenen vrezen voor hun leven in AZCs: 'sharia geldt hier, net als onder ISIS'

Geen categorieokt 28 2016, 15:00
Christenen in Europese vluchtelingenkampen lopen groot gevaar als ze daar nog langer verblijven.
Het is algemeen bekend dat de meeste zogenaamde vluchtelingen die hierheen komen niet zozeer veiligheid, maar het geluk zoeken. Immers: in Turkije en andere landen in de crisisregio ben je ook veilig.. als moslim. Christenen en aanhangers van andere geloven dan de Islam in het algemeen genieten echter niet van die vrijheid. De haat tegenover die mensen is daar diep geworteld, en zij hebben dan ook vaak écht geen andere keuze dan naar Europa te komen.
Hoe cru is het dan als blijkt dat christenen ook hier in Europa bedreigd worden met onthoofdingen, verkrachtingen en andere walgelijke misdaden? Een onderzoek naar de omstandigheden van christelijke vluchtelingen in een Duits kamp in Rotenburg heeft de realiteit in dit soort opvangkampen en -centra blootgelegd. Volgens verschillende getuigenissen zijn er illegale shariarechtbanken actief in de kampen, die net zo bruut als ISIS - maar dan in het geheim - andersdenkenden vervolgen. Er zou meerdere malen zijn opgeroepen tot onthoofdingen van christenen, maar ook niet-soennieten zijn hun leven niet zeker: een Iraanse vrouw vertelde hoe zo'n rechtbank toestemming gaf voor het "verkrachten en vermoorden" van alle Iraanse dames in dat kamp:

Je mag ze doden en verkrachten. Je mag het doen, overal. Waar je ze ook vindt, je mag het doen.

Uitendelijk hebben deze mensen het kamp moeten ontvluchten, toen zij na een kerkbezoek binnen een blaadje op de muur vonden met "Aan alle moslims: het is tijd om de ongelovigen te onthoofden". Maar waar moeten zij heen? Met het huidige beleid zullen zij gewoon in een ander kamp terecht komen, waar ze precies dezelfde soort mensen tegen zullen komen. De harde waarheid is dat het zeer onverstandig is om christenen en moslims op één plek op te vangen. En dat hoeft ook niet, want als we onze regeringen mogen geloven staan er inmiddels genoeg centra leeg. Het erge is dat die waarschijnlijk alleen gebruikt zullen worden als de migrantenstroom weer groter wordt. Maar geld steken in de opvang en veiligheid van deze mensen die het écht nodig hebben, dat mogen we helaas niet verwachten van onze bewindslieden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten