Duitsland arresteert Syrische terrorist Jaber Albakr: tijd voor een Duits debat over immigratie

Geen categorieokt 10 2016, 10:00
Na een klopjacht op de Syrische 'vluchteling' is hij eindelijk ingerekend door de autoriteiten.
Het is zo ver: de 22-jarige Syrische wannabe terrorist Jaber Albakr is opgepakt door de Duitse politie. Volgens Bild werd Albakr vannacht gearresteerd. Hij werd uiteindelijk gevonden in een woning in Leipzig, waar hij blijkbaar ondergedoken zat.
https://twitter.com/DEmergencyBrake/status/785161035590279168?ref_src=twsrc%5Etfw
Afgelopen zaterdag deed de politie na een tip te hebben ontvangen een inval in de woning van Albakr. Daar vond men toen allerlei expolosieven waarmee de radicale moslim een aanslag wilde plegen. Helaas ontkwam de terrorist op het nippertje. Daarna werd er een klopjacht op hem geopend, die vannacht dus ten einde is gekomen.
Gelukkig maar. Als deze gek nog langer op vrije voeten was had Duitsland binnenkort ongetwijfeld weer een aanslag kunnen verwachten.
Natuurlijk is dat buitengewoon goed nieuws, maar onze oosterburen moeten ervoor waken dat ze zich nu niet laten verleiden tot een 'alles is goed'-mentaliteit. Dat is namelijk alles behalve het geval. Duitsland heeft een serieus probleem met de Radicale Islam. ISIS en andere terroristische groepen hebben de vluchtelingencrisis gebruikt om terroristen naar Duitsland te smokkelen; deze extremisten staan nu, daar is iedereen van overtuigd, feitelijk op standby.
Daar komt bij dat Duitsland ook voor de crisis al last had van de groeiende invloed van moslimsextremisten in de islamitische gemeenschap. Hele moskeeën zijn daar in handen van dit soort kansenpareltjes. En zelfs als het bestuur van een moskee zelf niet radicaal is durft het maar al te vaak niets te doen tegen leden die wél extremistisch zijn. Daardoor kunnen ze zich organiseren, bijeenkomsten houden, en andere moslims indoctrineren.
Jabar Albakr is slechts het symbool van twee grote problemen die elkaar verergeren: onbeperkte immigratie en een gebrek aan integratie van islamitische nieuwkomers. Zolang Merkel en co. daar niets aan doen zullen we veel meer mislukte en, vrees ik, ook gesláágde aanslagen zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten