Duitsland: ISIS claimt verantwoordelijkheid voor steekaanval waar tiener bij omkwam. Politie zoekt naar motief

Geen categorieokt 31 2016, 13:00
Dit kan echt alleen in Europa anno 2016.
Het aan ISIS-gelieerde 'persagentschap' (lees: propaganda-arm) Amaq heeft laten weten dat de radicale moslimslachters verantwoordelijkheid claimen voor een aanval met een mes op 16 oktober in het Duitse Hamburg. Daar kwam toen een tiener bij om het leven.
Volgens de haatbaarden was de aanval het resultaat van hun oproep aan sympathisanten om overal in Europa aanslagen te plegen en zoveel mogelijk onschuldige slachtoffers te maken. Met andere woorden, het vormt deel van de radicaal-islamitische 'jihad.'
In een officiële verklaring stelt ISIS dat "een soldaat van Islamitische Staat op deze 16e van deze maand twee individuen heeft neergestoken in Hamburg." De actie kwam als antwoord op ISIS oproep om "burgers van landen die meedoen aan de ISIS-coalitie aan te vallen." Bij de aanval kwam een 16-jarige jongen om het leven. Een 15-jarig meisje dat bij hem was werd ook gestoken, maar overleefde het gelukkig.
De dader wordt beschreven als iemand van 23-25 jaar oud en afkomstig "uit het zuiden." Daarmee bedoelen ze dus niet het "zuiden" van Duitsland.
Als je die zaken bij elkaar optelt is het natuurlijk duidelijk wat type dader achter deze brute moord zit: een islamitische slachter. Helaas denken de Duitse autoriteiten daar heel anders over. Die zeggen namelijk nog steeds op zoek te zijn naar de dader én naar een motief.
Even denken hoor: ISIS claimt de aanslag, de dader was een immigrant... goh, wat zou het motief toch kunnen zijn? Moeilijk, moeilijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten