Erdogan gaat vol moslim-autocraat: Turkse kerk gesloten vanwege 'ongeoorloofde bijbelstudie'

Geen categorieokt 09 2016, 16:00
Na volgelingen van Fethullah Gülen moeten Turkse christenen het nu ontgelden.
De situatie in Turkije loopt met de dag verder uit de hand. Tienduizenden zogenaamde Gülen-volgers zijn op non-actief gesteld, geschorst, ontslagen, en zelfs opgepakt. En nu richt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zich op de christenen in zijn land.
Gisteren werd bekend dat Andrew Brunson, lid van de Turkse associatie van protestantse kerken, opgepakt werd omdat hij zogenaamd bezig was om de Turkse nationale veiligheid te ondermijnen. Brunson zou, aldus Turkse berichten, gedeporteerd worden:
https://twitter.com/aykan_erdemir/status/784405490965110785?refsrc=email&s=11
Dat is op zich al buitengewoon problematisch, maar daar eindigt dit verhaal helaas niet. Enkele uren later werd namelijk bekend gemaakt dat de overheid een protestantse kerk in Antakya gesloten heeft. De reden? De leden organiseerden "een bijbelstudie" zonder daar toestemming voor te hebben gevraagd:
https://twitter.com/aykan_erdemir/status/784894378607255552?refsrc=email&s=11
Als het organiseren van bijbelstudies nu al verboden is in Turkije kunnen kerken zichzelf daar maar beter opheffen. Dit is immers juist één van de kerntaken en -bezigheden van een kerk.
https://twitter.com/aykan_erdemir/status/784896593589837824?refsrc=email&s=11
Hier past maar één reactie op: Nederland moet Turkse moskeeën per direct sluiten en het Diyanet, het Turkse ministerie van religieuze zaken, verbieden om ook nog maar iets van invloed uit te oefenen op de islamitische gemeenschap in ons land. Aanpakken die hap.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten