EU beveelt Britse pers: 'Vermeld het niet meer als een terrorist een moslim is'

Geen categorieokt 06 2016, 11:15
De religieuze overtuigingen van terroristen mag niet meer vermeld worden omdat dit voor 'haat' zorgt.
De Europese Unie beweert dat er steeds meer 'hate speech' en 'racisme' is in Groot-Brittannië. Daarom heeft Brussel een plan aan premier Theresa May gegeven met daarin maar liefst 23 'aanbevelingen' om daar iets aan te doen. Het betreft grootschalige veranderingen met betrekking tot het strafrecht, de persvrijheid, de manier waarop er bericht wordt over criminaliteit, en iets met 'gelijkheidsrecht,' wat dat ook maar moge betekenen.
Dat is een behoorlijke mondvol, maar het komt erop neer dat de EU wil dat de Britse pers en overheid criminele moslims en moslimterroristen bewust gaan ontzien:

In the 83-page report, the Commission said: “ECRI considers that, in light of the fact that Muslims are increasingly under the spotlight as a result of recent ISIS-related terrorist actsaround the world, fuelling prejudice against Muslims shows a reckless disregard, not only for the dignity of the great majority of Muslims in the United Kingdom, but also for their safety.

“In this context, it draws attention to a recent study by Teeside University suggesting that where the media stress the Muslim background of perpetrators of terrorist acts, and devote significant coverage to it, the violent backlash against Muslims is likely to be greater than in cases where the perpetrators’ motivation is downplayed or rejected in favour of alternative explanations.”….

Met andere woorden, volkeren worden kritischer over 'de islam' en moslims in het algemeen als media de feiten delen door duidelijk te maken dat bepaalde misdrijven, waaronder terrorisme, gepleegd worden door moslims. Dat is misschien niet plezant, maar daarom nog niet onlogisch. Als je keer op keer ziet dat moslims zichzelf opblazen en aanhangers van andere religies niet ga je daar toch bepaalde conclusies aan verbinden, ja.
Eén van die conclusies is dat de Radicale Islam een grote bedreiging vormt waar we iets aan moeten doen.
Blijkbaar vindt de EU dat niet fijn. Wat Brussel betreft is het veel beter om iedereen in het ongewisse te laten en de bloederige werkelijkheid van de Radicale Islam met de mantel der liefde te bedekken. Want stel je voor dat je iemand tegen het hoofd stoot of dat er érgens een mafkees is die een beetje doorslaat in zijn kritiek ten opzichte van de islam...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten