Foto van Kendall Jenner in een boerka maakt een heleboel mensen kwaad

Normaalgesproken kennen we de Kardashians van hun foto’s in niemandalletjes, zwemkleding of op z’n minst doorschijnende truitjes. Maar ditmaal gooit Kendall het over een andere boeg, zo lijkt het…

Een Kardashian die niet in een bikini of een heel kort jurkje rondloopt, maar in een boerka… het is weer eens wat anders:

De Amerikaanse DJ Neptune is op bezoek in Dubai, en nam voor de gelegenheid kennelijk ook Kendall Jenner, de op één na jongste telg uit de Kardashian-familie, mee. Het verhaal zou zijn dat het model zou willen duiken voor media-aandacht en daarom onherkenbaar over straat gaat in het buitenland.

Niet iedereen is daar echter te spreken over, en wordt nu boos op Kendall omdat ze goede sier probeert te maken met elementen uit een andere cultuur. ‘Cultural appropriation’ noemen ze dat in de Verenigde Staten, en daar wordt daar flink op neergekeken. Anderen moeten niks hebben van Kendalls boerka, omdat ze er de vrouwen uit de Arabische wereld mee onder de bus gooit. De boerka is immers een symbool van een chronisch tekort aan vrijheid, dus door zo’n ding salonfähig te maken zoals Kendall nu doet helpt ze niemand mee.

Bewonderaars van de Kardashians gooien het echter weer over een andere boeg. Zij zijn er namelijk niet van overtuigd dat dit namelijk wel Kendall is. Verschillende elementen uit deze foto zouden erop wijzen dat het hier gaat om een gemanipuleerd kiekje. De schaduwen van de twee komen immers niet overheen, en DJ Neptune’s oor verdwijnt op mysterieuze wijze in “Kendalls” boerka. Ook verschijnen er de afgelopen tijd geregeld in Dubai geschoten kiekjes op DJ Neptune’s Instagram waarop een vrouw verschijnt die weliswaar op Kendall Jenner lijkt, maar het niet is.

Laten we het hopen dat die laatste theorie klopt. Boerka’s zijn immers een afschuwelijk kledingstuk, en hoe eerder die ondingen zijn uitgebannen hoe beter. Een Amerikaanse modeberoemdheid die boerka’s gaat dragen en promoten is namelijk wel het laatste wat we op deze aardbol kunnen gebruiken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. toetssteen

  Gooi een kooi over vrouwen? De wereld is raar! Ik ben blij met mijn vrouw die staat en gaat voor vrouwenrechten! To helle met die mooilullers!

 2. ElHoussain

  De zoveelste keer kardashans ?

  Is dat wel jenner?
  En wie is die turk nou weer?

  Kortom: Engelbart trapt er weer eens in en doet : HAP !

  Of : Engelbart is werkelijk zo intelligent en moeten zijn lezers hap hap doen.

  Nou, dikke doei met je lulverhaaltjes.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.