Geert Wilders veegt keihard de vloer aan met "Pinokkio" Rutte

Geen categorieokt 07 2016, 11:02
Rutte presenteert een toekomstplan maar Geert Wilders heeft alle vertrouwen in de premier verloren.
De verkiezingen komen er weer aan: in maart 2017 mag Nederland naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. De verkiezingen zijn over meer dan een halfjaar maar de campagne is al helemaal van start. Premier Rutte maakte daarom vandaag zijn plan voor de toekomst bekend middels een artikel in het Algemeen Dagblad. Rutte erkent dat het de afgelopen jaren niet geweldig ging met de economie maar wil ervoor zorgen dat Nederland sterker uit de crisis komt:

"Mijn ambitie voor de volgende vier jaar is dat we allemaal ook echt gaan voelen dat het beter gaat. Daarvoor heb ik een plan."

Rutte schrijft dat Nederland een land is van "koppige optimisten" die net als hij de schouders eronder gaan zetten om Nederland een nog beter land te maken. Mooie woorden, maar of de kiezer de premier nog vertrouwt na vier jaar links beleid met de PvdA? Geert Wilders vertrouwt Rutte in ieder geval voor geen cent:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/784262711995621376
Een plaatje van Rutte als Pinokkio, duidelijker kun je het niet maken. Wilders ziet de premier als een man met mooie beloftes waar uiteindelijk niets van wordt waargemaakt. En wat dacht je van de sterren op de achtergrond? De vlag van de Europese Unie, precies het terrein waar Rutte zijn beloftes niet waarmaakte en in veel gevallen het tegenovergestelde deed van wat hij beloofde. De PVV-leider zal de komende maanden gebruiken om Rutte weg te zetten als een eurofiele Pinokkio.
Toch is de kans groot dat Mark Rutte ook na maart 2017 premier blijft. De VVD wordt waarschijnlijk weer de grootste partij en als het meezit met de formatie kan Rutte door in het Torentje. Maar hopelijk is Rutte vanaf volgend jaar niet meer de premier van een linkse coalitie met de PvdA, maar van een rechts kabinet. Om zoiets te realiseren is het wel nodig dat Rutte werkt aan zijn betrouwbaarheid. Zijn continue gebuig richting Brussel moet echt afgelopen zijn, en de uitslag van het Oekraïnereferendum moet worden gerespecteerd. Alleen op die manier kan Rutte weer geloofwaardig worden voor rechtse kiezers, want op dit moment zet hij zichzelf inderdaad als een Pinokkio te kijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten