Goed zo: OM gaat in hoger beroep tegen vonnis in zaak tegen Zwarte Piet-hater en politiemepper Jerry Afriyie

Geen categorieokt 07 2016, 20:00
Het Openbaar Ministerie is absoluut niet te spreken over de uitspraak van de rechtbank in eerste aanleg in de zaak tegen Jerry Afriyie.
Deze Zwarte Piet-hater had tijdens één of andere extreemlinkse demonstratie hard uitgehaald naar agenten, waarvan hij er één daadwerkelijk verwondde. Je zou denken dat zoiets onacceptabel is en dus bestraft moet worden.
Dat vond de D66-rechter vreemd genoeg niet. Zoals wij gisteren schreven:

De rechter acht duidelijk bewezen dat Afriyie een agent heeft mishandeld. Toch heeft deze D66-rechter het cultuurrelativisme kennelijk hoog in het vaandel staan, want ondanks een stevige bewijsvoering komt de Zwarte Piet-hater met losse handjes ervanaf met nul komma nul straf. ‘Ontslag van rechtsvervolging’ heet dat met mooie woorden. Oftewel: ja, hij is schuldig, maar we vinden hem te zielig om te veroordelen en hebben daarom maar besloten dat hij het eigenlijk allemaal niet zo bedoelde en dat zijn gedrag natuurlijk uitgelokt werd, zonder een kans zich in te houden. Dit is de categorie veroordelingen waaronder ook noodweer valt. Dat was dit feitelijk, als we dit zeer amateuristisch opgezette vonnis mogen geloven. Afriyie was naar eigen zeggen “doodsbang” voor de agenten, en begon daarom maar geweld te gebruiken tegen één van hen.

Ongelooflijk genoeg ging de multiculturele, politiekcorrecte rechter daarin mee. Knettergek natuurlijk: vanaf nu kan iedere verdachte straffeloos agenten aanvallen onder het mom dat hij 'heel bang!' was.
Het goede nieuws? Het OM heeft dat gelukkig ook door en is niet van plan om dat zomaar te laten gebeuren:

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de beslissing om anti-Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie te ontslaan van alle rechtsvervolging. Het OM is het niet eens met het besluit van de rechtbank om geen straf op te leggen.

Met een beetje geluk (nou ja, eigenlijk met heel veel geluk) is de rechter bij het hoger beroep niet van D66, zodat Afriyie alsnog gestraft kan worden voor zijn wangedrag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten