Haha, Zwarte Piet-hater Paul de Leeuw gaat nat: álle kinderen in zijn publiek willen ‘m zwart houden

pauldeleeuw-piet
Foto: Kinderen laten met hun groene duimpjes omhoog massaal hun steun aan Zwarte Piet blijken. Bron: Screenshots van Pauls Puber Kookshow / VARA.

Dat moment waarop een VARA-presentator ineens ziet dat hij al die tijd in een grachtengordel-bubbel geleefd heeft.

Het valt niet mee een onderdeel van het politiek-correcte cultuurestablishment van Nederland te zijn, zo ontdekte VARA-icoon Paul de Leeuw dit weekend tot zijn grote verbijstering, maar onze hilariteit. In zijn wekelijkse tv-show op NPO 3 ‘Pauls Puber Kookshow‘ besloot de flauwe komiek namelijk om zijn volledig uit kinderen bestaande publiek eens te peilen over Zwarte Piet. En raad eens? Allemaal waren ze gewoon vóór behoud van de trouwe werknemer van Sinterklaas:

“[Paul de Leeuw] vroeg kinderen die vóór Zwarte Piet zijn een groen bordje op te steken en kinderen die tégen zijn een rode. Tot De Leeuws verbijstering staken vrijwel álle kinderen een groen bordje op.

De presentator was zichtbaar geschrokken van dit rechtse geluid in zijn VARA-studio. “Massaal, massaal groen, ongelooflijk. Ik zie maar een enkele rode“, zei hij.

De Leeuw vindt kennelijk dat iedereen die het niet met hem eens is, het gewoon niet snapt. “Ik dacht dat jullie er iets anders over nadachten. Dus niemand begrijpt dat het aangepast kan of moet worden?””

Kijk maar:

Het filmpje is echt hilarisch, aangezien de anders zo luidruchtige Paul de Leeuw ineens even stil is omdat hij op z’n nummer gezet wordt.

Vooral Paul de Leeuws reactie spreekt boekdelen: hij kan niet geloven dat kinderen die gewoon zijn opgegroeid buiten de progressieve grachtengordel helemaal niet zo’n enorme haat voelen tegen de zogenaamde ‘racistische’ figuur Zwarte Piet. Maar ondanks dat hij net met z’n neus op de feiten is gedrukt, kan De Leeuw het ook weer niet laten om de kinderen een belerende opmerking mee te geven: deze kinderen ‘begrijpen’ het gewoon niet, aldus de VARA-presentator. Ze hebben niet een andere mening; nee, ze begrijpen het gewoon niet. Domme jeugd van tegenwoordig, ook!

Tja, ik denk echter dat veel volwassenen nog wel iets kunnen leren van de jeugd die afgelopen weekend in het publiek zat bij Paul de Leeuw. Zij lijken namelijk veel beter bestand tegen Quinsy Gario’s en Sylvana Simons’ shaming-campagne die de afgelopen jaren gewoed heeft in de meeste media, en begrijpen veel beter dan hun oudere mede-Nederlanders dat er gewoon helemaal niets racistisch aan Zwarte Piet is.

En zo is het natuurlijk ook. De kinderen hebben groot gelijk! En de kaste der VARA-presentatoren – zoals wel vaker – dus niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

26 reacties

 1.   

  Stuur die video naar de Ombudsman/vrouw Margrite Klaverboer.

  1.   

   @ Anna,

   Ik begrijp dat u het onderzoek van Paul de Leeuw wetenschappelijk wat hoger inschat dan dat van de Kinderombudsvrouw?

   1.   

    Het wetenschappelijke gehalte van het ‘onderzoek’ van de Kinderombudsvrouw kan nauwelijks onderschat worden.

 2.   

  het enige rode bordje was van een volwassenen, de kids gingen massaal voor ZWARTE PIET, misschien even door sturen naar de anti zwarte pieten

 3.   

  Heel Nederland is inmiddels overtuigd van de onhoudbaarheid van het racistische Zwarte Piet-symbool maar een klein dorpje, DDS, houdt dapper stand en wijst een op groepje kinderen in een studio dat Zwarte Piet wil behouden.

  Ik vind het wel ontroerend, allemaal.

  1.   

   Heel Nederland houdt dapper stand voor Zwarte Piet, maar een dorpje, genaamd Simons c.s., haalt alles uit de kast om de Nederlandse cultuur te vernietigen.

  2.   

   Heel Nederland overtuigd!? Bij ons blijft ie gewoon zwart en zo zijn er meer gemeentes over heel Nederland. Van de 41 grootste gemeenten in ons land doet er niet een zwarte piet dit jaar volledig in de ban. Alleen Amsterdam en Utrecht zijn al een klein stapje ver.

  3.   

   Heel Nederland is inmiddels overtuigd ….. Ha ha ha … Simon heeft het over het doldwaze, zielige, politiek-correcte Amsterdam.

   De stedelingen kijken niet verder dan hun neus lang is en denken dat zij het centrum van de wereld zijn.

   Buiten een paar steden – en dan alleen de politiek-correcten erin – handhaven de mensen gewoon zwarte piet. En dat blijft ook zo!

  4.   

   @ N.C.

   Waar komt uw haat vandaan tegen alles wat echt Nederlands is? Bevalt het u niet hier? Of bent u straks liever het cuckje van de één of andere boze haatbaard?

   1.   

    @Sniper666,
    Ik koester een grote liefde voor veel Nederlandse cultuuruitingen maar Zwarte Piet is wat minder geslaagd. Laten we dit gênante vlekje zo snel mogelijk wegpoetsen.

    1.   

     Op zijn leeftijd komt Simon er plotsklaps achter dat zwarte piet niet deugt.

     Jaren met vreugde gevierd, mag ik hopen – en ineens – out of the blue – deugt zwarte piet niet.

     We zouden Simon bijna van racisme gaan verdenken.

     1.   

      @Wachteres
      Ik ben het met u eens dat we Zwarte Piet al veel eerder hadden moeten afschaffen. Maar beter laat dan nooit, vindt u ook niet?

     2.   

      Diep in zijn hart weet Simon wel beter, mogen we hopen.

 4.   

  Logisch ook, het is toch uberhaupt een kinderfeest! Dus waar bemoeien de volwassenen eigenlijk mee en hoe halen zij het in hun hoofd om Sinterklaas en Zwarte Piet ergens mee te associeren waar het totaal niks mee te maken heeft.

 5.   

  Nee, deze kinderen begrijpen het inderdaad niet. En mensen met gezond verstand ook niet. Alleen de domme activisten kunnen zichzelf begrijpen.

 6.   

  Dat komt omdat die schattige kindjes niet de negatieve gevolgen ondervinden van de
  figuur zwarte piet, de witte kindjes, zij worden niet uitgescholden voor zwarte piet, zij worden geen complex aangepraat over hun huidskleur, anders was de stemming misschien anders. Of gewoon zo geinstrueerd door de ouders. Gekleurde e.d. kinderen krijgen de ommezijde van de medaille, uiteraard intereseerd niemand zich dat wat maar mij wel.

  1.   

   tq1991@ Hoeveel van die gekleurde kindjes zijn dat dan? In Amsterdam wordt Zwarte Piet zowat afgeschaft omdat zwarte kindjes gepest worden maar als je de inhoudt van de gemiddelde Amsterdamse basisscholen bekijkt (meer donkere kinderen dan blank) en weet dat er meer allochtonen dan autochtonen in Amsterdam wonen vanwaar en van welk kant komt dat pesten dan vandaan? In een kleine gemeente waar je als enig kind zwart bent op een school kan ik dat nog begrijpen maar deze jongen of meisje zit waarschijnlijk naast een kind met rood haar of een met een gezet lichaam die mogelijk ook gepest worden.

  2.   

   als jullie eens stoppen met sinterklaas spelen dan zijn die zwarte of donker getinte mensen hier zo weer weg ,,nog wat meer in de watten leggen die handel en dat om wat politieke stemmen voor de rest kan het u geen bal schelen
   bende idioten

 7.   

  Yopiet: ”
  yopiet 6 uur ago Beantwoorden
  het enige rode bordje was van een volwassenen, de kids gingen massaal voor ZWARTE PIET, misschien even door sturen naar de anti zwarte pieten”

  Je hebt helegaar gelijk. Heb t even teruggespoeld, klopt!
  Het is een vrouwlijke volwassen valse vrouw (Grachtengordelbewoonster? Feministe? Anti-racist racist! Brildraagster! Modern! Te zelfbewust dus a-seksueel en onaantrekkelijk als vrouwelijke vrouw? Deel van het probleem? Exponent van onnutte anti-problemsolvers? Moeilijk omhoogkijkend! Links! Fout!)

 8.   

  Als Paul de Leeuw zo verschrikkelijk correct is, begrijp ik niet waarom hij zijn geadopteerde zwarte Amerikaanse zoon Toby noemt!

 9.   

  Massaal groen….. dus niemand begrijpt dat het aangepast kan… eeeh moet worden! Wat laat je je dan kennen! Het komt zelfs geen moment in hem op dat hij misschien wel degene is die het verkeerd ziet. Op https://bertvanzantwijk.wordpress.com/ staat een artikel over de geschiedenis van Zwarte Piet en de betekenis van zijn zwarte kleur. Daar kan Paul nog een hoop van leren. En anders kan hij het natuurlijk altijd nog aan de kinderen vragen!

 10.   

  wat ik er van vind….als u zwarte piet gaat verbieden
  kunnen we misschien eens stoppen met sinterklaas spelen en de geld geschenken naar zwarte landen eens stopzetten
  lijkt me wel wat ,geen donaties en dergelijk meer ,dan kunnen we rond sinterklaas naar een zwart land op vakantie zwarte pieten kijken

 11.   

  https://www.youtube.com/watch?v=d8-mZ3lLQSw

  denk niet wit, denk niet zwart

 12.   

  Een andere situatie ter vergelijking waarom het racismedebat een trieste Je weet dat racisme niet het probleem is als Giel Beelen een grapje maakt over Sylvana dat in de discussie past en de halve goegemeente lacht niet.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!