Hoogzwangere moeder redt haar zoon met dank aan EHBO-cursus

Geen categorieokt 27 2016, 12:00
Het is van het grootste belang dat iedereen een EHBO-cursus volgt. Deze hoogzwangere moeder bewijst dat.
Daphne van Buyten, 35 jaar oud, is dolblij met haar twee zonen, één van zeven en één van vijf jaar. En daar blijft het niet bij: binnenkort wordt het gezin uitgebreid met een derde kind. Daphne is namelijk hoogzwanger.
Onlangs ging het bijna mis met haar 7-jarige zoontje, Maddox. Ze legt uit:

"Mijn oudste had net zijn eerste atletiekles gehad en kwam heel enthousiast thuis. Op zijn sokjes liet hij mij zien wat ze allemaal hadden geleerd. En toen ging het mis."

Omdat hij graag wilde laten zien wat hij zoal geleerd had deed Maddox het voor. Helaas ging dat niet goed: hij zette een sprintje in, maar viel vol tegen de rand van de eettafel.

"Hij viel op de grond, trok wit weg en begon te huilen. Het bloed gutste eruit."

Daphne schrok zich natuurlijk een hoedje. Daar ligt je zoontje dan te bloeden terwijl jij hoogzwanger bent. Prettig is anders. Opmerkelijk genoeg bleef Daphne kalm:

"Ik ben best een emotioneel persoon en zwangerschapshormonen helpen ook niet mee. Maar dat ik er rustig onder bleef, had ik nooit van mijzelf verwacht."

De reden dat ze kalm bleef? Ze heeft een EHBO-cursus gedaan. Ze wist dus perfect wat ze moest doen:

"Ik greep naar mijn EHBO-doosje voor verband, zocht een kompres om de wond te koelen en hield zijn hoofdje stabiel."

Toen ze het bloeden gestopt had werd Maddox naar het ziekenhuis gebracht. Daar complimenteerde de dienstdoende arts Daphne met haar goede werk:

"Ter plekke zei een arts dat we daar goed hadden gedaan, want de wond was meteen gekoeld. Daardoor was de zwelling minimaal en hoefden ze de wond alleen maar te lijmen. Er hoefde niet gehecht te worden. Dat was snel voor elkaar. Hij had alleen een hersenschudding."

Het bewijst maar weer eens dat iedere ouder echt een EHBO-cursus moet volgen. Je weet nooit wanneer het van pas komt, maar je weet wel dat áls dat het geval is, je mogelijk iemand het leven redt... Misschien wel dat van je kind of van een ander gezinslid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten