Hypocriete Asscher voerde campagne in het Turks

De lijsttrekkerskandidaat heeft een ‘rechtse’ uitstraling maar daar is niets van waar.

Lodewijk Asscher is een typische PvdA’er: hij zegt het één, en doet vervolgens iets heel anders. In de lijsttrekkersverkiezing in de PvdA wordt Asscher gezien als een wat minder linkse kandidaat dan Samsom. Terwijl Samsom bekendstaat als oud-Greenpeace-activist, heeft Asscher het aura van een pragmatische bestuurder. Vooral Asschers ferme opstelling jegens Nederturkse organisaties kon op brede instemming rekenen onder Nederlanders buiten zijn eigen PvdA. Minister Asscher wilde Turkse organisaties zoals Diyanet beter monitoren om hun schadelijke effect op de integratie van Nederturken in kaart te brengen.

Heel goed, die aanpak. Maar wat blijkt? In 2010 droeg Asscher zelf een steentje bij aan de gebrekkige integratie van de Turkse gemeenschap. De politicus voerde als lijsttrekker van de PvdA in Amsterdam campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in het Turks:

asscher-amsterdam-icin

Het Parool schreef destijds:

Dit is een opvallende campagne-strategie, aangezien de Amsterdamse PvdA-website het volgende meldt: “het spreken van de Nederlandse taal is een vereiste voor mensen die zich langdurig in Amsterdam willen vestigen.”

Het Parool drukt het nog vriendelijk uit: deze campagne-strategie is natuurlijk niet alleen opvallend, maar zelfs ronduit hypocriet. Wél stoere praat dat immigranten Nederlands moeten spreken, en dan toch campagne voeren in een andere taal. Het is dus duidelijk dat de opstelling van Asscher als felle bestrijder van segregatie met een flinke korrel zout moet worden genomen. Hij mocht zich dan streng opstellen richting Turkse organisaties, maar als puntje bij paaltje komt, doet hij gewoon wat in zijn eigen belang is.

Nee, Asscher zal zéker geen minder linkse koers gaan varen met de PvdA. Wie dat wél wil, is Jacques Monasch. Hij heeft zich gekandideerd om een einde te maken aan de links-elitaire cultuur in de PvdA.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Sniper666

  Wat ik al wist, heer Asscher komt gewoon uit het TE bekende PvdA malletje.

 2. zomaar

  straks als door toedoen van Asscher, de PvdA met andere partijen een regering gevormd heeft , zal ik hiervan niet opkijken !!.

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/10/immigranten-beter-begrijpen-leer-maar-arabisch-zegt-duits-politicus-383788/

  dit voorstel (deze verplichting ) gaat ons ook ten deel vallen , alle Arabisch leren om de gelukszoekers (islamitische bezetting) een warm gevoel te geven .

  afin Maxima heeft het al eens verwoord , en zij als buitenlandse weet waarover zij het heeft , de Nederlandse identiteit bestaat niet!!!.

 3. Viertel

  Asscher is ruim 4 jaar lang intensief opgetrokken met Samsom: Hij als vice-premier, Samsom als fractieleider. Samen hebben ze het regeringsbeleid uitgedacht en tot in den treure verdedigd. Als het gaat om koers en visie, geldt Asscher = Samsom.

  De kandidatuur van Asscher voegt voor de PvdA niets toe aan de kandidatuur van Samsom. Het is 1 pot nat. En juist daarom is het een ongelooflijk minne streek van Asscher om zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap. het is een klap in het gezicht naar Samsom. 4 jaar samenwerking in 1 keer op de schroothoop.

  Asscher is een smerige Brutus, die zijn vriend Ceasar een mes in de rug stak. Een glibberige Judas, die zijn vriend Jezus verraadt. Een achterbakse gluiperd. Je mag het tegenwoordig waarschijnlijk niet meer zeggen, maar…. Asscher heeft Samsom gewoon een vieze jodenstreek geleverd.

  1. Peter Selie

   🙂 🙂 🙂

 4. Niek

  Turkieren welkom! In Duitsland worden ze steeds wakkerder en openlijker.
  Steeds meer waardevolle mensen (rechtser als gemiddeld) en beroepen (hoger dan gemiddeld) verdwijnen.

  “I believe that immigration is producing major and irreversible changes in German society. I am angry that this is happening without the direct approval of German citizens. … I believe that it is a shame that in Germany Jews must again be afraid to be Jews.” — A German citizen who emigrated from Germany, in an “Open Letter to the German Government.”

 5. Niek

  A growing number of Germans are abandoning neighborhoods in which they have lived all their lives, and others are leaving Germany for good, as mass immigration transforms parts of the country beyond recognition.
  Data from the German statistics agency, Destatis, shows that 138,000 Germans left Germany in 2015. More are expected to emigrate in 2016. In a story on brain drain titled, “German talent is leaving the country in droves,” Die Welt reported that more than 1.5 million Germans, many of them highly educated, left Germany during the past decade (Gatestone Institute).

 6. Niek

  “My husband sometimes says he has the feeling that we are now the largest minority with no lobby. For each group there is an institution, a location, a public interest, but for us, a heteros*xual married couple with two children, not unemployed, neither handicapped nor Islamic, for people like us there is no longer any interest.” — “Anna,” in a letter to the Mayor of Munich about her decision to move her family out of the city because migrants were making her life there impossible.

  Tja, noet meer echt gezellig voor normale, eerlijke en hardwerkende mensen.

 7. Ni28

  Dit is een voorbeeld waarom de integratie van moslims en anderen niet gaat lukken. Hoe minder zij begrijpen hoe makkelijker zijn zij te bespelen. Althans tot nu toe want nu hebben zij dankzij de PvdA, DENK. Nu kunnen zij rechtsreeks voor hun eigenlijke land kiezen, Turkije in dit geval.

 8. Anna

  Asscher. Alles wat hij aanraakt mislukt: werkloosheid, flexwerk,inburgering enz,enz. Hij heeft in zijn tijd miljarden vergooid.

 9. Peter Selie

  Ach meer als de helft van de Nederlandse burgers geloven deze lispelende politicus en hij verloochend zijn Joodse achtergrond ook nog eens met het grootste gemak alsof hij een pak melk bij AH haalt. Verwonder mij keer op keer dat de dwaze, naïeve Nederlanders überhaupt nog geloof hechten aan dat stelletje nep politici. Het moet toch voor de meest simpele van geest toch duidelijk zijn dat ze door de traditionele politici gepiepeld worden. Maar nee volgend jaar maart maken ze weer met het grootste gemak het hokje rood en geven hun voorkeurstem aan dit zooitje totaal ongeloofwaardige nep-politici, ach men leeft eigenlijk óók in een nep-democratie wat maakt het nog uit wat men stemt. Definitie van totale en buitencategorie stompzinnigheid: Weer op dezelfde partijen stemmen in de ijdele hoop dat het dan wel beter gaat.

 10. nienke

  Ik heb deze hypocriet nooit gemogen al toen hij nog in Amsterdam zat, hij is inderdaad een echte JUDAS verraadt z’n eigen Ned. volk alleen voor z’n eigen haggie.
  Verder als gezellig thee drinken met z’n knuffel islamietjes heeft deze vent nooit wat gepresteerd.
  Alles wat hij zegt te willen doen daar is nog nooit iets van terecht gekomen.
  Het enige waar hij goed in in is het Ned.volk belazeren, hij is laf, bang, en het wordt dood griezelig als hij leider van de PVDA. wordt, dan weten we zeker dat we naar de verdoemenis gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.