Knettergek: Afghanistan wil uitgeprocedeerde asielzoekers alleen terugnemen als de EU 1,3 miljard euro overmaakt

Geen categorieokt 05 2016, 12:30
En de EU? Die gaat natuurlijk akkoord!
Kunt u uw portemonnee alvast trekken? Er moet namelijk weer wat gratis belastinggeld naar één of ander derdewereldland. Het gaat in dit specifieke geval om Afghanistan.
De afgelopen jaren en maanden zijn flink wat Afghanen vertrokken uit eigen land. Tegenwoordig zijn ze in Europa. Ze noemen zichzelf 'vluchtelingen,' maar feitelijk zijn ze gewoon economische avonturiers.
Daarom krijgen ze geen toestemming om hier te blijven. Je zou denken: geen probleem, zet ze op het vliegtuig, en weg ermee.
Maar nee, zo gaat de EU niet te werk. Die wil namelijk dat iedereen heel blij en positief blijft, en als Afghanistan zegt 'we nemen ze niet terug' zitten eurofiel Brussel direct met de handen in het haar. Wat nu?! Oh nee!

Afghanistan is bereid uitgeprocedeerde asielzoekers en economische migranten terug te nemen. In ruil steunt de Europese Unie het land jaarlijks met 1,3 miljard euro en banenprojecten om de terugkerende migranten te laten integreren.

Dit is natuurlijk ongelooflijk. In een normale wereld vlieg je dit soort figuren linea recta terug naar hun eigen land, maar helaas, de EU is knettergek. Afghanistan zegt 'we willen ze niet terug tenzij we daarvoor betaald worden,' en hop, Brussel pakt meteen een cheque en een pen.
Het ergste van dit verhaal? Donald Tusk roemt de Afghaanse overheid vanwege haar "moed" dat ze akkoord gaat met deze "eerlijke" afspraken.
Wat is er in vredesnaam moedig aan om Europa te chanteren en akkoord te gaan met een plan waarvoor de Europese belastingbetaler dubbel mag liggen?
Brussel is echt van de pot gerukt. Tusk en zijn medeclowns worden steeds gekker. En wij ons elke dag maar kapotwerken om dit soort belachelijke plannetjes te betalen.
Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten