Knettergek: 'Asielzoekers' verplicht op excursie naar Waternoodsmuseum Zeeland om 'beter te integreren'

Geen categorieokt 13 2016, 14:00
Wat een totale verspilling van belastinggeld. Alweer.
En dan vragen ze zich in Den Haag af hoe het toch komt dat 'populistische partijen' als de PVV in opkomst zijn. Tja, wat denken de dames en heren zelf?

In de Tweede Kamer wordt erover gepraat, maar in Zeeland gebeurt het al: bussen vol vluchtelingen komen binnenkort van Amsterdam naar het Watersnoodmuseum om daar kennis te maken met die typisch Nederlandse strijd met het water.

Gisteren werd bekend dat het kabinet buitenlandse avonturiers met een verblijfsvergunning wil dwingen om kennis te maken met 'iets typisch Nederlands'. Dat zou de integratie zogenaamd bevorderen. Daarbij werden voorbeelden gegeven als Neeltje Jans (geen grap) en de Deltawerken (alweer geen grap). Omroep Zeeland bericht heel trots dat ze in Zeeland al in een ver gevorderd stadium zijn met een vergelijkbaar plan:

Maar in Zeeland liggen er al een tijdje vergevorderde plannen voor een vergelijkbaar project met vluchtelingen en het Watersnoodmuseum. "Alleen de datum moet nog bepaald worden, verder is alles rond", bevestigt bestuurslid van het museum Eva Kuit.

Het is de bedoeling dat een buslading vol 'vluchtelingen' van Amsterdam naar Ouwerkerk wordt vervoerd. Daar moeten ze het Waternoodsmuseum dan bezoeken. Volgens mevrouw Kuit is dat een véél beter idee dan ze naar de Deltawerken sturen:

"Je kunt die vluchtelingen wel naar de deltawerken sturen om Nederland te leren kennen, maar eigenlijk is het veel interessanter om met ze te kijken naar het waarom van die deltawerken."

Ja natuurlijk. Je hebt helemaal gelijk Eva. Veel beter om ze de gevolgen te laten zien van de ramp. Dat zal ongetwijfeld een veel grotere indruk op ze maken waardoor ze Nederland opeens veel meer zullen waarderen, onze cultuur en geschiedenis zullen omarmen, en de taal in weinig tot geen tijd vlekkeloos leren spreken.
Toch?
Als we dit debat in de Kamer voerden zou ik mijn stem nu verheffen: natuurlijk werkt dat niet zo. Dit is totaal gestoord. Je moet echt totaal van het padje zijn om dit knettergekke idee te steunen.
En ja, dat betekent ongetwijfeld dat de Tweede Kamer dit soort plannen binnenkort officieel gaat steunen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten