Knettergek: dictatoriaal Rotterdam wil verplichte anticonceptie

Geen categorieokt 01 2016, 15:00
De betweters in de politiek gaan steeds verder. De stad Rotterdam wil nu ouders van wie de gemeente vindt dat ze niet goed kinderen kunnen opvoeden verplichten om anticonceptie te gebruiken.
Met andere woorden, Rotterdam wil gaan bepalen wie kinderen mag krijgen en wie vooral kinderloos moet blijven.

Rotterdam stuurt momenteel onder leiding van CDA-wethouder Hugo de Jonge (Zorg) aan op een wetsvoorstel. De stadsbestuurder heeft daarvoor de handen ineengeslagen met juristen, hoogleraren, de medische wereld en hulpverlening. Ook zijn er gesprekken met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Die CDA-wethouder, De Jonge, zegt op te komen voor het "ongeboren kind." Want, zegt hij, de kans dat kinderen die geboren worden in zo'n gezin het moeilijk krijgen, bijvoorbeeld door verwaarlozing, is erg groot.
Maar wacht eens even... De Jonge neemt het op voor een kind dat nooit geboren wordt? Hoe werkt dat precies? Ik heb van veel dingen gehoord, maar nog nooit van het beschermen van iets of iemand dat niet bestaat en ook nooit zal bestaan.
Helaas zegt dit niet alleen alles over Rotterdam, maar ook over het CDA, een zogenaamde christelijke partij. Die club kan zich blijkbaar niet meer druk maken om de rechten van échte, bestaande maar nog ongeboren baby's (hoor je De Jonge over abortus? Natuurlijk niet), maar als het erom gaat dat ze het aantal nieuwe geboortes kunnen beperken worden ze opeens bloedfanatiek.
Voor een christelijke partij is dat natuurlijk bijzonder merkwaardig. Juist het CDA zou ervan uit moeten gaan dat God een bedoeling heeft voor ons allemaal... en dat we allemaal de keuze hebben om iets moois van ons leven te maken of niet (ik heb het niet alleen over geld, maar ook over moraliteit). Ook zou juist het CDA verder moeten kunnen kijken dan de omstandigheden waar iemand in geboren is. Ja, misschien dat papa en mama niet de beste ouders ter wereld zijn, maar betekent dit dat het kind in kwestie ook waardeloos zal worden? Wie zegt dat? Ik denk bijvoorbeeld dat het best mogelijk is dat zo'n kind uiteindelijk uitgroeit tot één van de beste premiers die we ooit gehad hebben. Of tot een medisch wetenschapper die een bepaalde vorm kanker voor eens en altijd geneest.
Ook zegt De Jonge het volgende:

"Het gaat vaak om vrouwen waarbij oudere kinderen al uit huis zijn geplaatst. Met de wettelijke maatregel krijgen deze vrouwen tijdelijk een anticonceptiestaafje of spiraaltje."

Sinds wanneer geloven christenen dat het zo wel genoeg is geweest? Dat bepaalde mensen maar beter geen kinderen kunnen krijgen omdat het niet zo goed met ze gaat? En ik maar denken dat juist christenen élk leven vieren en juist bereid zijn om kinderen te helpen als blijkt dat mama en papa niet goed voor hen zorgen. En met 'helpen' bedoel ik dus niet ze 'preventief ruimen,' maar 'ze onderbrengen bij mensen die hun verantwoordelijkheden wél serieus nemen.'
Dan nog iets: waar halen De Jonge en zijn gemeente eigenlijk het lef vandaan om mensen te dwingen om ook maar iets met hun lichaam te doen? Een anticonceptiestaafje of spiraaltje moet in het lichaam van een vrouw gestopt worden. Rotterdam eist dus het zeggenschap op over het lichaam van de vrouw.
Hoe totalitair kun je worden?
En wat gebeurt er als een vrouw niet wil meewerken? Wordt ze dan vastgegespt aan een tafel waarna artsen en verpleegsters met geweld een spiraaltje bij d'r inbrengen?
Het is doodeng.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten