Knettergek Zweden weer: teruggekeerde ISIS-strijders krijgen huis, rijbewijs en belastingvoordeel

Geen categorieokt 19 2016, 18:00
Heb jij in Syrië of Irak 'ongehoorzamen' onthoofd, christenen verjaagd en vrouwen verkracht? Mooi! Dan heeft Zweden nu voor jou een gratis huis, rijbewijs én een aantrekkelijke korting op de belasting.
Als ISIS-strijders naar Nederland terugkeren, wacht voor hen op Schiphol meestal de Marechaussee. Die vervoert de jihadistische oud-strijders naar een cel, waarna de rechter ze straft voor deelname aan een terroristische beweging (mits dat bewezen kan worden). Is dat te soft? Wellicht, want we nemen die mensen wél weer op in Nederland waar ze - na het uitzitten van hun straf - weer vrij burger zijn.
Maar het is nog altijd een héél stuk beter dan het malle plan waar het kneiterlinkse Zweden nu mee op de proppen komt. Die willen terugkerende jihadisten niet straffen, maar belonen. Dat valt althans op te maken uit het 'welkomstpakket' dat ze radicale moslimstrijders willen aanbieden zodra ze na een moord- en verkrachtvakantie weer voet zitten op Zweedse bodem. Zo lezen we bij de Vlaamse krant HLN:

"De Zweedse stad Lund overweegt jihadisten die terugkeren uit Syrië of Irak gratis huisvesting, een rijbewijs en belastingvoordelen te schenken om hun herintegratie te vergemakkelijken. [...] Ook andere Zweedse steden plannen dergelijke 'verwelkomingsaanpak'.

"Ondanks de kritiek blijf ik erbij dat ze dezelfde hulp verdienen als anderen die op ons een beroep doen. We kunnen toch niet zeggen dat je geen rechten meer hebt om in onze samenleving te wonen omdat je een foute keuze hebt gemaakt", verklaarde Sjöstrand op de Zweedse radio Sveriges."

Die laatste quote komt van een zogeheten 'stadscoördinator tegen gewelddadig extremisme '. Een onzinnig links subsidiebaantje, maar wel eentje waarin je de macht krijgt peperdure voorstellen te doen waarmee ISIS-strijders beloond worden voor al hun walgelijke daden.
Hoe durft deze 'coördinator' dan ook bagetelliserend te spreken van 'ach, foutje gemaakt' Zo noem je deelname aan één van de meest walgelijke organisaties sinds de nazi-partij? Oeps, een foutje? Nee. Dat is geen 'fout' zoals het misschien een fout is dat je een keer onterecht uitvalt tegen je buurman omdat je een slechte dag hebt. Je aansluiten bij zo'n club is een onvergeeflijke daad, waarna zo'n persoon toch echt wel van geluk mag spreken dat hij er genadig vanafkomt met een gevangenisstraf.
Nee, ik geloof dat ik toch blij ben dat ik in Nederland woon. Ook hier kan het beleid jegens jihadistische boeven een heel stuk strenger. Maar het is hier in ieder geval geen walhalla voor Syriëgangers waar moordende jihadisten alles krijgen wat hun inktzwarte hartjes begeren, terwijl brave en hardwerkende Nederlanders voor alles moeten kromliggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten