Laffe Giel Beelen zegt nu ineens spijt te hebben van grapje over Sylvana

Wees eens een man, Giel, en zeg gewoon dat niemand boven de spot verheven is. Zelfs de lichtgeraakte DENK-diva Sylvana niet.

Zoals enkele dagen ook op DDS te lezen was, heeft Giel Beelen in een radio-uitzending een grapje gemaakt over Sylvana Simons. De situatie was als volgt: nadat de aankomend DENK-politica het hele land bij elkaar jankte omdat Johan Derksen een onbehouwen opmerking maakte over ‘zo trots als een aap‘ zijn, deed ook Giel Beelen een duit in het zakje. Hij draaide wat apengeluiden af en zei toen: ‘rustig Sylvana!’ Het is harde humor, maar we zijn toch niet van suiker?

Bij DENK kennelijk wel. Hun reactie op Beelen z’n gebbetje was namelijk bijna satirisch te noemen: de Turkse partij wilde dat de Nederlandse regering de radiomaker direct zou ontslaan. Als je een man met een ruggegraat bent en zoiets overkomt je, dan doe je maar één ding: hard lachen. Laat die malle Kuzu en zijn stuurmannen maar zeuren, en trek je er vooral niets van aan! Die clowns zetten met hun absurde optreden vooral zichzelf voor joker.

Zoniet natuurlijk de weekdieren die bij de publieke omroep werken. Die zijn gevoelig voor dit soort zeurderige acties en zakken dan spontaan luid snikkend door de knieën. En dan wordt er diep geboven, voor hare koninklijke onaantastbaarheid Sylvana Simons. Trouwe onderdaan Giel Beelen heeft spijt als haren op z’n hoofd dat hij u, majesteit, beledigd heeft!

“Smakeloos, valt niet goed te praten. Excuses aan mensen die daar een rotweekend door hebben gehad, Sylvana in het bijzonder. Wat zij allemaal wel niet heeft te verduren. Ik zei het in een split second, maar het was smakeloos”, aldus Giel.

Giels werkgever 3FM is al niet veel beter. In een eigen verklaring zegt de radiozender de DJ gráág onder de bus te hebben gegooid als hij niet zelf al diep door het stof was gegaan:

“3FM reageerde vandaag op de opschudding. “Ook bij 3FM zijn de gemoederen hoog opgelopen en zijn we geschrokken van zijn uitspraak. In overleg met alle betrokken partijen hebben we besloten Giel de kans geven om hier in zijn uitzending als eerste op te reageren“, meldt 3FM op de website.”

Wat is er in vredesnaam gebeurd dat alle publieke figuren zulke slappe knieën hebben en om het minste of het geringste al om genade smeken? Grapjes mogen, ook als ze af en toe een beetje hard zijn. We moeten in Nederland echt maar eens af van die permanente staat van beledigdheid. Het wordt tijd dat linkse (aankomende) politici eens een wat dikkere huid gaan kweken, en mensen als Giel Beelen helpen daarbij niet door voor elk zuchtje wind huilend sorry te zeggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ni28

  Giel Beelen moest kennelijk naDENKen. Nu staat ie voor aap. Oeps, een aap is niet blank.

  1. toetssteen

   @Ni28
   Als u die aap zou scheren zou u ervan staan te kijken!

 2. Norman Corinth

  Uit het feit dat Giel Beelen spijt betuigt over zijn smakeloze opmerking blijkt dat het geen onschuldig grapje was. Beelen beseft ook dat de agressieve racistische hetze jegens Sylvana beneden alle peil is.
  Laten we hopen dat zijn boodschap enig effect heeft.

 3. Niek

  Norma wat echt smakeloos is, jouw mindset, rot op zeg…
  trol simonarieannie umhz hutten reetbus stik stante pede brouwerstein bijnaam ‘graftak’ (naar Ome Bob) & abnormal krent beukbral…

  1. Norman Corinth

   @Niek,
   Graag zeg ik u dank voor deze smaakvolle bijdrage.

   1. Floris

    Je bent niet populair, Norma. Waar zou dat toch aan liggen?

 4. Floris

  “Ik zei het in een split second, maar het was smakeloos, aldus Giel.”
  —————————————————————-
  De hele uitzending apen-geluiden, maar hij zei het in een split second. Jaja. Wie denk je in de maling te nemen, Giel?

  Giel is duidelijk teruggefloten.

 5. Beukman

  Goed van Giel dat hij inziet dat ie fout zat. Zijn “grap” was van het kaliber van oerwoudgeluiden in het stadion.

 6. ikweetwatikwil

  Giel is een slapjanus. Het buigen zit de zogenaamde “BNers” in het bloed. En daar moet je de “oorlog ” mee winnen. Het is maar een gezegde, dus rustig maar.

 7. Ruud562

  Het wordt tijd dat er een hele harde wind gaat waaien door dit door de politiek correctheid en pure domheid verziekte land!

 8. van Urk

  “Wanneer zo vele uren besteed zijn aan het mezelf overtuigen dat ik correct ben, is er dan niet een reden om ongerust te zijn dat ik onjuist ben?” Jane Austen 1775-1817

 9. nienke

  Ik had niets anders verwacht van Giel, wat een slapjanus.
  Is Silvana wel tevreden nu Giel of moet je nog op je knieen voor haar.
  Wat een watje zeg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.