Leugenachtige asielzoekers doen zich voor als kinderen om sneller Europa binnen te komen

Er lijkt voor sommige asielzoekers geen leugen te oneervol en geen truc te smerig, zolang ze in Europa maar in de asielprocedure terecht kunnen.

Het Verenigd Koninkrijk heeft het hand over de hart gehaald, en besloten dat het bereid is asiel te verlenen aan groepen alleenstaande minderjarige asielzoekers die nu nog bivakkeren in de primitieve jungle van Calais in Frankrijk, vlakbij de Kanaaltunnel.

Met bussen worden minderjarige asielzoekers die beweren dat ze familie in het Verenigd Koninkrijk hebben meegenomen, en gaan ze in Groot-Brittannië de asielprocedure in. Klinkt simpel, toch? Nou, er is een complicatie. Het gaat allemaal minder voorspoedig dan gedacht, aangezien veel van de jongemannen die beweren in werkelijkheid onder de 18 te zijn, in werkelijkheid vermoedelijk veel ouder zijn.

Toen de foto van de bovenstaande man met de azuurblauwe trui – waarvan experts zeggen dat hij eruitziet als een 38-jarige – ontstond verontwaardiging. Wat zijn al deze gasten wel écht minderwaardig, of liegen ze gewoon om zo eenvoudiger een verblijfsvergunning te krijgen?

Het Britse ministerie van Binnenlandse zaken was gedwongen toe te geven dat van alle ‘jeugdige’ asielzoekers die ze vorig jaar aan een leeftijdsverificatie hadden onderwerpen, maar liefst tweederde een fraudeur bleek te zijn. En dat wil wat zeggen, want de testen waar deze ‘jonge’mannen aan worden blootgesteld stellen al niet zo heel veel voor:

“But it has emerged that this [test] is simply a screening process where they are verified as a child based on their ‘physical appearance’ and ‘demeanour’, with social workers signing off an ‘age assessment’.

A Home Office spokesman admitted that routine medical tests, such as checking dental records, have not been carried out because it could be ‘intrusive’.

They added that children may appear older ‘because war has toughened them up’.”

Juist ja, ze zien er allemaal twintig jaar ouder uit door alleen de oorlog! Heel erg waarschijnlijk allemaal, maar niet heus.

Ik hoop dat ze bij de Nederlandse overheid meekijken en zorgen dat we hier een dergelijke fout niet gaan herhalen. We moeten dus géén asielbeleid gaan voeren op basis van de leeftijd van potentiële applicanten. Doen we dat wel, dan riskeren we dat ook wíj worden blootgesteld aan grootschalige identiteitsfraude van asielzoekers die dankzij de mazen in onze eigen wet lekker een verblijfsvergunning krijgen. Dat moeten we zeker niet hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  Alle kinderen lijken door zware omstandigheden ouder dan zij zijn. Geen papieren bij zich wel een iPhone.

 2. Wachteres

  Ook in Zweden komen ‘ouderen’ als kinderen aan. Ik heb gehoord dat het oudste kind zo’n 40 jaar is.

  Je geniet namelijk veel voordelen als je als kind alleen arriveert en vanzelfsprekend mag de hele familie overkomen.

  Natuurlijk worden ze gesteund door het linkse tuig. Als je er iets van zegt dan ben je een racist.

  En de tranentrekkende excuses die de politiek-correcten voor het bedrog vinden.

  Je moet er maar opkomen.

 3. Sarko

  Waarom moeilijk doen.. gewoon de jaarringen tellen..

 4. DDS_Lezer

  Zolang er flink economisch gewin te behalen valt door dit soort kansparels zal dit probleem nooit verdwijnen. Parasieten komen ook alleen maar om te halen, dus dezen ook. Echte oorlogsslachtoffers zijn de christenen in die regio en niet dat volk wat in grote aantallen naar Europa komt. Welke vluchteling kan duizenden euro’s per persoon betalen en heeft een iPhone? Gewoon opvangen in de regio en eigen zooi opruimen, moesten wij ook na de oorlog.

  Een van de werkelijke redenen is dat dit volk het toekomstige electoraat van links is. Deze “oorlogsontheemden” worden door de (s)linkse gütmenschen met karrenvrachten binnengehaald om zo aan hun benodigde stemmen te komen. Ze kopen dus stemmen en dat is strafbaar. Maar dit alles gebeurt onder het mom van solidariteit en daarom kunnen we ze jammer genoeg niet voor het gerecht slepen en laten veroordelen. En die solidariteit wordt natuurlijk wel gewoon betaald uit de zak van de werkenden.

  Het zou toch wel fijn zijn als dit soort sociaal gedrag eens wordt toegepast op onze eigen ouderen, mensen die door werk of ander ongeluk niet meer kunnen werken of gewoon door geboorte pech hebben. Deze mensen hebben als eerst het recht op hulp en een normaal bestaan. Maar nee alles wordt opzij gezet voor deze groep die voor 95& bestaat uit parasieten.

 5. van Urk

  Ik wordt ook iedere dag tien jaar ouder als ik dit weer moet gaan lezen vooral hoe links het weer probeert recht te lullen. Bedenk ook dat geboorteregistratie in die derde wereld landen uitermate belabberd is zodat veel mensen niet eens echt weten hoe oud ze zijn.

 6. hans-e-pans

  In looppas naar de eigen ondergang, joepie hoezee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.