Lewis Hamilton is een held: Mercedes trekt klacht tegen Max Verstappen in na kritiek van eigen coureur

Geen categorieokt 10 2016, 9:00
Toen Mercedes een klacht indiende tegen Max Verstappen had Lewis Hamilton ervoor kunnen kiezen om het Nederlandse racetalent flink te bekritiseren en hem de schuld in de schoenen te schuiven van zijn teleurstellende derde plek bij de GP van Suzuka.
Hij had kunnen roepen dat hij niet eerlijk behandeld was en dat hij daardoor feitelijk het WK verloren heeft aan teamgenoot Nico Rosberg. Vervolgens was er een hele discussie losgebarsten over het rijgedrag van Max, waarbij sommige commentatoren de Nederlander zouden verdedigen en anderen hem zouden veroordelen. Het gevolg: Hamilton had in ieder geval een behoorlijk mooi excuus gead. Zo niet voor zichzelf, dan in ieder geval voor de bühne.
Gelukkig is dat absoluut niet hoe Hamilton in elkaar zit:
https://twitter.com/LewisHamilton/status/785072506289827840
Met andere woorden:

"Er is geen protest van mij. Ik heb het team gezegd dat dit niet onze manier van handelen moet zijn. Wij zijn kampioenen, we gaan verder. Punt!"

Max is het natuurlijk helemaal met Hamilton eens. Hij noemt de controverse een storm in een glas water, wat het inderdaad is. De stewards lieten zijn verdedigende actie in de slotrondes van de grand prix van zondag niet alleen onbestraft, ze vonden het niet eens nodig om de beelden voor de zekerheid nog eens goed te bekijken. De kans dat de Formule 1 Mercedes gelijk zou hebben gegeven is dus buitengewoon klein.
Maar dat doet natuurlijk niets af aan de actie van Hamilton, die gewoon verantwoordelijkheid neemt voor zijn teleurstellende resultaat en zijn eigen team laat weten dat hij niet gediend is van allerlei klachten tegen andere coureurs.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten