Lid kerk Amersfoort misbruikte jongetjes op grote schaal. Kerk wist ervan, deed niets

Geen categorieokt 03 2016, 10:00
Dit is waarom pedofielen, zeker kerkpedo's, maar al te vaak wegkomen met hun vreselijke misdrijven, waardoor ze nóg meer slachtoffers kunnen maken.
Als je de Bijbel leest en bestudeert zou je ervan uitgaan dat kerken die hun taak en religie serieus nemen er alles aan zouden doen om aanranders en verkrachters -- zeker van kinderen! -- keihard aan te pakken. Dat soort wangedrag is immers duidelijk in strijd met de leer van Jezus.
Helaas blijkt de praktijk weerbarstiger. Sterker nog, maar al te veel kerken vegen seksueel misbruik routinemachtiger onder het tapijt. Ook deze kerk in Amersfoort:

Twaalf minderjarige jongens en mogelijk meer zijn dertig jaar geleden misbruikt door een lid van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt van Amersfoort-Oost. Daarover heeft de kerkenraad zijn leden zondag ingelicht. De zaak is ook gemeld bij het Meldpunt Seksueel Misbruik.

Een woordvoerder van de kerk laat weten dat er geen aangifte is gedaan bij de politie omdat de zaak "verjaard" is. Let wel, die verjaring is het gevolg van het zwijgen van de kerk! Want ja, die geeft toe dat predikanten "en andere leden van de toenmalige kerkenraad" dertig jaar geleden precies wisten wat er gebeurde.
Dat is natuurlijk ongelooflijk, maar wacht, het wordt nog erger. De pedo in kwestie, die nu 71 jaar oud is, is namelijk nog steeds lid van dezelfde kerk. De woordvoerder van de kerk is dan ook gedwongen om toe te geven dat het aantal misbruikte kinderen weleens veel hoger kan uitvallen dan de twaalf waar de media het op dit moment nog over hebben:

"Wij zijn met hem in gesprek om zo het werkelijke aantal slachtoffers in beeld te krijgen. Het aantal van twaalf is een verhaal uit 1986, maar daar zit nu dertig jaar tussen."

Tijd om een einde te maken aan het concept van 'verjaring.' Als je dertig jaar geleden een kind misbruikte ben je daar ook vandaag nog moreel verantwoordelijk en aansprakelijk voor. Misschien dat we in het verleden zaken lieten verjaren omdat het bewijs onduidelijk werd, maar met moderne technieken en onderzoeksmethoden hoeven we ons daar geen zorgen meer over te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten