Max Verstappen gaat morgen voor goud bij Grand Prix Maleisië!

Geen categorieokt 01 2016, 19:30
Het Nederlandse racetalent Max Verstappen is bijzonder tevreden over zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië. Voor morgen heeft hij echter nog veel grotere plannen.
Verstappen zette tijdens de kwalificatie de derde tijd neer. Dat was om twee redenen bijzonder significant: ten eerste omdat hij heel dicht achter de Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg zat, en ten tweede omdat hij zijn teamgenoot, Daniel Ricciardo, achter zich hield. Dat was een plezante breuk met de trend van de afgelopen maanden; sinds hij voor Red Bull Racing begon te rijden versloeg Max de Australiër namelijk weliswaar een paar keer in de race zelf, maar in de kwalificatie moest hij over het algemeen steeds het onderspit delven. Vandaag dus niet.
Na de kwalificatie liet Verstappen dan ook weten bijzonder tevreden te zijn:

"Natuurlijk ben ik heel tevreden met de derde plek. Het hele weekend gaat al positief, de veranderingen die we na de Grand Prix van Singapore hebben doorgevoerd, werken goed. In de kwalificatie kwam het al redelijk goed samen. Het is goed om zo dicht achter de Mercedessen te zitten."

Dat is positief, maar het Nederlandse racetalent is nog lang niet klaar. Hij wil morgen namelijk niet 'slechts' meedoen voor het podium, maar zelfs voor de hoogste trede. Jawel:

"In de trainingen was ons racetempo veelbelovend en we hebben vandaag nog een goede afstelling gevonden. In de race hebben we nog meer kansen."

Hamilton was echt wel sneller dan Max, maar de Nederlander had Rosberg lange tijd in het vizier. De Duitser slaagde er pas op het allerlaatste moment in Max achter zich te houden.
Dat belooft natuurlijk veel goeds voor morgen. Max moet sowieso druk kunnen zetten op Rosberg... en misschien dat hij de aanval ook nog wel kan openen op Hamilton.
We hopen het, in ieder geval.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten