Megalomane Sylvana krijgt het hoog in haar bol: “Ik ben Nelson Mandela en Martin Luther King tegelijkertijd!”

Een nieuwe dag, een nieuwe nogal opmerkelijke uitspraak van ons eigen DENK-kipje Sylvana Simons. Ditmaal vergelijkt ze zich met grootheden uit de geschiedenis met wie ze zich echt totáál niet kan meten.

Inmiddels heeft Sylvana Simons er echt een gewoonte van gemaakt om zo walgelijk mogelijk uit de hoek te komen, elke week maar weer. Ditmaal geen bizarre beleidsideeën van de DENK-prinses (ik noem het gevangen zetten van onwelgevallige komieken of het verbieden van zwarte piet), maar wel een opmerking die aantoont dat de Nederlands-Surinaamse politica totaal niet klaar is voor de politiek. Mevrouw heeft namelijk nog niet eens een zetel bemachtigt, maar nu al ziet ze zichzelf als grootheden uit het verleden. Ze durft zich openlijk te vergelijken met Barack Obama, Martin Luther King en Nelson Mandela:

“Simons werd met de dood bedreigd, en sociale media-gebruikers slingerden racistische en seksistische opmerkingen naar haar hoofd. Daar laat ze zich niet door tegenhouden. ‘Best onbescheiden’, geeft Simons toe, maar ze vergelijkt zich in deze situatie met Martin Luther King, Nelson Mandela en Barack Obama. ‘Malxom X werd helemaal door niemand begrepen. Obama krijgt ook doodsbedreigingen. Martin Luther King heeft er vast een paar gehad.’

‘Mandela was ook een terrorist voordat we met z’n allen besloten dat hij een held was,’ aldus Simons in een interview met het vrouwentijdschrift Grazia.”

Geen idee waarom ze de mening van sommigen aanhaalt dat Mandela een terrorist was, want er is niemand die de voormalige TMF-vj beschuldigt van terrorisme. Daarnaast is het een beetje bizar om te stellen dat Martin Luther King ‘vast een paar [doodsbedreigingen heeft] gehad’. Sylvana, de man is uiteindelijk doodgeschoten. Ken je geschiedenis, alsjeblieft.

Maar los van dat alles is het natuurlijk totaal bizar om jezelf meteen met de groten der aarde te meten. Ga eerst maar eens wat bereiken in de politiek, Sylvana, voordat jij jezelf als het grote nieuwe wereldicoon van de anti-racisme en anti-apartheidsbeweging beschouwt. Voorlopig kennen ze buiten Nederland je naam nog niet eens, laat staan dat ze je waarderen of op een voetstuk plaatsen.

Deze opmerkingen tonen dus maar weer eens aan dat DENK echt een totaal onrealistische partij is, met ideeën die wel veel persoonsverering voor de bedenkers bevatten. Maar bitter weinig realisme, en zelfs blijk geven van narcistische en volkomen verwrongen geesten. Weg met deze rare kwibussen, met Sylvana voorop!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Niek

  Die Groen linkser, hoe heet ie ook al weer, voelt zich Hussein O.
  Deze negertmeid, ben haar naam kwijt, voelt zich Mandela en nog veel meer.
  Ik voel me soms Napoleon, maar dat geloven ze niet waar ik verblijf, in de Jelgersma kliniek.

 2. van Urk

  Nou Sylvana alias Mandela dan ben je dit alweer zeker vergeten: “Laten we het vreselijke verleden dat achter ons ligt, nooit vergeten, maar niet als een manier om ons op een negatieve wijze aan het verleden getekend te houden, maar eerder als een gelukkige herinnering aan hoever we zijn gekomen en hoeveel we hebben bereikt ” Nelson Mandela 1918-2013. Dus laat het slavenverleden met rust en geniet op 5 december met z,n allen van het sinterklaasfeest.

 3. ikweetwatikwil

  Volgens mij is het mens geen politica en als ze zo doorgaat, wordt ze het ook niet.
  Hoewel mocht ze door de één of andere fout in de administratie toch in de kamer komen, kunnen we lachen. Hoeven we niet meer naar een komedie te kijken op TV.

 4. zomaar

  zonder dolle , met dit soort van vergelijkingen zijn dictators geboren !!.

  elke dictator spiegelde of vergelijkt zich wel , met een beroemdheid of goddelijk figuur , uit het verleden .

  dus ons staat hier in Nederland nog wat te wachten, met deze clowns !, als de massa meegaat met hen duiken wij naar het niveau waaruit dit gespuis komt , lopen wij in alles verhullende gewaden of in de blote kont , met pijl en boog .

 5. rebus sic stantibus

  Als ik die leuke foto boven deze draad zie begrijp ik de fascinatie van Tim wel: wat een lief koppie!
  Daar smelt elke echte man voor.

 6. toetssteen

  Ze beledigt ML King.

 7. Sniper666

  @Tim Engelbart

  Vergeet die SS en ga bijv. eens schrijven over de Deutsche Bank perikelen, of de negatieve gevolgen van negatieve rente op termijn, of over de Clinton Foundation, of…. etc…

 8. Beukman

  HAHAHAHA!!!
  Zijn De Speld en DDS gefuseerd?
  Topwijf, die Sylvana!

  1. nick

   Bewijs dat jij ook totaal geschift bent Beuk . Soort zoekt soort, zegt men…

 9. toetssteen

  Ik hou wel van wat exotisch, iets dat mijn zonen ook in het bloed hebben, maar stop me in het dolhuis als ik deze vrouw zou ambiëren. Rammelend skelet met een IQ van mijn schoenmaat (40).
  Misschien kan ze mee naar Mars. Wedden dan de planeet leeg is als zij daar aankomt? Marsmensen zijn nu eenmaal verstandig, als ze bestaan althans.

  1. Beukman

   Grappig. @Steen vraagt zich af of hij “deze vrouw” “ambieert”. Vervolgens oppert hij de onwaarschijnlijke theorie dat haar skelet rammelt, en geeft hij ten slotte een ongewild inkijkje in zijn intelligentie, door haar IQ te vergelijken met een schoenmaat.

   Wat is dat toch met die witte mannetjes en hun houding tegenover vrouwen? Denk jij dat Sylvana jou “ambieert”, Steen? Nee toch zeker? Maakt dit jouw vragen niet volstrekt obligaat?

 10. rebus sic stantibus

  Voor de goede orde: Sylvana beweert nergens dat ze Nelson Mandela en Martin Luther King tegelijkertijd is. We zullen het maar een dichterlijke overdrijving op lasterlijke grondslag noemen.

 11. Niek

  “””””Voor de goede orde: Sylvana beweert nergens dat ze Nelson Mandela en Martin Luther King tegelijkertijd is. We zullen het maar een dichterlijke overdrijving op lasterlijke grondslag noemen”””…

  Voor de goede orde: bemoeilal en oppertrol terug vanweggeweest – simon/arie/annie/zekerispaardepis/wardydoosje/julius/beukbral – rebus stik stantepede beweert nergens dat hij/zij/het al die trollennicks tegelijkertijd is. We zullen het maar een dichterlijke overdrijving op lasterlijke grondslag noemen.

 12. Bo Wegter

  Dat Suri-sletje van de Turkse maffia is nu toch echt van de pot gerukt. Tijd om de dwangbuis op te zoeken en in ere te herstellen. Ik zeg platspuiten die gestoorde gek!

 13. LieverKipsLeverworst

  Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhh!!!
  Ten eerste is die Sylvana helemaal geen politica maar nog slechts een doldwaze, aandachtsgeile stagiaire en ten tweede zeg aub NIET dat Sylvana eerst maar eens wat in de politiek moet bereiken. Dit moet ze JUIST NIET. Ze moet terug naar de besloten afdeling…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.