Net goed: advocaten terrorist Salah Abdeslam trekken zich terug omdat hun cliënt een enorme mafketel blijkt te zijn

Geen categorieokt 12 2016, 9:00
Dat hadden ze natuurlijk totaal niet kunnen zien aankomen...
Goed nieuws: de enige terrorist die de aanslagen van 13 november in Parijs overleefde, Salah Abdeslam, heeft geen advocaten meer die bereid zijn om hem te verdedigen. De Franse strafpleiters Frank Berton en Sven Mary trekken zich terug omdat hun cliënt zich niet wil verdedigen. En daar willen zij niet aan meewerken.
Berton legt uit:

"Ik wil niet langer de advocaat zijn van iemand die besloten heeft zich niet te verdedigen. Toen we hem onze beslissing meedeelden, heeft Abdeslam me gezegd dat hij een brief aan de onderzoeksrechter zou richten waarin hij afzag van zijn recht op verdediging. Hij zegt dat Allah over hem zal waken."

Eh ja. Succes daarmee jongen.
Natuurlijk is het echte trieste hieraan dat Abdeslam weet dat hij geen goede verdediging nodig heeft omdat het ergste wat hem kan overkomen een levenslange gevangenisstraf is. En die straf krijgt hij vrijwel zeker toch wel.
Met andere woorden, Abdeslam kan wel heel hard roepen dat hij 'Allah voor me zorgt,' maar veel moed is daar niet voor nodig. We weten immers allemaal al wel wat zijn straf uiteindelijk zal worden.
Overigens is het natuurlijk volstrekt onacceptabel dat deze man nog steeds zijn mond houdt over de aanslagen. Dit is dus waarom ik er al jaren voor pleit om terroristen massaal naar Guantanamo Bay te verschepen en ze daar even goed te laten 'ondervragen' door onze vrienden van het Amerikaanse leger en de CIA.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten