Nou, hè hè, dat werd eens tijd: Nederlandse moskeeën gaan ook eens een keertje kappen met illegale huwelijken

Ze hebben in de poldermoskeeën ook eens een keer een goed idee. Niets mis met het aanpakken van illegale huwelijken. Wel met het feit dat dit pas nu gebeurt, decennia nadat de islam zich in Nederland heeft genesteld.

Nou kijk eens, aan. Hoe weinig we verwachten van Nederlandse moskeeën werd vandaag maar weer eens in één klap pijnlijk duidelijk: al tientallen jaren heb je in Nederland moskeeën. Maar pas nu kondigen ze – of een aantal van hen, in ieder geval – middels een fatwa aan eindelijk eens te stoppen met het sluiten van illegale huwelijken:

“Vijf moskeeën in Nederland verbieden moslims nog langer te trouwen voordat ze officieel bij de ambtenaar van de burgerlijke stand gehuwd zijn. De imams van de moskeeën vaardigen vandaag een gezamenlijke fatwa uit, een juridisch advies van geleerden voor moslims. ‘Een moslim die in Nederland leeft, heeft zich te houden aan de Nederlandse wetten’, luidt de eerste zin.

Het komt voor dat islamitische stellen in Nederland helemaal niet langs de burgerlijke stand gaan. Dan is er sprake van een illegaal huwelijk.”

Even voor de duidelijkheid: het is in Nederland al sinds mensenheugenis verboden om louter een ‘religieus’ huwelijk te sluiten. Voordat daar sprake van kan zijn, moet men eerst al voor de wet zijn getrouwd. Het is een vormvereiste waar Nederlandse kerken zich netjes aan houden: ook zij accepteren het niet als onze nationale wetten worden overtreden.

Maar de afgelopen jaren hebben we wél gewoon toegestaan dat er binnen de islamitische gemeenschap in ons land een flink loopje werd genomen met diezelfde wetten waar onze christelijke medeburgers zich netjes aan gehouden hebben. Dubbele standaard? Beetje wel, hè?

Hoe dan ook ben ik blij dat deze stap wordt gezet (door maar liefst vijf moskeeën, toe maar!), want deze ‘sharia-only’ huwelijken zijn doorgaans dekmantels voor polygame taferelen, vrouwenmishandeling of het ‘aanhalen’ van familiebanden. Maar waarom heeft het in vredesnaam tot vandaag geduurd voordat moskeeën in Nederland de wet een beetje gingen naleven?!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. zomaar

  ik hoor het @CP, en @Beukman , het weer zeggen hier , de moslim doet met deze veelwijverij onze samenleving geen nadeel mee .

  nu kan ik beide alvast vertellen dat dit wel zo is !, elke vrouw die onderdeel vormt van een islam huwelijk waar in meer vrouwen gehuwd zijn met een man !, belasten onze sociale uitkeringen , ieder vrouw krijgt een sociale huurwoning !, iedere vrouw krijgt een uitkering (immers werken kan niet , en doen zij niet aan) , iedere vrouw krijgt voor hem kind of kinderen , kindertoeslag !, en ga zo maar door .

  onnodige sociale gelden worden binnen de moslim gemeenschap gestort , gelden waarvoor wij de domme Hollanders voor moeten betalen .

  ik mag wel schrijven WAT EEN VERRIJKING VORMEN DE MOSLIMS , TOCH VOOR ONZE SAMENLEVING !.

 2. GrandMaster

  Hebben ze zeker de uitzending van Undercover gisteren gekeken. Wat nog beDENKelijker is dat er nu reeds via het forum van DENK er al een kleine knipoog gedaan is richting geweld. De achterban en vooral de Moslim achterban begint steeds meer te schofferen, zelfs mensen die kritiek hebben betichten van een PVV’er of NVU te zijn. En zelfs sommigen via PM verrot te schelden en vervolgens te blokken.

  En wat doen de leiders?
  Helemaal niets, ook niet na herhaaldelijk hen een bericht gestuurd te hebben via PM. En via Messenger kan je zien of men deze gelezen heeft, dus dat kunnen ze niet ontkennen. Maar ze manen hun achterban niet tot kalmte, nee ze gooien nog meer kolen op het vuur.

 3. hans-e-pans

  Er is een groot verschil tussen iets zggen en iets doen.

 4. Niek

  Ach, vijf mohamgebedshuizen zijn braaf (nu pas): dan gaan we toch gewoon naar die duizend miljoen andere raketketet minaretten?

  Want schimmigheid en buiten de wet, daar kunnen ze wat van in de religie van de vrede!

 5. Niek

  Zomaar, weer goed gezien.
  Die stik stante pede simontrol en beukbral is woestijngebroed van het zuiverste (schijn)heilige zamzam water. De deugdzame roomseboter vastenavond-ènesbeejers, retteketetminaret brallers, gediplomeerde kakanalfabeten die logen dat ze zwart zagen en met altijd hun eindeloze dia-loog logen ze de goedgetrouwe linkse supernaïve hoogmoedige isiscolega’s voor. Nu nog de scherven opruimen en Wilders stemmen!!!

 6. Niek

  collega’s

  1. zomaar

   nu wij zijn gedrieën , die weten wat er werkelijk aan de hand is !, en geven hier onze mening over , de rest kan het niet veel schelen .

   dat zij mede door deze veelwijverij weer eens door de moslims voor joker gezet worden , hij ligt de gehele dag op zijn nest , en laat zich verwennen door twee, drie, vier vrouwen , om soldaatjes voor Allah af te leveren .

   een leger moslims hier die wij met zijn alle betalen !!.

   tja @beuk en @CP , blijven verre van dit nieuws , zij zitten liever te zeiken over de woorden van Trump

 7. poldi

  Rutte zal wel geschokt zijn.
  Hahahahaha.
  Hoelang weten we nu al dat vele moslims en hun organisaties lak hebben aan onze wetten en normen en waarden!!
  Al jaren!!! Janmaat, Fortuyn, Wilders!!
  Sinds de jaren 80 zijn we hiervoor gewaarschuwd.
  Maar moskeeen schieten overal als paddestoelen uit de grond en het wordt steeds erger.
  En Den Haag slaapt verder en steekt z’n kop in het politiek correcte zand.

  1. zomaar

   geen enkel nieuws media (medium) in ons land heeft hier iets over geschreven , met man en macht!, trachten zij dit in de doofpot te houden !.

   bang als men op links is , (ja ook de media zijn links) , om de Hollandse burgerij wakker te maken !, dat onze (R)overheid onnodig lief naar de moslims zijn , en deze heerlijk knuffelen met zakken vol geld , wat onze zieken ,oude , en armlastigen toe behoord !.

 8. Ni28

  De moslims leven hun leven met alle islamitische praktijken gewoon door. Vijf moskeeën doen een stap naar beschaving maar dan ga je toch naar een andere moskee. Zij geven mee alleen aan dat zij helemaal niet willen integreren alleen profiteren van de democratie voor zover het loont. Het is gewoon een vijfde colonne in Nederland die leeft naar de eisen van hun bazen in het M.O. De democratie is zwak in haar rechten voor de mens dus makkelijk te bedotten. En men laat het gewoon toe. De scheiding van kerk en staat bestaat eigenlijk niet meer. Alles richt zich naar de kerk en onze christelijke partijen maken zich daar ook schuldig aan.

 9. Bes Tolen

  Een verwant verschijnsel deed zich al in de zeventiger jaren voor. Dus op andere wijze. Eenvoudig samenwoning. Een vrouw met vijf kinderen in Turkije en samenwonen met een autochtone vrouw in Nederland ook met kinderen van diezelfde Turk, die op gegeven ogenblik voorgoed uit Nederland vertrok met achterlaten van een miljoenenschuld. (En die Nederlandse vrouw vanzelfsprekend). Alleen al bij een Nederlandse bank zo anderhalf miljoen gulden. Denkelijk het geld meegenomen naar Turkije waar al vrij spoedig een officiële doodverklaring werd afgegeven voor gebruik in Nederland.
  Jacht op Nederlandse vrouwen door bemiddelaars, die er geld aan verdienen of dat uit ideële motieven doen (vaak zogenaamd), doet zich al enkele tientallen jaren voor. Juist ten behoeve van asielzoekers en illegalen. Ook asielzoekerscentra organiseerden. Indertijd in Zeist bijvoorbeeld, dat een tijd lang zo’n centrum had. Het zal nog wel steeds voor komen afgaand op wat ik zo zag in mijn huidige woonplaats.
  Ik heb zelf eens bij de Rotterdamse politie er over moeten klagen. (Ik wist toen al jaren van het verschijnsel. Aanvankelijk in Amsterdam). Zonder nog ooit iets van de politie te horen.
  Mijns inziens werden uit gemeenteadministratie in Amsterdam vrouwen geselecteerd. Ook liepen daar in A. ”spionnen” rond. Idem voor het geval dat woonhuizen leeg kwamen in de goedkopere buurten.
  Wat voorkwam: plaatselijk vroeg de Hervormde kerk aan haar leden letterlijk of ze hun dochters (vanaf zestien jaar) beschikbaar wilden stellen. Beschikbaar was het woord. De actie had succes. Zo werd de dochter van een links gemeenteraadslid (echtgenote van een multimiljonair) bezwangerd door een illegaal uit Afrika.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.