Onacceptabel: Tuig slaat buschauffeur in elkaar omdat hij een andere eindbestemming heeft

Geen categorieokt 02 2016, 19:08
Bewapen buschauffeurs, machinisten, en conducteurs.
Het geweld tegen werknemers in het Openbaar Vervoer gaat maar door. Met enige regelmaat lezen we verhalen over conducteurs, machinisten of buschauffeurs die in elkaar worden geslagen. Soms omdat een tokkie-reiziger zich verveelt, en soms omdat de werknemer zogenaamd iets 'verkeerds' doet. Steeds weer zijn deze mensen het slachtoffer, terwijl ze alleen hun werk maar proberen te doen.
Gisteravond was het raak in Lemmer. Een buschauffeur deed rustig zijn werk toen een 27-jarige man uit Hoogeveen en een 23-jarige man uit Budel in zijn bus stapten. De aso's lieten de chauffeur weten dat ze graag in Groningen wilen uitstappen. Dat was een beetje problematisch: de bus ging namelijk niet naar Groningen.
De reactie van de twee 'heren'? Ze bespuugden de arme chauffeur en gaven hem zelfs een flink pak rammel. Uiteindelijk kostte het de chauffeur de grootst mogelijke moeite om de tokkies uit zijn bus te werken.
Het goede nieuws? De twee mannen zijn gearresteerd. Het slechte nieuws? Ons strafrechtsysteem kennende zullen ze er wel weer met een boete of een taakstrafje vanaf komen.
En dat is natuurlijk volkomen onacceptabel. Dit soort misdrijven komen tegenwoordig veel te vaak voor. Het is tijd om daar eindelijk iets aan te doen. Wat? Simpel: het OV-personeel moet bewapend worden (kan met vuurwapens, wat mij betreft, maar misschien dat een taser ook voldoende is) én tokkies die dit personeel de hersenen inslaat moet keihard gestraft worden. Dan bedole ik dus niet 'een werkstraf van 60 uur,' maar een jaar cel. Of twee.
Alleen dan kunnen we dit probleem misschien eindelijk onder controle krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten