Onthoofdingsclubje ISIS ingemaakt bij symbolische plek Dabiq als het stelletje klungels dat ze zijn

Geen categorieokt 16 2016, 14:00
Nou, dat was misschien wel één van de kortste offensieven uit het hele conflict. Gisteren zetten door Turkije ondersteunde rebellen de aanval in op ISIS-plaats Dabiq, en vandaag is het alweer voorbij.
ISIS is verslagen. Nou ja, nog niet helemaal, maar in ieder geval wel in het stadje Dabiq. Gisteren zijn Syrische rebellen begonnen met de belegering van de plaats, en vandaag hebben ze al succes geboekt: ISIS is verdreven.

"Syrische rebellen hebben zondag met steun van Turkse tanks en vliegtuigen Dabiq veroverd. De rebellen van de Sultan Murad Groep zetten de aanval op de door Islamitische Staat bezette plaats zaterdag in."

Om twee redenen is dat niet alleen een militair en strategisch verlies voor ISIS, maar ook een kolossal PR-ramp. Ten eerste omdat Dabiq voorkomt in een legende die voorspelt dat de laatste slag tussen de moslims en de ongelovigen daar gevochten zal worden. Een eerste rang bij die matpartij lijkt ISIS nu aan de neus voorbij te gaan, aangezien ze door de collega-moslims van de Sultan Murad Groep zijn verdreven.
Ten tweede heet ook het gruwelijke Engelstalige glossy van ISIS 'Dabiq'. Hoe knudde staat het als je clubblad nu vernoemd is naar één van de grootste nederlagen die je lijdt? Precies: dan ben je gewoon gedegradeerd tot amateur.
Het definitieve einde van ISIS nadert. Het is geen kwestie meer van 'of', maar van 'wanneer'. En als je ziet hoe makkelijk Dabiq viel ga je je afvragen of dat einde wellicht niet eerder zal komen dan menigeen nu verwacht...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten